Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért rejtőzködik Isten?

Miért rejtőzködik Isten?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért nem jelenik meg mindenki előtt, sokkal tisztább lenne a dolog, miért pont akkor jelent meg, amikor még írni olvasni sem tudtak az emberek nemhogy fényképet videót készíteni... most jelenne meg sokkal meggyőzőbb lenne a jelenléte

Azért nem jelenik meg mert teszteli az embereket hogy ki az aki így is tud benne hinni... akkor viszont kicsinyes Isten ismét ami számomra nem jó... vagy miért nem mutatja meg egyértelműen magát?

2021. máj. 27. 20:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Az UFO-k is rejtőznek, mióta mindenkinél okostelefon van.
2021. máj. 27. 20:09
 2/18 A kérdező kommentje:
1. A lényegre rátapintottál 😁😁😁 hatalmas zöld pipa
2021. máj. 27. 20:12
 3/18 anonim ***** válasza:
Nincs is olyan itt hogy "hatalmas zöld pipa" 😳
2021. máj. 27. 20:14
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
Arra gondolj, hogy a görög istenek is pont akkor rejtőztek el, amikor valaki (ember) végre feljutott az Olymposra...
2021. máj. 27. 20:32
 5/18 anonim ***** válasza:

Isten ma is itt van, és szól hozzád, hozzám, mindenkihez a szentszellemen keresztül, a kérdés az, hogy Te meghallod-e?

Ne aggódj, nekem is több mint 20 évembe telt, mire realizáltam, h Isten egész életemen át próbált megszólítani :D

Azóta folyamatosan kommunikálok vele én is a fejemben, és tudom, ha meghallgatásra kerül egy kérésem. Csak hinni kell és figyelni, és ott lesz Ő!

Miért kell látnod, ahhoz hogy elhidd? Le van írva a Bibliában minden, és a szent írásokban, Isten el fog jönni másodjára is, és a hívőket magával fogja vinni az elragadtatás során. Kicsit olvasgass utána ha érdekel a téma, vagy ha inkább videót néznél ajánlom Joseph Prince tanításait youtuben, egyszerűen, érthetően magyaráz :) Isten nem rejtőzködik, Isten ott van mindenben és mindenkiben, és mindenhol, ahol hisznek benne.

2021. máj. 27. 20:43
 6/18 anonim válasza:
Mert nem létezik..
2021. máj. 27. 20:57
 7/18 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos nincs fogalmad arról, hogy mit kérsz.

(2Mózes 33:20) . . .mert nem láthat engem ember úgy, hogy meg ne haljon.”

Egyébként pedig Isten népe mindig is tanult nép volt, és tudtak írni és olvasni is.

Akivel kevered az a fia, aki azért kapott lehetőséget, hogy emberként éljen egy ideig, nem egyenlő Istennel.

Talán nem gondoltál arra soha még, hogy Isten az aki létre hozta nem csak a világegyetemet, de pl. a napot is. Hogyan is mehetnél a közelébe, vagy láthatnád szemtől szembe?

2021. máj. 27. 20:58
 8/18 anonim ***** válasza:
44%

Akkor a te istened nem mindenható, hanem egy korlátolt isten, akinek a képességeit meghaladja hogy megmutassa magát mindenkinek.

2021. máj. 27. 21:15
 9/18 anonim ***** válasza:
28%

Az a baj, hogy Istent sokan úgy képzelik el, mint egy lény az égben, vagy egy valami ami megjelenik és csodákat tesz, pedig Isten a korlátolt emberi tudat szellemileg korlátlan megfelelője. Ott van benned, amit te látsz, azt Ő is látja, amit te érzékelsz, azt Ő is érzékeli, mert a része vagy.

Régen sokkal spirituálisabbak voltak az emberek és sokkal közvetlenebb kapcsolatuk volt a lehetőségek világával, a szellem világgal. A modern gondolkodás ezt feloldotta és mindenhol egzakt bizonyítékokat vár, abban a valóságban is, ami nem írható le egzakt dolgokkal.

A kvantumfizika kimutatta már az ember által képzelt fizikai tér korlátait, csak még nem ment át a hétköznapi gondolkodásba.

2021. máj. 27. 21:24
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

Nyugati gondolkodású embereknek ezt a következőképpen lehet elmagyarázni:

-jön a vihar, mert dörög az ég.

Ezt azért mondjuk, mert az elhelyezkedésünk és a felfogásunk térben és időben behatárolt.

A modern tudomány segítségével is belátható, hogy a vihar mindig is ott volt valahol a Földön: a párában, a szélben, a hőmérsékletben, a molekulák rezgésében, stb.

Ha valaki átlátja és megérti az összes változót, ami ezzel kapcsolatos, annak számára kibontakozik tértől és időtől független valóság. Ez az isteni tudat.

2021. máj. 27. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!