Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi keresztények?

Jehova tanúi keresztények?

Figyelt kérdés
David Mary atya szerint nem azok: https://www.youtube.com/watch?v=rnZa1vsh1ZQ

2021. jún. 12. 14:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Abban igazad van előző, hogy az ortodoxok közelebb állnak a bibliai igazságokhoz, mint a római katolikusok. Ez nem kérdés!
2021. júl. 2. 23:53
 22/25 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint a Szentlélek csak az Atyától származik?
2021. júl. 3. 11:46
 23/25 anonim ***** válasza:
Egészen pontosan kisegyház.
2021. júl. 14. 17:29
 24/25 anonim ***** válasza:
A 14-es válaszadónak: Jehova Tanúi Jézust a földön valaha élő legnagyobb embernek tartják.
2021. júl. 14. 17:31
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

Ez remek, szerintem nem csak legnagyobb ember, hanem igaz tanító is volt, Istentől küldve. Tanított a pokolról:

Jézus tanítása:

19

Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

20

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

21

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

22

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

23

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

24

És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

Kis magyarázat:

Ez a pokol nevű hely nem lehet a sírgödör, mert ott nincs gyötrelem, a hulla ugyanis már nem érez semmit. Láng sincs a sírgödörben, viszont a pokolban van! Nem a sírgödörben emelte fel a szemeit a gazdag ember, a hulla szeme már nem mozog sokat, hanem a gazdag ember lelke és szelleme a pokolra került, és ott emelte fel a szemeit. És mit látott? Ha a sírgödörben emelte volna fel a szemeit, akkor nem sokat látott volna a koporsó miatt. A pokolban emelte fel a szemeit, és ott látta, kit? mit? Lázárt, a koldust! A sírgödörből nem látja azt sem az eltemetett, ki van mellé temetve. Látta még a pokolban Ábrahám pátriárkát is! :)

A keresztények Jézus tanítása alapján hisznek a tüzes pokol létezésében, és nem hisznek az ezt tagadó újságoknak, jelesül Őrtorony, Ébredjetek.

2021. júl. 14. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!