Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásban nem szabad gondolkod...

Vallásban nem szabad gondolkodni? A vallás ellensége a gondolkodás?

Figyelt kérdés

Régen sokkal jobban megvolt ez a kérdés.. ugye Bibliát sem fordították le..

Ha gondolkodni kezdtem és esetleg nem értettem valamit a hit tanításában, csak azzal jöttek mindig (papok, hittan tanárok), hogy fogadjam el, Isten útjai kifürkészhetetlenek stb..

De ugye a Biblia is rengeteg kérdést vett fel, ugye a Biblia értelmezése is a katolikus egyház dolga és nem szabad mást bele látni csak amit az ő tanításai mondanak.. persze mert a Bibliát rengetegképen lehet értelmezni és ennek megvan a veszélye, a nagy hatalmas katolikus egyház szépen elkezd szakadni.. nem véletlenül lett ennyi vallás, Luther és Kálvin is másként értelmezett dolgokat emiatt szakadt is az egyház, valamint ugye a tudomány bebizonyította az evolúciót és így már az Egyháznak is kénytelen volt változtatni a Biblia tanításában hogy hát azt átvitt értelemben kell érteni .. szóval ha gondolkodsz az csak bajt okoz az egyházra

2021. júl. 19. 10:32
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
14%

"Jegyezd meg: amikor rád hagyják, az nem azért van, mert nem tudnak neked mit felelni. hanem azért, mert értelmetlen veled a vita, mert elfogult ember vagy."

Hát persze:) De legalább elismerted, hogy nyerem a vitákat, mert nem tudtok válaszolni. Köszönöm azért!

"32%-os"

Ez a fétisetek:)

"itt is rommá cáfoltuk az evolúciótagadó érveidet, ahová már nem is írsz"

Igen, ilyen cáfolatokkal:

"hülye kreacionista"

"nincs igazad, mert az evolúció tény. Dawkins megmondta"

"Evolúció mindig igaz, ha tudománytalan, akkor is"

Stb.

És hiába vagytok sokkal többen. Ha ilyen hülyeség mögé álltok be, mint az evolúció, mindig veszteni fogtok, és jöttök nekem ide megint zokogni

Jaj most látom, hogy a teljesen kontár Pombe előkerült. Őt már kismilliószor kétvállra fektettem. Beidézi a kilométer hosszú elmentett válaszait, teljesen tudománytalanul, és ti elsírjátok magatokat a meghatottságtól. Pombe minden kilométer hosszú marhaságát sokszor cáfoltam már. Szegény egyszer a telepalkotókkal jött, ott nagyon csúnyán elvérzett.

Egy jó taács. HA minimálisan is tudmányáso köntösbe akarjátok bújtatni az evolúciót, akkor ne Pombe-ra számítsatok: Nagyon könnyű ellenfél.

"Kérlek vezesd le a ti kritériumotok szerint, hogy az úszóhártya és a vízálló új kutyaszőrzet a ti vallásos mikroevolúciótok hogy hozta össze? "

Ezt egy példának hoztam fel. Ez is pontosan el lett magyarázva neki. A tudatlanja nem tudja, pedig ha utánanézne tudná, hogy az úszóhártya a kutyk alaptulajdonsága volt, de sok fajtánál eltűnt korcsosult. Ahogy a vízálló szórzet is. De hiáby lesz egy kutyának akár vízálló szőrzete, attól még nem lesz kutyából ló. Ráadásul most ő maga tagadta az evolúciót.

Láthatóan Pombe megzavarodott, mert elkezdte a mikroevolúciót tagadni:))) Miért, akkor mi hozta össze Pombe szerint? Isten? :))) Látjátok, ilyen szefós szegény

2021. júl. 19. 16:07
 22/40 anonim ***** válasza:
14%
Na, ismét leírtam Pombenak, amit már sok sok éve. Szegénykém nem sokat haladt előre, még mindig a kutyaszőr változatosságával bizonyítja, hogy a hidrogén emberré szervezte fel magát:)
2021. júl. 19. 16:18
 23/40 anonim ***** válasza:
82%

"De legalább elismerted, hogy nyerem a vitákat, mert nem tudtok válaszolni."

Egyetlen vitát sem nyertél meg eddig, és az, hogy te kijelented magadról, hogy vitát nyertél, semmit sem jelent. Nem arról van szó, hogy nem tudunk válaszolni, hanem arról van szó, hogy neked felesleges válaszolni, mert te már eldöntötted, hogy nincs evolúció, és úgy tűnik, nem vagy hajlandó elgondolkodni a másik fél érvein. Ráadásul tele vagy indulattal, a viselkedésed minősíthetetlen. Így pedig felesleges válaszolni, mert kb. annyira időhúzó a veled folytatott párbeszéd. Ahhoz az kellene, hogy legalább egy kicsit nyitott legyél, de szemmel láthatóan nem vagy az.

