Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján dönti el a kereszté...

Mi alapján dönti el a kereszténység hogy az Ószövetségben lévő parancsok közül mit tart meg és mit nem?

Figyelt kérdés
Ugye az Újszövetséggel Jézus új parancsot adott az embereknek, de ugyanakkor mégis van amit tartunk az Ószövetségből de van amit nem... pl. disznóevés vagy kövezés..
2021. júl. 31. 12:02
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
A rossz cselekedeteket nem szereti az Isten. Pont.
2021. aug. 1. 20:00
 42/51 Godaime ***** válasza:
4%
Mégis mióta? Több millió ember haláláért felelős a Biblia szerint.
2021. aug. 1. 20:07
 43/51 anonim ***** válasza:
92%

"Mégis mióta? Több millió ember haláláért felelős a Biblia szerint."

Csak kíváncsiságból kérdezem Godaime. Jól sejtem, hogy nem nézted meg a videókat?

2021. aug. 1. 20:32
 44/51 Godaime ***** válasza:
3%
Belenéztem de nem igazán adott választ a kérdésemre. Nincs rá logikus magyarázat, hogy miért vonatkoznának egyes törvények csak a zsidókra és az összes többi mindenki másra.
2021. aug. 1. 20:47
 45/51 anonim ***** válasza:
91%

"Belenéztem de nem igazán adott választ a kérdésemre."

Ha csak belenézték, akkor úgy tényleg nem ad választ, mivel nem látod a teljes képet.

"Nincs rá logikus magyarázat, hogy miért vonatkoznának egyes törvények csak a zsidókra és az összes többi mindenki másra."

"az összes többi mindenki másra." Ez alatt mit értesz? A 15. választ végig olvastad? Az is az enyém. Abban megpróbáltam összefoglalni, az ószövetségi törvények és az új törvény viszonyát egymáshoz.

2021. aug. 1. 21:28
 46/51 uyscuti ***** válasza:

#44 Godaime

A zsidó törvények a zsidó nemzet törvényei voltak. A született zsidókra és a más nemzetekből való zsidó hitre tért ún. prozelitákra vonatkoztak. A legfőbb magyarázat , hogy Isten velük és rájuk vonatkozólag kötötte a Mózesi törvényszövetséget. Vagyis ezek nem egyetemes törvények voltak , hanem egy konkrét népcsoport, meghatározott ideig érvényben lévő törvényei. Jézus a követőinek (akik között sokan egykor maguk is zsidók voltak) új törvényt adott , eltörölve a korábbi törvénygyüjtemény érvényességét.

2021. aug. 2. 06:49
 47/51 anonim ***** válasza:

"Abszolút nincs benne egyértelműen... még senki egyértelműen nem tudta ezt nekem megmutatni."

Dehogynem. Római levélben több fejezet is beszél erről, + a Galata levél első 3 fejezete is erről szól és a 2 Korintusban is említi Pál, indoklással

CSak el kellene olvasni ezeket.

2021. aug. 2. 10:46
 48/51 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a tanulatlanabb keresztények csak a 10 parancsolatot ismerik, az Ószövetséget egy az egyben elutasítják, az Újszövetségből meg ismerik a legjobb sztorikat. Az olvasottabbak szofisztikált módon védik miért nem tartanak be ószövetségi törvényeket, felekezettől függően. Nincs köztük konszenzus.

38

"Valahogy utálja itt a nagy többség ezt az egész hit dolgot Istennel együtt ahogy van. Semmi szeretet nincs bennük és csakazértis beteszek a keresztényeknek undorral, méreggel és gonoszsággal lepontoznak."

Önsajnálat? Szerintem nem az ateisták pontoztak le, hanem a keresztény társaid. Akikre itt rájár a rúd, azok az ateisták, jehovák és iszlamisták elsősorban. De a különböző felekezetek is gyepálják egymást.

2021. aug. 2. 16:50
 49/51 anonim ***** válasza:
0%

NE keverd az egyházat a vallással. Az egyház sátánt, a vallás istent szolgálja.

A vallás egy szabályt tart be, isten törvényét, ami univerzális. Minden kultúrába, minden bolygón, minden létsíkon, minden időben állandó.

2021. aug. 9. 07:03
 50/51 Godaime ***** válasza:
53%
49/ Van erre bizonyítékod is van ez az ötlet a te fejedből pattant ki?
2021. aug. 9. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!