Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hány érv van Isten létezése...

Hány érv van Isten létezése ellen, annak kivételével, hogy az élet nem egy habostorta?

Figyelt kérdés
2010. aug. 29. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
70%

13:44

A tudatlanságod kiábrándító, nem csoda, hogy leragadtál a kereszténységnél...

Én pedig majd elhiszem, hogy Jézus halottakat támaszt fel, amikor a saját szememmel látom, és nem csupán egy régi könyvből olvasom, amit amúgy is az emberek buheráltak össze.

2010. aug. 29. 13:54
 12/70 anonim ***** válasza:
69%
Szörnyű,hogy az emberiség a 21.századra se nőtte ki téveszméit.Bizonyítsd be,hogy nem dugtam meg Sharon Stone-t..
2010. aug. 29. 14:01
 13/70 anonim ***** válasza:
70%
Igazi érv egy sincs. Ha lenne hatásos, meggyőző érv, akkor nem találnák ki az ateisták "érvek" százait. Ugyanez vonatkozik a teistákra. Ha lenne jó érv Isten létezése mellett, akkor nem lenne egy csomó "istenérv".
2010. aug. 29. 14:03
 14/70 anonim ***** válasza:
43%
Mondj egy jó érvet mellette.De ne a szokásos röhejeset,hogy ilyen sok jó magától nem alakul ki.
2010. aug. 29. 14:38
 15/70 anonim ***** válasza:
55%

Kimberli, akinek a szülei – bár nem voltak megtérve – nézték a Vidám Vasárnap közvetítését a tévén. A kislánnyal tavaly ősszel történt egy sajnálatos baleset: beleesett egy fortyogó üstbe. A teste húsz százaléka – a nyakától a combjáig – másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Válságos állapotban került az intenzív osztályra. A szülők felajánlották a kórháznak, hogy saját pénzükön bármilyen – szükséges, de esetleg hiányzó – orvosi műszert azonnal megvásárolnak, csak mentsék meg a gyermeket. A doktornő azonban közölte: minden műszer rendelkezésre áll, nem ezen fog múlni a gyógyulás. Az anyuka kérdésére – hogy akkor mit tehetnek a lányukért – azt mondta, egy dolgot: imádkozzanak. A szülőknek ekkor eszükbe jutott, hogy az egyik unokatestvérük gyülekezeti tag, és hogy a Hit Gyülekezetében szoktak imádkozni a betegekért, és sokan meggyógyulnak. Megkérték az unokatestvért, hogy szóljon valakinek, kérjen imatámogatást. Így jutottam el a szülőkhöz.

És éppen akkor közölték az apukával, hogy elég nehéz helyzetben van a kislány, mert a belső szervei kezdik fölmondani a szolgálatot. Az anyuka kérdésére a kezelőorvos őszintén megmondta: a kislány élet-halál között van, a túlélés esélye ilyen fokú megégés esetén egy százalék. Érthető módon nagyon el voltak keseredve, de a Bibliából megmutattuk nekik a Jairus történetét, ami arról szól, hogy nincs késő soha. Jairus segítséget kért Jézustól, de az ismerősei mondták, „ne fáraszd a Mestert, mert meghalt a lányod”. Jézus viszont azt felelte, „ne félj, csak higgy, a lányod nem halt meg, csak alszik”. Mert a félelem és a hit ellentétben állnak egymással. És ezek után bementünk imádkozni a kislányért. Morfiumot adtak neki, hogy enyhítsék a szenvedését. Ennek ellenére látszott, hogy nagy a fájdalma, nagy a félelme. Sokkos állapotban volt, szinte őrjöngött. Amikor imádkoztunk érte, békesség szállt rá, megnyugodott, azután elaludt. Eljöttünk a kórházból. Néhány nap múlva hívtak telefonon a szülők, hogy érdekes dolog történt a kislánnyal, az orvosok nem értik. Úgy játszik, mintha a játszótéren lenne, semmi fájdalma nincs. Átvészelte a kritikus első négy napot, túljutott az életveszélyen. A következő vizsgálatok során az is kiderült: a nagyfokú égés ellenére egyetlen szerve sem fertőződött meg. Az orvosok el voltak képedve, és persze örültek. A plasztikai műtét azonban még hátra volt. Amikor levették a gyermekről a kötéseket, hogy az égett, elhalt bőrfelületeket eltávolítsák, újabb meglepetés következett: nem volt rajta égett, elhalt bőrfelület, hanem egy friss, rózsaszín bőr. Hazaengedték a kórházból úgy, hogy plasztikai műtétet sem kellett végezni rajta.Az Úr meggyógyította a gyermeket.

