A Pünkösd az zsidó, vagy keresztény ünnep?
Zavaros előttem, azt olvasom róla, hogy kétszáz évig nem ünnepelték a keresztények és hogy valójában a zsidók egyik ősi ünnepe, a Tórával kapcsolatos, de nem értem, akkor miért ünneplik a keresztények?
Vagy ez is olyan, mint az Ószövetség, amelyik ugyan benne van a Bibliában, de csak jelképesen értendő, mert valójában a Tóra koppintása és a keresztényekre nem vonatkozik?
Ez is azt írja, hogy:
'Eredete az ószövetségi zsidó vallási ünnep, héber nyelven Sávuót, a törvényadás (tóra adásának) emléknapja és az új kenyér ünnepe.'
Szóval zsidó ünnep, megkeresztényesítve valami kamu ürüggyel..
Funkconális analfabétizmus...
Az "eredete" szót próbáld még emésztgetni....
"de nem értem, akkor miért ünneplik a keresztények?"
A Szentlélek megérkezését, kiáramlását miért ünneplik a keresztények? Ez komoly kérdés?:)
Egyébként vedd úgy, hogy csak a névben ugyanaz a két ünnep.
"Eredete az ószövetségi zsidó vallási ünnep"
Igen, a zsidó pünkösd eredete valóban zsidó eredetű. A keresztény pünkösd pedig keresztény eredetű
"amúgy látszik, hogy nettó provokálós kérdés..."
Egyértelmű, bár ezek tényleg ilyen "gyengék"
"Szóval zsidó ünnep, megkeresztényesítve valami kamu ürüggyel.."
Elfelejtetted hozzátenni, hogy biztos a papok húznak ebből lóvét
"Vagy ez is olyan, mint az Ószövetség, amelyik ugyan benne van a Bibliában, de csak jelképesen értendő, mert valójában a Tóra koppintása és a keresztényekre nem vonatkozik?"
Fényes következtetés:) azért ez tetszik: "az ószövetség a Tóra koppintása". Ez viszi eddig az évet:)
Csak, hogy megtudd: Mózes 5 könyve az maga a Tóra.
Szerintem tudom is, hogy ki írta ki...:)
"Az talán, aki beszámolt Mózes haláláról?"
Látom nem állsz le:) Mózesnek előre is megmondhatta Isten, hogy mi lesz a halálakor és utána, ahogy több esetben is megtette másokkal. Jézus is pontosan megmondta, hogy mi fog történni halála után. Mózes előre is megírhatta a halála utáni eseményeket. Ez sem jött be:) Nem tanultad még meg az évek során, hogy a Bibliába nem lehet belekötni?
A pünkösd nem keresztény ünnep. Az alapját még is az képezi, amiért felvették a karácsonyhoz hasonlóan, hogy Jézus visszatérése után 50. napon megkapták a tanítványok a szellem ajándékának egy részét. Ez a nyelveken szólás, hogy más nemzetiségű embereknek tudjanak tanúskodni a megváltásról, Jézus messiási mivoltáról, hogy milyen szerepet töltött be Isten szándékában.
Isten, és Jézus sem adott ennek a történésnek az ünneppé avatásáról, és megtartásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!