Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert akarjak itt annyian...

Miert akarjak itt annyian bebizonyitani, hogy nincs Isten, meg pokol?

Figyelt kérdés
en hiszek Istenben meg a pokolban is ,csak azt nem ertem ha valaki nem hiszi akkor miert foglalkozik vele?Ha valami nem letezik akkor azt nem kell bizonygatni.SZerintem csak magat akarja meggyozni az ilyen ember.Ha valaki bizonygatja hogy nincs Isten ezzel elismeri hogy igenis letezik.
2008. dec. 9. 15:40
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Szájtátva olvasgatom az eszmecseréteket, végre van két olyan ember, aki ellentétes véleményen van, de ennek ellenére értelmesen tudnak egymással beszélgetni.

Aminek plussz örülök, hogy nincsenek olyan "kedves" olvasók, akik jobbra-balra lefele pontozgatnak.

"előző", aki a legtöbbször beleesik az általánosítgatás hibájába

2008. dec. 17. 09:07
 22/41 anonim ***** válasza:
Most, hogy mondod, tényleg!:)) De ehhez két ilyen embernek kell találkoznia. Amíg megvan a kölcsönös tolerancia és tisztelet, addig semmi baj nem történhet.
2008. dec. 18. 11:53
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Tegnapelőtti 16:55-höz: Ebben is hasonlítunk.:) Csak fordítottan, én ugyanis nagyon vallásos voltam 16 éven keresztül. Mi több, egyházi iskolát is végeztem. Nagyon sok hívő volt körülöttem, köztük papok is, aztán kérdéseim lettek, és a környezetemtől kapott válaszok nem voltak kielégítőek számomra. Tiniként dúltak bennem a kérdések, de mindenki csak kiröhögött, hogy mikkel foglalkozok. Akkoriban két dolog érdekelt igazán: az etológia és a keleti harcművészetek/kultúra. Szinte folyamatosan csak olvastam. Végül Konrad Lorenz A célirányos világrend képzete című írása megadta a hitemnek a "kegyelemdöfést", olyan mértékben rakott rendet bennem, amit addig sosem tapasztaltam. Így épült fel lassan a mai szemléletem: a materializmus válaszokat adott, míg a keleti kultúra a környezetem iránti mély tiszteletre nevelt.

Ennek alapján mi vagyunk a legerősebbek a saját táborunkban, mert előtte a másikhoz tartoztunk, majd az "áttérés" ideje alatt nagyon komoly érvek kerültek az asztalunkra. Mivel ezek saját következtetések, erősebbek és megalapozottabbak azoknál, akik egész életükben ateisták vagy hívők voltak, és csak elfogadtak dolgokat, de sosem gondolkodtak el rajtuk.

A kérdés továbbra is az, hogy van-e értelme a kialakított álláspontunkat ráerőszakolnunk olyasvalakikre, akik ezt nem akarják? Szerintem nincsen. Ahogy a keletiek mondanák, nem a végső következtetés a lényeg, hanem az út, amit bejártál, amíg meg nem találtad azt.:)

2008. dec. 18. 12:22
 24/41 anonim ***** válasza:
38%
Akkor pont fordított a mechanizmus, nálam a teremtett világban való hit rakott rendet. De hozzáteszem, hogy templomba nem járok, a kérdéseimre a válasz itt van körülöttünk.
2008. dec. 18. 15:09
 25/41 anonim ***** válasza:
74%

Józan paraszt ésszel nézve a dolgot:

az ember mindig minden megmagyarázhatatlan dologra azt mondja, hogy istenek meg szellemek műve (ilyen pl. az hogy az ősember a tűzre, vulkánkitörésre, viharra stb. mondta ezt), aztán kiderült hogy egyszerű fizika.

(ezek az emberek sose tudnak/akarnak gondolkodni, ezért mindenre rámondják, hogy istenek, szellemek, ufók... miatt van, és ezt be is mesélik maguknak)

2008. dec. 27. 10:04
 26/41 Srapnel ***** válasza:
100%

"Jó emberek jó dolgokat csinálnak, rossz emberek rossz dolgokat csinálnak, de ahhoz, hogy jó emberek rosszat tegyenek, a vallásra van szükség."

(Steven Weinberg, Nobel-díjas fizikus)

Ez a baj a vallással.

2008. dec. 29. 08:37
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Mert az emberek realisták mert nem a 13-14. szban élünk azért! Mert a tudomány azt ismeri el ami van, nem kell bebizonyítani, hogy nincs amíg más nem tudja bebizonyítani, hogy van. Nagyjából ennyi, nem tudod igazolni, hogy létezik, úgyhogy nincs.
2009. jan. 7. 16:40
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

sose azt kell bebizonyitani ami nincs hanem azt ami van de mivel nincs isten se pokol se akkor mit bizonyitotok be

ha pl az asztalon nincs sör attol még te megiszod? de elhiszed hogy van bizonyitsd be hogy ott van de nem tudod bebizonyitani mert nincs ott semmi

én meg betudom bizonyitani hogy nincs mert tényleg nincs és nem ihatsz belőle

ugyan ezt kéne hinnetek a sivatagban 1 honapig hogy ott a viz csak ......... hiszitek és kiszáradtok majd hugyagyuak de higgyetek csak

2009. jan. 8. 10:07
 29/41 anonim ***** válasza:
72%

a december 29. i válasz nagyon tetszik még nem hallottam

Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak.

de ez is jo

üdv minden ateistának és muzulmánnak

2009. jan. 8. 10:32
 30/41 anonim ***** válasza:
30%
Teljesen egyetértek a kérdés írójával. Ha valaki azt bizonygatja, hogy nincs Isten, ezzel elismeri, hogy létezik. Nemlétező dolgokkal általában nem foglalkoznak az emberek. Aki bizonygatja, hogy nincs, az többnyire azt szeretné, hogy ne legyen.Azt bizonygatja, hogy nem tud mit kezdeni a dologgal.
2009. febr. 9. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!