Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján dönti el a kereszté...

Mi alapján dönti el a kereszténység hogy az Ószövetségben lévő parancsok közül mit tart meg és mit nem?

Figyelt kérdés
Ugye az Újszövetséggel Jézus új parancsot adott az embereknek, de ugyanakkor mégis van amit tartunk az Ószövetségből de van amit nem... pl. disznóevés vagy kövezés..
2021. júl. 31. 12:02
1 2 3 4 5 6
 31/51 Godaime ***** válasza:
9%
Lásd a 27es kérdésem.
2021. júl. 31. 23:36
 32/51 anonim ***** válasza:

27-es. Van benne logika. Szerintem neked nagyon hasznos lenne, ha megnéznéd a Biblia Projekt áttekintő videóit Mózes 5 könyvéről. Ez nem reklám, csak szerintem tényleg érthetően magyaráznak. Főleg a Genezis 12-50-nél, Kivonulás 19–40-nél, a Lévitáknál és a Második törvénykönyvnél nagyon figyelj! Biztosra veszem, hogy sokkal jobban összeáll a kép, ha végig nézed a videókat.

https://www.youtube.com/watch?v=fVq0Tx9OZ6k&list=PLNgjjssoDl..

Ha végig nézted: Ezeket nézd még meg, hogy értsd ez az egész hogy kapcsolódik az Újszövetséghez:

Messiás: https://www.youtube.com/watch?v=pkxvVNfQjCk

Engesztelés: https://www.youtube.com/watch?v=TGLPuIIgRjA

Törvény: https://www.youtube.com/watch?v=0oz5CuxqtG0

Tudom, hogy sok kicsi sokra megy és így összesen már nem rövid, de cserébe talán nem unalmas és informatív.

2021. aug. 1. 02:27
 33/51 anonim ***** válasza:
És le lettem pontozva. (15. válasz) Vajon miért? Erre kíváncsi lennék, csak sajnos a véleményét már senki nem írja le. Kár.
2021. aug. 1. 13:06
 34/51 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, én felpontoztam, mert érdekes, jó írás volt. Amikor hasonlót írtam le egy másik kérdés alá (csak jóval rövidebben), kerek 0%-ot kaptam rá. Van ilyen.
2021. aug. 1. 13:15
 35/51 anonim ***** válasza:
Igen, tudom, hogy van ilyen. Nem vagyok egy nagy pontgyűjtő, nem is az a baj. Inkább az, hogyha nincs ellenérv, nincs mire reagálni és fogalmam sincs, hogy mit kifogásoltak a leírtakban. Felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mivel nem érettek egyet? Vagy egyszerűen elolvasták az első két sort és nem voltam szimpatikus, meg is állapították, hogy olyan hosszú, hogy nem érdemes elolvasni? Így komment nélkül bármi lehet. De végül is mindegy.
2021. aug. 1. 13:29
 36/51 anonim ***** válasza:

Lehet mert a katolikus lexikont idézted, itt sokan vérszemet kapnak és habozni kezd a szájuk, ha katolikus dolgot kell olvasniuk.

2021. aug. 1. 13:31
 37/51 anonim ***** válasza:
92%
Hát ez szomorú. Annyira gyűlölködnek egyesek, hogyha csak a gyanú is felmerül, hogy katolikus a válaszoló, már meg se hallgatják, amit mond? Én is protestáns vagyok és nem mindennel értek egyet, amit a katolikusok mondanak, de ettől még őket is kereszténynek tartom és nem tekintem minden egyes megnyilvánulásukat tévedésnek. Ráadásul, hol marad így a szeretet?
2021. aug. 1. 13:41
 38/51 anonim ***** válasza:
0%
Igen, én is katolikus vagyok, ha Bibliából idézek vagy Jézustól, akkor is lepontozzák. Valahogy utálja itt a nagy többség ezt az egész hit dolgot Istennel együtt ahogy van. Semmi szeretet nincs bennük és csakazértis beteszek a keresztényeknek undorral, méreggel és gonoszsággal lepontoznak. Nem értik, hogy pont ezt nem szereti az Isten, dehát az ő bajuk.
2021. aug. 1. 19:39
 39/51 anonim ***** válasza:
Pl. valaki betartja, hogy nem eszi meg a disznót és semmilyen húst, pl. vegetáriánus.
2021. aug. 1. 19:40
 40/51 Godaime ***** válasza:
42%

"Nem értik, hogy pont ezt nem szereti az Isten,"

Honnan tudod, hogy mit szeret és mit nem szeret az isten? Szokott beszélni hozzád?

2021. aug. 1. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!