Miért nem egyedül a nyugati ( római katolikus) és a keleti egyház ( ortodox)?
A római katolikusok be kéne lássák hogy a pápa tévedhetetlenségében, a cölibátus eltőrlésében, a szerzetesrend egységesítésében, a kenyér adásában meg abban hogy Mária nem a Szentlélektől született ( mivel Anna csak kegyelemmel Áldott volt míg Mária kegyelemmel Teljes) az Ortodoxoknak van igazuk.
A keleti egyház meg ha igazi keresztény volna akkor belathatna hogy a Fiútól is ered a Szentlélek mert itt a gyakoribb is olvastam egy helyen hogy Jézus említi hogy elküldi a Szentlelkét. Ha nem Jézusé volna a Szentlélek hogy küldené el. Az ortodoxok nem rendes keresztények mert ha azok lennének akkor Ők Kéne akarják az egyesülést. Attól még megmaradna nekik a pátriárka, a katolikusoknál a pápa és egymás dolgában nem szólnának bele még a ritus is maradhatna.
Ne hidd el amit ír, csak egy megátalkodott hitgyülis a 10-es válaszoló...
Az ortodoxokra értettem hogy a szokásai többsége sátáni eredetü. Nem a katolikusok és bár azok se tökéletesek, a rózsafüzér meg a tulsagos Mária imadást sátáni. Máriát tisztelni kell de nem Imádni és az imádságok az tudni kéne mondani olvasó nélkül is mert azért keresztény. Mert az ortodoxok azt mondják hogy a Szentlélek az Atyától tehát nem hiszik el azt hogy a Fiúnak is van köze hozzá. Nem vallják a Szentháromságot csak mondják, nem hiszik ahogy kéne. Nem tiszta vallás az ortodox. Biztos hogy mi, reformátusok nem ismerjük és a tudatlanságunk előítéleteket szül az ortodoxok iránt de az is biztos hogy amit a neten olvasol róluk vagy látsz ha elmész a templomukba hogy miket csinálnak azon szokások meg a teológiájuk Többsége a sátántol ered.
Azért írom hogy a többsége mert Nem Mind. A tömjénezés, parastas, kenyérbe tett gyertya, a Szentháromság elferditese hogy a filioque-t nem akarják és a túl gyakori keresztvetés meg hogy nincs orgona Nem Isteni eredetű.
A Szentek és Szűz Mária tisztelete, a gyonás, az ikonok a szobrok helyett, a betegek menete és az Euharisztia Isteni Eredetű. Meg az is hogy Istenhez imádkoznak majdnem mindig és hogy Szűz Máriát mindig Jézussal ábrázolják meg helyes a világ teremtése ről a véleményük és hogy nincs purgatorium.
Az ortodoxok össze kéne keverni a katolikus sál meg a református vallással és kijönne az Apostoli Szent Vallás. Én reformátusként voltam vagy 11 alkalommal az orti templomba és láttam mi van ott.
"a rózsafüzér meg a túlságos Mária imádás sátáni."
Ezzel teljesen egyetértek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!