Eme filmecske nézése közben, csak én érzem úgy mintha csak egy mesét néznék?

Fero89(#40): "A múlt század elején a nőknek nem volt szavazati joga..."
Eskü, nem láttam a beírásod. :) Egyre gondoltunk azonnal...

@Kérdező: "Eme filmecske nézése közben, csak én érzem úgy mintha csak egy mesét néznék?"
Miért? Amikor olyan filmet látsz, ahol Isten nélkül maga-magától a szutykos, rendezetlen földanyagból ez alakul ki ( [link] ), sőt, még szaporodni is tud sok ilyesmi, azt nem mesének tartod?
Mondjuk ez?: https://www.youtube.com/watch?v=PgSRAsgrKmg
Áruld már el nekem, hogy te milyen természetes magától formálódó (tehát Isten nélküli) folyamatot fogadsz el nem mesének, ahol a kiinduló állapot totál szutykos rendezetlenség, és mégis a végén a dologból rendezett és működő dolog jön létre?
Van ilyen nálad? Vagy netán a csodás szépségű rendezett hókristályok mindegyikét is maga Isten fabrikálja össze?
Mondd! Ugye azt azért elhiszed, hogy tökre magától kialakult ebből a biológiai szerkezetből (ilyesmiből)...: [link]
... ilyen mára: [link] (nem a csésze!, hanem ami abban van)
Na, ha ezt elhiszed, akkor biztosan találsz az ált. iskolában egy olyan nem fanatikus vallási szülök által nevelkedett I. oszt. tanulót is (a tiednél még egyelőre kisebb méretű aggyal), aki ezt szintén el fogja hinni.
Tudod mit? Menj be egy ált. iskolába, és mutasd meg az ilyen kisgyereknek az alábbi képet, és még tedd hozzá, hogy a képen lévő mindegyik szereplőnek a csontvázát megtalálták (több száz csontvázmaradványról van szó), és a legelső csontváz a legrégebbi, majd az időben egymás után következve jelentek meg a Földön a képen az egyre inkább emberhez hasonlító alakok csontvázai:
Na, most kérdezd meg tőle: ha el tudta képzelni, hogy a nagy farkasszerű lény mára átváltozzon egy macska/medve formájú lénnyé, akkor mit tud elképzelni az előbbi kép láttán, és azt mesének fogja-e tartani?
Szerintem minden épeszű kisgyerek erre rá fogja vágni, hogy hát a majomból bácsi lett, és hát ha megvannak a csontvázak, akkor értelemszerűen nem lehet meséről szó.
Utána kérdezd meg magadtól is, hogy miért nem megy neked annak elképzelése, amit még egy kisagyú első osztályos is el tud képzelni? És miért látsz te ott mesét, ahol még egy kisiskolás se?
Azután mondd azt a kisiskolásnak, hogy szerinted az ember nem így alakult ki, hanem volt egy varázsló bácsi, aki a szavával a semmiből hirtelen a Földre varázsolta a felnőtt embert.
Most is kérdezd meg a kisgyereket, hogy ugye szerinte is ez nem mese, hanem ez egy elfogadhatóan reális, a napi tapasztalattal egybevágó, igazságot tükröző történet?
És igazad lesz abban, hogy azt mondja majd a gyerek, hogy nem! Ez nem mese, ez nagyon logikus, és teljes mértékben elfogadható valóságképnek tűnik. Csak az a baj, hogy közben rémülten fog körbenézni, hogy hol van egy épeszű felnőtt, aki most tudna segíteni rajta, és kimenteni... :D
Ettől függetlenül persze lehet, hogy Isten van, de hogy nem ilyen gyermeteg módon teremtett (ahogy te képzeled), az tuti, és azért meredek, hogy valaki olyan nevezi az evolválást mesének, aki még a varázslóbácsikban hisz... :D

Ha valakinek még nem esett le, némi szöveg összevetéssel (stílus elemzés) könnyen belátható, hogy csupán Kreatti/32%-os/kevesebb mint két pipás(manapság) újabb trollkodása a kérdés, tehát nem érdemes komolyabb energiát befektetni a megválaszolásába..., úgy sem kíváncsi a véleményetekre valójában.
#5, "Mert a linked azt bizonyítja, hogy az élettelen anyagból sok idő múlva ember lesz? xD"
#11, "Mi ez a terelés öcskös?"
#17, "Na majd mindjárt jön Pombe,..."
Ezt egyébként #20 már korábban fel is ismerte:
"A kérdezőről a reakciói alapján világosan lerí, hogy semmi hasznosat, érdemlegeset megtudni nem akar, pusztán a vitatkozás kedvéért írta ki a kérdését,... "
Szóval elégséges reakció rá a sárga felkiáltójel után a megfelelő opció bejelölése.

@43
Én csak gyanakodtam, mert a stílus nagyon egyforma (@2 és a @Kérdező), és az is valószínűtlen, hogy létezik 10 négyzetkilométeren belül két ennyire butácska és agresszív ember...
De valahogy azért elvetettem a lehetőséget... De igazad lehet, most hogy kaptam pozitív megerősítést. :)

Fero89(#6)
Hm. Nézve a sok leértékelésed ott a #6-ban, szerintem néhányan nem értették meg a szarkazmusod (remélem én igen... :)).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!