Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem egyedül a nyugati (...

Miért nem egyedül a nyugati ( római katolikus) és a keleti egyház ( ortodox)?

Figyelt kérdés

A római katolikusok be kéne lássák hogy a pápa tévedhetetlenségében, a cölibátus eltőrlésében, a szerzetesrend egységesítésében, a kenyér adásában meg abban hogy Mária nem a Szentlélektől született ( mivel Anna csak kegyelemmel Áldott volt míg Mária kegyelemmel Teljes) az Ortodoxoknak van igazuk.

A keleti egyház meg ha igazi keresztény volna akkor belathatna hogy a Fiútól is ered a Szentlélek mert itt a gyakoribb is olvastam egy helyen hogy Jézus említi hogy elküldi a Szentlelkét. Ha nem Jézusé volna a Szentlélek hogy küldené el. Az ortodoxok nem rendes keresztények mert ha azok lennének akkor Ők Kéne akarják az egyesülést. Attól még megmaradna nekik a pátriárka, a katolikusoknál a pápa és egymás dolgában nem szólnának bele még a ritus is maradhatna.

2021. júl. 27. 17:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Ne hidd el amit ír, csak egy megátalkodott hitgyülis a 10-es válaszoló...

2021. júl. 27. 21:48
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
Nem azt mondják, hogy Szent Péter utódja a sátán szolgája, hanem nem tartják Szent Péter utódjának. A Biblia szerint Szent Péter a zsidók aposola volt, Szent Pál pedig a pogányoké. A pápa pedig úgy tűnik, hogy hamis apostol.
2021. júl. 27. 21:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Én ha ortodox lennék nekem nem a pópa lenne az Isten, mint ahogy most sem az hogy református vagyok. Nekem mondhatna bármit a pópa mert ha nem úgy hiszem akkor nem úgy csinálom és vitába is szállnék vele. És nem tudná engem rákényszerítené semmilyen módon hogy hallgassak rá vagyis a pópára A szokásaitok 50%-a nem a Biblián alapul hanem a Sátánon. A híveknek kéne több esze legyen ha a papok csak a magukét hirdetik. Tényleg olyanok vagytok mint a Jehova tanúi, azok is a magukét mondják meg azt hiszik ők a tökéletes vallás. Világos voltam?!
2021. júl. 27. 21:51
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
Én nem ismerem annyira az ortodox vallást mint te. Azzal egyetértek, már ha rájuk vonatkozott, hogy a római katolikusok szokásainak többsége nem a Bibliából származik, hanem emberi hagyomány és sátáni megcsalattatás.
2021. júl. 27. 22:00
 15/18 A kérdező kommentje:

Az ortodoxokra értettem hogy a szokásai többsége sátáni eredetü. Nem a katolikusok és bár azok se tökéletesek, a rózsafüzér meg a tulsagos Mária imadást sátáni. Máriát tisztelni kell de nem Imádni és az imádságok az tudni kéne mondani olvasó nélkül is mert azért keresztény. Mert az ortodoxok azt mondják hogy a Szentlélek az Atyától tehát nem hiszik el azt hogy a Fiúnak is van köze hozzá. Nem vallják a Szentháromságot csak mondják, nem hiszik ahogy kéne. Nem tiszta vallás az ortodox. Biztos hogy mi, reformátusok nem ismerjük és a tudatlanságunk előítéleteket szül az ortodoxok iránt de az is biztos hogy amit a neten olvasol róluk vagy látsz ha elmész a templomukba hogy miket csinálnak azon szokások meg a teológiájuk Többsége a sátántol ered.

Azért írom hogy a többsége mert Nem Mind. A tömjénezés, parastas, kenyérbe tett gyertya, a Szentháromság elferditese hogy a filioque-t nem akarják és a túl gyakori keresztvetés meg hogy nincs orgona Nem Isteni eredetű.

A Szentek és Szűz Mária tisztelete, a gyonás, az ikonok a szobrok helyett, a betegek menete és az Euharisztia Isteni Eredetű. Meg az is hogy Istenhez imádkoznak majdnem mindig és hogy Szűz Máriát mindig Jézussal ábrázolják meg helyes a világ teremtése ről a véleményük és hogy nincs purgatorium.

Az ortodoxok össze kéne keverni a katolikus sál meg a református vallással és kijönne az Apostoli Szent Vallás. Én reformátusként voltam vagy 11 alkalommal az orti templomba és láttam mi van ott.

2021. júl. 27. 23:43
 16/18 anonim ***** válasza:
30%

"a rózsafüzér meg a túlságos Mária imádás sátáni."

Ezzel teljesen egyetértek! :)

2021. júl. 28. 21:50
 17/18 anonim ***** válasza:
12-es nettó ostobaságot beszélsz. Az apostoli jogfolytonosság mind az ortodox, mind a katolikus egyházban fennáll, ezt egyik se vonja kétségbe egymásról, csak mind a ketten szakadárnak tartják a másik oldalt. Az ortodoxok baja nem az volt a pápával, hogy nem Szent Péter utóda, hanem hogy szerintük túl nagy hatalmat akart magának az egész egyházban erre hivatkozva, mivel szerintük Szent Péter utódja csak tiszteletbeli góré az egész Egyházban, a katolikusok meg úgy gondolják, tényleges főnöke mindenkinek.
2021. szept. 3. 23:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Van valami igazuk az ortodoxoknak. Nálunk vagyis náluk úgy van a pátriárkáknál hogy első az egyenlők között és ez a pápának is úgy kéne legyen. A pápa is ha engedné újraegyesülhetnének. A katolikus el kéne ismerje hogy az ortodox őrizte meg az eredeti isteni kinyilatkoztatás okát és Szenthagyomanyokat. Minél több a zsinat annál inkább gyerünk meg higul el a hit. A katolikusok ak kéne engedjenek és ujraegyesulne. Bemész egy ortodox templomba látszik melyik jobban keresztény, az e vagy a katolikus.
2021. szept. 8. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!