Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívőből ateista van itt olyan?

Hívőből ateista van itt olyan?

Figyelt kérdés
Én pl hívő voltam kb 6 évig aztán kiléptem mert olyanokat tettek fel nekem kérdést hogy beszéltem e Istennel? Meg hogy amikor rosszul érzem magam fáj a fejem akkor a sátán támad kicsit furcsálottam... meg nem szabad saját életed élni minden és mindenben a bibliát kell követni, ! Bűntudat keltés ! Rá jottem ez előre nem visz csak lelki nyomorékká tesz az időt pedig nem szabad vesztegetni életünk csak egy van, valamennyire hiszek, és sokkal jobb életem van így.
2021. ápr. 30. 02:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jelen!
2021. máj. 4. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Az ateista az Isten nélküliségben hisz."

Nem egészen. Csak nem hisz istenekben. Nem kell külön hinnie benne hogy nincsenek.

2021. máj. 4. 13:31
 13/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek 12-vel.

A "nem hiszek istenekben" az nem hit.

A hit tagadása, kritikája hogy lenne hit.

Abban pedig nem kell hinni, hogy nem hiszek, mert azt tudom.

2021. máj. 4. 13:45
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"Abban pedig nem kell hinni, hogy nem hiszek, mert azt tudom"

Pontosabban csak hiszed, hogy tudod. Pláne, hogy az Isten léte bizonyított, így Isten nemlétében való hit egy vakhit. (Megjegyzem még az idézett mondatodhoz, hogy ez körkörös érvelés. Annyit mondtál, hogy azért van igazad, mert tudod, h igazad van. Csakhogy ez nem bizonyító erejű tény, hanem csak feltételezés).

Ellenkezője: Én hiszek Istenben, mert tudom, hogy létezik. És a hit definíciója: a nem látható, fizikailag nem érzékelhető (átmenetileg vagy soha) valóságról történő logikai meggyőződés.

Tehát a hit, a keresztény hit a legerősebb bizonyíték. Erősebb, mint a természettudományos mérések, mert a logikai bizonyítéknál nincs erősebb bizonyíték. Ezt nem én mondom, járj utána. Nem véletlenül tanítanak sok helyen logikát is, mert a "mezei" ember már nem képes logikai analízisre.

2021. máj. 4. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Pontosabban csak hiszed, hogy tudod"

Azt csak tudja egy ember hogy hisz vagy sem.

"Pláne, hogy az Isten léte bizonyított, így Isten nemlétében való hit egy vakhit"

Egyrészt nem bizonyított, hisz akkor nem hitnek hívnák. Másrészt valami létében való hit hiánya nem egyenlő a nemlétébe vetett hittel.

" Én hiszek Istenben, mert tudom, hogy létezik"

Ez paradoxon. Most vagy tudod, vagy hiszed.

"És a hit definíciója: a nem látható, fizikailag nem érzékelhető (átmenetileg vagy soha) valóságról történő logikai meggyőződés."

A hitnek nincs ilyen definíciója, ezt te költötted saját magadnak.

"Erősebb, mint a természettudományos mérések, mert a logikai bizonyítéknál nincs erősebb bizonyíték"

Pont a természettudományos bizonyítékok alapulnak a mérési eredmények és korábbi ismeretek alapján történő logikai levezetésen. A hit semmilyen logikát sem bizonyítékot nem követel meg, csak hogy elhidd hogy valami létezik akkor is, ha semmi nem bizonyítja.

2021. máj. 4. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:
94%

@14 Ez még nekem, keresztényként is fájt, annyi butaságot írtál le...

Az ateizmus magában nem hit, mint már írtam, az erős ateizmus az.

(Tudtommal az tagadja az Isten(ek) létét, és nem csak nem ismeri el,

mint az agnosztikus irányzat.)

2021. máj. 4. 15:59
 17/17 anonim ***** válasza:
A hittanoktatók, akikkel eddig találkoztam gyerekkoromban valahogy sosem vezettek el" Istenhez. Mondjuk nekem ilyet azt hiszem nem mondtak, de tényleg elég furcsán hat a kérdés, hogy "beszéltél- e Istennel"... Én ezt úgy élem meg, hogy Istent mindenkinek magának kell megtalálnia. Persze lehet erről beszélgetni spontán...azzal, és akkor, amikor valaki épp ott tart...
2021. máj. 12. 23:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!