Honnan tudja Isten, hogy felette nem áll senki?
"Ez nem paradoxon, csak a te hitednek mond ellent. De azt meg semmi nem bizonyítja hogy pont a te hitednek lenne bármi valóságalapja. Én leírtam a bizonyítást, kiscsillag, neked meg megint csak a szád járt. Tehát nem tudtál érdemben cáfolni. Sőt, érdemteleül sem. Meg sem próbáltál alátámasztást vagy cáfolatot felhozni. Tehát amíg nem cáfol meg valaki érdemben, addig amit írtam törvény. Így működik a természettudomány is.
HA valaki nincs időben, akkor hogy lehet előtte valaki, te szerencsétlen:)?
"Bizonyítás?"
Ezek nem tudnak bizonyítani :)
"De akkor ugyanúgy lehetséges az is, hogy a legelső létező az nem isten volt, hanem akármi más."
Az Isten nem tulajdonnév, hanem egy definíció általi meghatározás. A legelső létező az Isten. Ez az egyik definíciója.
"Minden istennek vannak bizonyos képességei és korlátai is."
Lehetetlen, mivel az istendefiníció szerint az Isten logikailag korlátlan.
"" De se te, sem a világ nem örökkévaló."
Bizonyítás?"
Einstein és a természettudomány már bizonyította. Ami téridőben van, annak van kezdete, tehát nem lehet örök. Tehát sem az anyag, sem a tér, sem az idő, sem az energia nem lehet örök. De ezt úgysem értitek, mert ez természettudomány + logika.
"Azt kéne bizonyítani, hogy mindennek kötelező teremtettnek lenni."
Ez is megvan, de ezt már nem írom le, járj utána. Nehogy mér én gürizzek, h neked legyen örök életed:) Végén még belátjátok, h igazam van és megtértek. Ezt meg nem nagyon szeretném:)
HA nem látod be értelmes megfigyelés és következtetés által, hogy a világ tervezett, akkor neked annyi. Menthetetlen vagy.
Kreatti, te soha semmiféle bizonyítást nem írtál le, és szerintem nem is fogsz.
Az arcod meg már most is akkora, hogy nem fér el a gyikon.
De olyan hülyeségeket is írsz, hogy az a párját ritkítja.
Leírom, ami igaz az írásodból:
"Ami téridőben van, annak van kezdete, tehát nem lehet örök."
Való igaz, hogy a téridőnknek van kezdete.
Viszont azt gondoljuk, hogy vége nincs.
Ezen kívül az anyag, ami most benne van, az nem a kezdetén keletkezett, hanem valószínűleg valahonnan máshonnan származik.
"Tehát sem az anyag, sem a tér, sem az idő, sem az energia nem lehet örök."
Na, ez viszont már a TE következtetésed, és nagyon jó eséllyel nem igaz.
Különféle megmaradási törvények vannak, amelyeket még soha sehol nem láttunk sérülni.
21
"nem elég hinni, bizonyítani is kell, például azt, hogy az anyagi világ örök, mindig is létezett."
Ezt senki sem mondta. Ti állítottátok, hogy Isten öröktől fogva létezik és nincs okozója. Mi erre mondjuk, hogy ennyi erővel az anyagi világnak sem kell okozó és létezhet öröktől fogva. Ez nem kijelentő mód, hanem feltételes!!! Ti beszéltek kijelentő módban ezért nektek kell bizonyítani az állításotok.
"Én leírtam a bizonyítást"
Hol? Mert itt csak kinelentettél dolgokat és vártad hogy bemondásra elhiggyük. Lehed hogy neked ennyi elég, de màsnak nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!