Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha nem marad meg a Biblia,eltű...

Ha nem marad meg a Biblia,eltűnnek a leírt dolgok,akkor honnan tudnák az emberek ami akkor történt ? Ebbe nem gondolt bele Isten ?

Figyelt kérdés
És amúgy ÉN úgy tudom ,Isten vagy Jézus sosem mondott olyat,hogy le írják amit mond .
2021. máj. 23. 11:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem mondott, akkor például ezt ki mondta? :D

"Az Úr még azt mondta Mózesnek: „Jegyezd föl ezeket a szavakat, mert e szavak alapján kötök szövetséget veled és Izraellel.”"

2021. máj. 23. 11:59
 2/14 anonim ***** válasza:
41%

(Jelenések 21:5) 5 És az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak.”

(Jelenések 2:1) 2 Az efézusi gyülekezet angyalának írd meg: . . .

Istennek van akkora hatalma, hogy nem hagyja a szándékát meghiúsítani.

Képzeld, hogy volt időszak a sötét középkorban, amikor maga az egyház mindent megtett, hogy minden Bibliát elégessen. DE Isten ezt nem hagyta jóvá, és mindig felhasznált embereket, akik mentették ami menthető.

2021. máj. 23. 13:14
 3/14 anonim ***** válasza:
49%

"Képzeld..."

Ehhez erős képzelet kell, mert úgy hazugság, ahogy ide böfögted :)

2021. máj. 23. 14:40
 4/14 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező!

Isten nem véletlenül választotta az írott formát, hogy a szavait, tanításait, rendelkezéseit és ígéreteit az embereknek eljuttassa.

Az írás az, ami korszakokon át fennmaradhat és elterjedhet fordítások és másolatok segítségével. Minden zsidó királynak az ókorban fontos feladata volt a törvény lemásolása pl. Később konkrét "másolók" dolgoztak azon, hogy az addig elkészült tekercsekről pontos másolatokat készítsenek.

Aztán persze a nyomtatás feltalálása után már ez egyszerűbbé vált. Mára még mindig a Biblia a "bestseller", ez a legnagyobb példányszámban nyomtatott és legtöbb nyelvre lefordított könyv világszerte,

A Teremtő tudta jól, hogy egy könyv lesz a legcélszerűbb, hogy korszakokon át megmaradjon és nemzedékről nemzedékre elérhető legyen a Szava. Ezen kívül meg is óvta a klf támadásoktól és a megsemmisítését célzó erőfeszítésektől (pl inkvizíció).

2021. máj. 23. 18:33
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

3

Kedves Barátom, Böfögni esetleg étkezés után szoktam.

Egyébként pedig nem neked írtam a választ, hanem a kérdezőnek. DE muszáj ellenségesen beleszólnod, mert akkor boldogtalan lennél.

Ha ismernéd a történelem ezen időszakát tudnád, hogy a Papság üldözte egy időben azokat akik az anyanyelvükön merték olvasni a Bibliát, sőt nem tarthattak Bibliát, mert akkor Máglyán égették el a személyt a Bibliával együtt. Sőt 1961-ben is történt, hogy Portugália Ejutla városában, római katolikus pap elkobozott Bibliákat, és elégették a város közterületén.

Canterbury első protestáns érsek idején, legalább 277 személyt égettek el máglyán Angliában ha Bibliát találtak nála, Főleg az anyanyelvén tilos volt olvasni.

Carolly Erickson történész így ír le egy, a korra jellemző helyzetképet: „A tűzrevaló fa gyakran még nyers volt, és a gyújtósnak használt szittyó sem gyulladt könnyen, mert túl nyirkos volt. Az áldozatra kötött lőporos zsákocskák, amik a kínhalált rövidítették volna, nem fogtak tüzet, vagy csak megnyomorították az elítéltet, és nem halt meg tőle.” Az áldozatoknak nem tömték be a száját, ezért „sikolyaik és imáik több esetben egészen a haláluk pillanatáig hallhatóak voltak”.

2021. máj. 23. 19:17
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

"Sőt 1961-ben is történt, hogy Portugália Ejutla városában, római katolikus pap elkobozott Bibliákat, és elégették a város közterületén."

Hát persze, rákerestem erre a bizonyos városra, összesen egy ilyen város van Mexikóban, illetve egy ehhez tartozó településrész nevében van benne még.

Mi értelme ilyen hazugságokat gyártanod? Nem szégyenled magad mások megtévesztése miatt? Mivel nincs ilyen város Portugáliában, a kitalált hazugságod meg se történhetett.

"Carolly Erickson történész..."

Egy újabb általad kitalált hazugság. Összesen egy Carolly Erickson nevű embert sikerült találnom, aki történelmi regényeket írt. Tehát nem történész volt, mint hazudtad, hanem regényíró. Magyarul is megjelent néhány műve egyébként.

Gyanítom, hogy a harmadik állításod is valami általad kitalált hazugság, de annak információ hiánya miatt már nem tudtam alaposabban utána nézni.

Tudod a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

"DE muszáj ellenségesen beleszólnod, mert akkor boldogtalan lennél."

Nem. Én akkor lennék boldog, ha nem hazudnátok le még a csillagokat is az égről. De azért abban is leltem egy kis derűt, hogy lebuktattam néhány hazugságod.

2021. máj. 23. 19:32
 7/14 anonim ***** válasza:
28%

6

Valóban? akkor olvasd el ezt amit róla írnak:

[link]

"Kiváló történész Carolly Erickson a szerzője a The Hidden Diary of Marie Antoinette, Az első Erzsébet, Nagy Katalin, Alexandra és sok más díjnyertes művek fikció és szépirodalom"

Érdekes itt TÖRTÉNÉSZNEK nevezi az írót. Akkor ki hazudik?

Ha Én hazudok, akkor a hazugság azoktól származik, akiket az interneten elismernek, és a világban is ismerik az írásaikat, cikkeiket.

Mit gondolsz, honnan vettem ezeket? Mert nem Én vagyok a forrása ezeknek, hanem Pl: a Wikipédia, amit sokan hitelesnek tartanak.

A leleplezésed nem sikerült.

2021. máj. 23. 19:41
 8/14 anonim ***** válasza:

Tudsz olvasni?

"many other prize-winning works of fiction"

Érted, hogy mi a fiction jelentése? Igen, abban tévedtem, hogy ne lenne történelemből végezettsége, de a többi teljesen igaz, egy történelmi regényíró. Elsősorban angol uralkodókról írt életrajzi regényeket.

Te egy ilyen regényből emeltél ki egy részt, ami nem fedi a valóságot.

De kérlek mutasd meg hol van Portugáliában az említett város.

2021. máj. 23. 20:07
 9/14 anonim ***** válasza:
28%

Bocsánatot kérek, valóban nem Portugáliában van. Valamivel összekevertem.

Az említett város valóban Mexikó Oaxaca tartományban van. Ettől függetlenül, a tényen nem változtat, hogy megtörtént az eset.

2021. máj. 23. 21:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, mert én semmit nem találtam erről a neten, vagy ennek a forrása is valami "objektív" jehovás kiadvány?
2021. máj. 23. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!