2010. aug. 29. 14:46
 16/70 anonim ***** válasza:
47%

Máig nem felejtettem el az alábbi esetet, amely Verpeléten történt. Kimentünk bizonyságot tenni, de a helyi plébános már előtte fölpiszkálta az embereket, hogy itt jönnek a szektások, és ehhez hasonlók.

Kimentünk a piactérre, és ahogy hozzáfogtunk felállítani a hangfalakat, az addigra már összegyűlt emberek elkezdtek kővel, krumplival dobálni, ami akadt a kezük ügyébe. Mondták, hogy menjenek ezek a szektások. Dehogy megyünk – feleltük –, az evangéliumot fogjuk hirdetni. Így is lett. És volt ott egy ember, aki a két mankójára támaszkodva állt az első sorokban. Szólt a Szentlélek a szívemhez, hogy „imádkozzál érte, mert meg akarom őt gyógyítani”. És azt is mondta, hogy hívjam előre nyilvánosan, és imádkozzak érte. Ezt nem mertem megcsinálni. Mondom, mi lesz, ha nem gyógyul meg, már az előbb is megdobáltak, mi jön ezután. Úgyhogy egyszerre hívtam mindenkit előre, akik meg akartak térni. És nyolcvanan jöttek előre, és köztük volt ez az ember is. Amikor megáldottam kézrátevés által az embereket, ez az ember azt mondta, érzi Isten jelenlétét. És elkezdett nyelveken szólni, pedig egy olyan gyülekezetbe járt, ahol nem preferálták a nyelveken szólást, nem hittek ebben. De ennek az embernek volt hite arra, hogy Isten meg fogja gyógyítani.

Állt a mankójára támaszkodva, és azt mondta, hogy érzi az Úr jelenlétét. Azt feleltem, ha érzed, akkor dobd el a botodat, és táncolj. De oda se néztem, mentem tovább. Egyszer csak megütögetik a vállam, hogy te, ez tényleg eldobta a botját. És akkor hátranéztem, és tényleg eldobta a botját. Erről készült három fénykép is, ami tanúsítja, hogy tényleg eldobta a botját. Két teljes dicséreten keresztül – hat-hét percen keresztül – táncolt ez az ember, dicsérte az Urat.

Pár hónappal később meghívtak Kepes András műsorába, az Apropóba. Ott elmondtam ezt a bizonyságot, hogy mi történt Verpeléten, hogyan gyógyult meg Csonka Jenő. Amúgy utána át is kereszteltük Ép Jenőnek, mert már nem csonka, hanem ép. Miután ezt Kepes András műsorában elmondtam, pár hétre rá a Népszabadság újságírói lementek Verpelétre, hogy kinyomozzák, hazudtam vagy nem. Bementek Verpeléten egy boltba, ahol megtudták, hol lakik Jenő. Elmentek a lakására, és a saját szemükkel is meggyőződhettek róla, hogy egészséges. Úgyhogy megírták: tényleg csoda történt Verpeléten.

(Új Exodus)

2010. aug. 29. 14:47
 17/70 anonim ***** válasza:
53%

Ez jó!

"Hány érv van Isten létezése ellen, annak kivételével, hogy az élet nem egy habostorta?"

1. Tehát a nemlétet bizonyítani kell? Ezzel elismerted, hogy az az alap, hogy van Isten, de ha ellenkezőt állítunk akkor bizonyíték kell.

2. "az élet nem egy habostorta"

XD Ez mitől bizonyíték. Isten nem teremtheti nehézre az életet? :)

3. Tudjuk! Meg az a sok szegény etióp gyerek...!

4. http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. aug. 29. 16:03
 18/70 anonim ***** válasza:
86%
Nem függ össze a két dolog, amit kérdeztél. Majd, ha az emberiség bűntelenebb lesz, akkor habos torta lesz az élet is. A nehéz élet nem bizonyítéka annak, hogy Isten nem létezik.
2010. aug. 29. 19:03
 19/70 anonim ***** válasza:
44%

Miért keresel Isten létezése ellen érveket?

