Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Pünkösd az zsidó, vagy...

A Pünkösd az zsidó, vagy keresztény ünnep?

Figyelt kérdés

Zavaros előttem, azt olvasom róla, hogy kétszáz évig nem ünnepelték a keresztények és hogy valójában a zsidók egyik ősi ünnepe, a Tórával kapcsolatos, de nem értem, akkor miért ünneplik a keresztények?

Vagy ez is olyan, mint az Ószövetség, amelyik ugyan benne van a Bibliában, de csak jelképesen értendő, mert valójában a Tóra koppintása és a keresztényekre nem vonatkozik?

2021. máj. 4. 13:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

google.hu -> pünkösd

[link]

2021. máj. 4. 13:48
 2/16 A kérdező kommentje:

Ez is azt írja, hogy:

'Eredete az ószövetségi zsidó vallási ünnep, héber nyelven Sávuót, a törvényadás (tóra adásának) emléknapja és az új kenyér ünnepe.'

Szóval zsidó ünnep, megkeresztényesítve valami kamu ürüggyel..

2021. máj. 4. 13:54
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

Funkconális analfabétizmus...

Az "eredete" szót próbáld még emésztgetni....

2021. máj. 4. 14:06
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
amúgy látszik, hogy nettó provokálós kérdés...
2021. máj. 4. 14:06
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

"de nem értem, akkor miért ünneplik a keresztények?"

A Szentlélek megérkezését, kiáramlását miért ünneplik a keresztények? Ez komoly kérdés?:)

Egyébként vedd úgy, hogy csak a névben ugyanaz a két ünnep.

"Eredete az ószövetségi zsidó vallási ünnep"

Igen, a zsidó pünkösd eredete valóban zsidó eredetű. A keresztény pünkösd pedig keresztény eredetű

"amúgy látszik, hogy nettó provokálós kérdés..."

Egyértelmű, bár ezek tényleg ilyen "gyengék"

"Szóval zsidó ünnep, megkeresztényesítve valami kamu ürüggyel.."

Elfelejtetted hozzátenni, hogy biztos a papok húznak ebből lóvét

"Vagy ez is olyan, mint az Ószövetség, amelyik ugyan benne van a Bibliában, de csak jelképesen értendő, mert valójában a Tóra koppintása és a keresztényekre nem vonatkozik?"

Fényes következtetés:) azért ez tetszik: "az ószövetség a Tóra koppintása". Ez viszi eddig az évet:)

Csak, hogy megtudd: Mózes 5 könyve az maga a Tóra.

Szerintem tudom is, hogy ki írta ki...:)

2021. máj. 4. 14:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Az talán, aki beszámolt Mózes haláláról?
2021. máj. 4. 15:03
 7/16 anonim ***** válasza:
35%

"Az talán, aki beszámolt Mózes haláláról?"

Látom nem állsz le:) Mózesnek előre is megmondhatta Isten, hogy mi lesz a halálakor és utána, ahogy több esetben is megtette másokkal. Jézus is pontosan megmondta, hogy mi fog történni halála után. Mózes előre is megírhatta a halála utáni eseményeket. Ez sem jött be:) Nem tanultad még meg az évek során, hogy a Bibliába nem lehet belekötni?

2021. máj. 4. 15:10
 8/16 anonim ***** válasza:

#5: ;-)

(én is sejtem....)

2021. máj. 4. 15:11
 9/16 anonim ***** válasza:
52%
Az összes keresztény ünnep más ünnepekre települt rá.
2021. máj. 4. 15:25
 10/16 anonim ***** válasza:
17%

A pünkösd nem keresztény ünnep. Az alapját még is az képezi, amiért felvették a karácsonyhoz hasonlóan, hogy Jézus visszatérése után 50. napon megkapták a tanítványok a szellem ajándékának egy részét. Ez a nyelveken szólás, hogy más nemzetiségű embereknek tudjanak tanúskodni a megváltásról, Jézus messiási mivoltáról, hogy milyen szerepet töltött be Isten szándékában.

Isten, és Jézus sem adott ennek a történésnek az ünneppé avatásáról, és megtartásáról.

2021. máj. 4. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!