Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem értem mi köze a papnak a...

Nem értem mi köze a papnak a bűneimhez?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, 10 éve járok templomba a pap jó baratom, de sose gyónok ugy gondolom Istennek kell gyónni nem egy papnak. És igen maszturbálok. Törekszek fele baráti szeretetre jóságra meg hogy ne ártsak senkinek ne bántsak senkit de az egyházat nem avatom be a magánéletembe
2021. jún. 10. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én református vagyok én nálunk nincs gyónás. Néha elgondolom hogy jó lenne gyónni de nem bízom meg a papokban. Olvassátok el Amaro atya bünei címü regényt vagy gondoljatok bele hogy a kommunizmusban is sokszor a papnak gyontak az emberek amit tovabbadtak a rendőrségnek és úgy került sok ember börtönbe. Vannak becsületes katolikus papok, nem mondom hogy nem, de sokszor nem tudsz megbízni egy papba aki idegen hogy nem mondja e el legalább egy másik papnak a gyonast és az továbbadja. Gondoljátok el,annyi bűnt egy pap nem tud magába tartani titokként mert az megterhelő egy életen át. Meg vannak kiskapuk ott is mint mindenhol.
2021. jún. 24. 23:38
 12/15 anonim ***** válasza:
64%

Miért kell ez a rágalmazás? Szerinted keresztényi dolog ilyen súlyos rágalmakkal illetni másokat?

2021. jún. 24. 23:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Először is, szégyelld magad, 11-es, másodszor katolikus pap szájából hallottam közvetlenül, hogy mire kijössz a gyóntatófülkéből, már el is felejti, a következő alkalomra meg végképp nem emlékezik rá.

Miért is tenné, nem neki gyónsz, hanem Istennek, ő közvetetten segédkezik. Egyébként, ha meg elmondja másnak, annak olyan súlyos következménye van, hogy a Vatikánig eljut, és felfüggesztik a papot. A papi titoktartás nem megszeghető, és egy jóérzésű papnak eszébe sem jutna, hogy elmondja másnak. Még a gondolata sem!

2021. jún. 25. 01:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg magából indult ki az istentelen 11-es hozzászóló...
2021. jún. 25. 16:22
 15/15 anonim ***** válasza:
29%

Agymosott vagy. Az elmédnek léne lenni a templomnak. A gyónás értelme az lenne, hogy egy spirutuális mester segít neked túljutni a bűneiden, segít fejlődni bennük. Ez egy olyan dolog, amikor a mester többször annyit beszél, mint te.

Az egyház isten ellensége, romlást szolgálja.

2021. júl. 22. 20:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!