Azt mondja a Biblia hiába hadakozol ellene az öklöd nem ér el az egekig. :-)

Az evolúció nem érv Isten létezése ellen mivel az evolúció igen gyenge lábakon áll. Evolúció egy elmélet. Az elméletek jönnek mennek de a tények maradnak.

Az mondják mutálódás folyamán hosszú időkön át új fajok keletkeztek. De van egy kis gond a mutáns muslinca még muslinca marad még ha torz új faj nem jön létre.

Nézd meg, hogy agytérfogat alapján teszik sorrendbe az "ősemberek"-et. Minél nagyobb volt az agytérfogat annál fejlettebb lett. Persze az agytérfogatnak semmi köze az értelemhez. Akkor most hogy is van? Nem lehet, hogy sokkal inkább ősmajmok leletei mintsem "ősembereké"?

Tény:

A XX. század elején egy billiárd asztalon is elfértek azok a fosszíliák, melyekkel alá támasztották azt az elméletet, hogy az emberek és a majmok közös őstől származnak. Azóta még több fosszília került elő. Azt mondják, hogy ma már egy egész vagont megtöltenének. A többségük azonban nem több egy-egy csontnál vagy fognál.Teljes koponyát nemigen találni, teljes csontvázról nem is beszélve.

Most már sőt jó ideje sok vallás is elfogadja azt, hogy az ősrobbanás létezett és mindezt Isten akaratának mondják még a katolikus vallás is elfogadja.

A tudósok odáig jutottak, hogy a gázok a semmiből keletkeztek. Nos, hogy lehet a semmiből valami? Tán Isten által?

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.

Nézzük csak azt mondja, hogy legelsőnek a világegyetemet teremtette meg. A tudósok mást mondanak?

Már sok vallás sem ragaszkodik az úgynevezett 6 db 24 órás teremtéshez sőt azt mondják, hogy mind ezek csupán 6 időszakot jelentenek.

Azt mondják, hogy az élővilág alapja egy "egyszerű" sejtből alakult ki. Az úgynevezett "ősleves"-ből egyszercsak egy véletlenszerű folyamat során az élettelen anyagok sejté alakultak és élni kezdtek.

Miből is áll egy sejt? RNS,DNS,Fehérje

Na most a fehérje is rengeteg aminosavból épül fel és ezek is több külön fajtából és ezek is csak akkor épülnek fehérjévé, ha mindegyikből megfelelő arányban és elrendezésben vannak.

DNS (Dezoxi Ribo Nuklein sav):

Ugye nem kell bemutatni a dns láncot.Honnan pattantak egyszer-csak a semmiből nagyon bonyolult információk a sejtbe?

Olyan egyszerűek a sejtek, hogy ennél bonyolultabbak már nem is lehetnének. Tán egy értelmes alkotó műve az egész?

Kicsiben sikerült előállítani az "őslevest" sőt még aminosavakat is sikerült előállítani de ennyi. Hol a DNS,RNS? Információk semmi.

Egy érdekes tanulmányt olvastam erről és igencsak oda lyukadtak ki az ateisták írásából is, hogy igen csak egy értelmes alkotónak kell az egész mögött állni.

A biblia szavai sem írnak mást. Jézus is itt volt közöttünk de úgy látszik neki sem akar hinni senki.

A zsidó vallás is elfogadja, hogy Jézus létezett bár ők tagadják, hogy Isten fia lett volna. Muszlimok is elfogadják Jézust és prófétájuknak tartják. Keresztények persze elfogadják, mint a megváltót és már Messiás hívő zsidók is vannak.

Úgy látszik mindenki szeme kezd kitágulni csak egyesek Látnak de mégsem látnak. Hallanak de mégsem hallanak.

2010. aug. 29. 20:32
 20/70 escrogar ***** válasza:
39%

20:32: Miller-Urey-kísérlet és annak 2008-as megismétlése. Csókolom. Talán ha nem a creation.com-ról tájékozódnál.

Kérdező: üsd be google-be, hogy arguments against xy. xy lehet God, Allah, Jehovah, Yahweh, religion, amit csak szeretnél. Számtalan sok lesz.

2010. aug. 29. 23:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!