Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények többsége...

A keresztények többsége tagadja a hivatalos álláspontot miszerint az embernek és majomnak volt közös őse és ebből fejlődött ki az ember?

Figyelt kérdés
Különböző molekuláris biológiai bizonyítékok vannak, miszerint genetikailag a majmokhoz hasonlítunk legjobban
2021. júl. 27. 10:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
86%

"Mondjuk én jókat röhögök ezeken az idióta elméleteken, meg hogy ti ténynek állítjátok be, de az ezzel foglalkozó tudós mit sem tud erről a tényről. 😂😂😂😂

De ha majomnak hiszed magad, akkor ki vagyok én, hogy ezzel szembeszâlljak és még kérném a kedves 32%-os testvért, hogy ne zaklassa már őket azzal, hogy ők emberek, mikor ők majomnak vallják magukat. 😂😂😂😂😂"

------------------

Akkor tisztázzunk néhány dolgot.

1. Nem tudom, hogy miféle elméletről beszélsz, de egy modellnek a tudományos elmélet fokára való emelés a legmagasabb rendű minősítés a tudományban. Például Newton gravitációs elmélete, vagy Einstein általános relativitáselmélete is ilyen. Ne tévesszen meg az "evolúciós elmélet" szó, mert a hivatalos tudományban senki sem zekinti "csak egy elméletnek"

Persze van kivétel. Például a húrelmélet nincs bizonyítva, viszont komoly matematika van mögötte, így talán belefér az, hogy azt is elméletnek nevezzük. De azt mindenki a helyén kezeli a tudományban.

2. Ténynek lehet beállítani az evolúciót, mondok is rá egy példát. Ha igaza lenne a kreaconistáknak, és szó szerint kellene értelmezni a Genezis 1-11-et, és lett volna kb. 4000 évvel ezelőtt egy világméretű özönvíz, akkor a fosszíliáknak a földtani rétegekben egy olyan mintát kellene mutatni, ami azt támasztja alá. Elhelyett ennek az ellenkezőjét találjuk, ami az evolúciót igazolja. Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, amit egy hívő ember írt, aki teológus:

[link]

3. Nekem úgy tűnik, mintha gúnyolódnál a majmokon. Igen, a genetikai vizsgálatok alapján rokonságban vagyunk vele. Viszont ha mindent Isten teremtett, akkor a majom is Isten teremtménye, akkor mi alapján nézed le? Miért alantas dolog a majommal való rokonság?

2021. júl. 31. 09:55
 22/26 anonim ***** válasza:

Még egy negyedik pontot is meg kell jegyeznem:

A Vatikán is elfogadja az evolúciót, tehát vannak hívő emberek akiknek össze tudják egyeztetni a tudományt a vallásukkal. A teremtéstörténet (Genezis 1-11) nem szó szerint értelmezendő, hanem teológiai üzenete van.

A szimbolikus értelmezés mellett itt találsz érveket:

[link]

A cikk végén a "Felhasznált és ajánlott magyar szakirodalom" hivatkozik Rózsa Huba: Őstörténet című könyvére. Ez magam is olvastam, ajánlom. A szerző elismert római katolikus ószövetségi professzor.

2021. júl. 31. 10:03
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

Más feltételezés szerint, amit Jézus mondott, hogy nézünk és nem látunk, van fülünk és nem hallunk. Szerintem az evolúció is ilyen vakság lehet. Direkt Isten eltéríti a látásunk és hallásunk, hogy csak azok ismerjék őt, akik hisznek benne. Szerintem itt a Földön minden csak illúzió. Az hogy látod a majmot, hogy hozzánk hasonló, csak a látó érzékszerved műve, nem? A hallásod lenne csak, akkor azt mondanád, hogy mi nem rikoltozunk úgy mint a csimpánz, tehát nem vagyunk rokon kapcsolatban. Az egész élet egy illúzió, egy álomféle, amiben csak érzékszerveiddel tájékozódsz. De van egy nagyobb ettől, úgy hívják HIT, de ezt sokan nem akarják használni.

Remélem tudtam segíteni azoknak, akik még nem használják e képességüket, de ezután megpróbálják fejleszteni. Ezért mondta Jézus, van szemük, de nem látnak...

2021. júl. 31. 12:05
 24/26 Godaime ***** válasza:
65%
Óh igen, ha mesekönyved ezt állítja akkor biztos igazad van.
2021. aug. 1. 00:02
 25/26 anonim ***** válasza:
57%
A hit nem mozdít el hegyeket, hanem éppenséggel hegyeket tesz oda is, ahol nincsenek.
2021. aug. 1. 09:02
 26/26 anonim ***** válasza:
Agnosztikus vagyok ezzel kapcsolatban. De valószínűnek tartom, hogy igaz, csak nem ismerjük pontosan a közös őst.
2021. aug. 10. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!