Abból kifolyólag pedig, amilyen provokatív stílusban írsz, azt is megkockáztatom, hogy az evolúcióval kapcsolatos vita számodra nem is a biológiáról szól, hanem arról, hogy kiéld a frusztációdat itt az oldalon. Ez kb. ugyanaz, mint amikor a balhés szurkoló kimegy egy focimeccsre, de nem is a foci érdekli, hanem az, hogy jól kitombolja magát. Természetesen nem ismerlek téged, így nem tudom az igazságot veled kapcsolatban, de nekem ez a tippem. Más is van itt az oldalon, aki nem fogadja el az evolúciót, de közel sem olyan taszító a stílusa mint neked. Na, azokkal az emberekkel inkább vitázik az ember, mint veled.

A linkelt topikban meg egyetlen érvet sem cáfoltál meg.

"Pombe minden kilométer hosszú marhaságát sokszor cáfoltam már"

Mutasd meg a cáfolatot, hol olvasható? Mert azt gondolom, ez a "cáfolat" csak arról szól, hogy beírod, hogy szerinted tévedés az egész, meg belinkeled az áltudományos teremtéstudományos honlapot.

Egyébként meg itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

a 43-as kommentre válaszoltál valahol, ha igen, akkor hol? Azért az elég jól mutatja, hogy amikor egy komolyabb biológiai feladvány kerül eléd, azzal nem tudsz megbírkózni...

2021. júl. 19. 16:33
 24/40 Godaime ***** válasza:
32%

"Van valami nagyon érdekes dolog az emberekben. Mind a vallás és mind a tudomány oldalán rendszeresen kimondják a vallást és a tudományt nem kell szembe állítani egymással mert a kettő teljesen más. Egyik se zárja ki a másikat, lehetsz vallásos és tudós egyszerre. Mégis újra és újra előjön, és az emberek megpróbálják szembe állítani a két dolgot. Persze sehova se vezet és rosszabbnál rosszabb érvelési hibák és megközelítések jönnek a témában de mégis megint itt van."

Butaság. A modern tudomány teljesen cáfolja a vallások minden egyes tanítását, főleg ami a teremtéstörténetre vonatkozik. Tehát a kettő nem fér meg egymás mellett, hacsak nem vagy hajlandó szemet hunyni a tények fölött.

2021. júl. 19. 17:52
 25/40 anonim ***** válasza:
0%

"Kálvin óta van fordítás, előtte a misék is latinul mentek... vajon miért..."

Buta vagy nagyon, de nem baj, Ilyen emberek is kellenek, így teljes a társadalom.

2021. júl. 19. 18:26
 26/40 anonim ***** válasza:
57%
Igen.
2021. júl. 20. 12:46
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
Az evolúciót hiszem ha látom. Annyi tudományos alapja van, hogy tudósok köuvetkeztettek rá, bizonyos minták alapján. Ettől független ők sem voltak ott amikor történt az általuk biztosnak vélt folyamat. Na már most innentől ez egy ugyanolyan hit, mint az Istenbe vetett hit.
2021. júl. 21. 03:31
 28/40 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, sajnos sok esetben nem helyeselt gondolkodni, ha jót akarsz magadnak. Jelenleg a saját vallásomban is előtérbe került ez a dolog, noha az elején még nem így tűnt. Árnyaltabb, kevésbé tapasztalható volt a dolog. Sajnos évekig is eltarthat mire valaki felismeri ezt. Nem fognak ugyanis nyíltan szembemenni veled, ha saját meglátásod van, hiszen akkor azt támasztanák alá amit mindenáron tagadni akarnak, az az, hogy nem baj ha van saját véleményed. Helyette inkább csak kerülni kezdik a társaságod. A fanatizmust értékelik, ha mással is foglalkozol azt már nem igazán. Nem általánosítok, csak a tapasztalataimat írtam le a saját gyülekezetemmel kapcsolatban.
2021. júl. 21. 05:07
 29/40 Darkmoon80 ***** válasza:
57%

"Az evolúciót hiszem ha látom. Annyi tudományos alapja van, hogy tudósok köuvetkeztettek rá, bizonyos minták alapján. Ettől független ők sem voltak ott amikor történt az általuk biztosnak vélt folyamat."

Ne erőlködj.

Ma a szemünk előtt lejátszódó folyamatok bizonyítják az evolúciós elmélet helyességét.

Erről Pombe-tól bőséggel olvashatsz itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

mondjuk a 70-es hozzászólástól.

2021. júl. 21. 06:28
 30/40 anonim ***** válasza:
0%

#29 hiteltelen figuráknak nem adok hitelt.

Én ugyan nem erőlködöm csak a képetekbe mondom az igazat ami nyilván nektek nem tetszik, ennyi. Ne térítsetek, kösz.

2021. júl. 21. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!