Jehova tanúi keresztények?
Ez remek, szerintem nem csak legnagyobb ember, hanem igaz tanító is volt, Istentől küldve. Tanított a pokolról:
Jézus tanítása:
19
Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20
És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21
És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22
Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23
És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
24
És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
Kis magyarázat:
Ez a pokol nevű hely nem lehet a sírgödör, mert ott nincs gyötrelem, a hulla ugyanis már nem érez semmit. Láng sincs a sírgödörben, viszont a pokolban van! Nem a sírgödörben emelte fel a szemeit a gazdag ember, a hulla szeme már nem mozog sokat, hanem a gazdag ember lelke és szelleme a pokolra került, és ott emelte fel a szemeit. És mit látott? Ha a sírgödörben emelte volna fel a szemeit, akkor nem sokat látott volna a koporsó miatt. A pokolban emelte fel a szemeit, és ott látta, kit? mit? Lázárt, a koldust! A sírgödörből nem látja azt sem az eltemetett, ki van mellé temetve. Látta még a pokolban Ábrahám pátriárkát is! :)
A keresztények Jézus tanítása alapján hisznek a tüzes pokol létezésében, és nem hisznek az ezt tagadó újságoknak, jelesül Őrtorony, Ébredjetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!