Nem érdemes erről vitázni?
"Szerintem joga van mindenkinek abba hinni amibe akar!"
Ez így van, hiszen szabad akaratot kapott mindenki.
AZONBAN, egy valamit nem veszel számításba. A tanítványképző és prédikáló munka hozzátartozik a keresztény élethez, szolgálathoz.
Ahogy régen állat áldozatokat mutattak be, most ezt az "áldozatot" mutatják be a keresztények Isten szava, és kérése alapján.
(Héberek 13:15) 15 Mindig őáltala ajánljunk fel Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkaink gyümölcsét, amelyekkel nyilvánosan hirdetjük Isten nevét.
Ezzel eleget teszünk Krisztus parancsának, amit minden követőjének kiadott. Jézus nem mondta, hogy ha nem hallgatnak meg, vagy elutasítanak, akkor a munkát abba kell hagyni, vagy meg kell szüntetni, mivel a világrendszer befejezéséig szól a feladat.
Máté 28:20, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Jézus a támogatásáról biztosította Őket de nem csak egy évre....
Valamit, vagy Valakit meg keresni, kutatást jelent.
(1Timóteusz 4:16) 16 Állandóan ügyelj magadra, és arra, hogy mit tanítasz. Tarts ki ezek mellett, mert ha így teszel, magadat is megmented, és azokat is, akik figyelnek rád.
A keresztény magát is menti, ha végzi ezt a feladatot. Ez egy felszólítás.
A keresztény nem tétlen, hanem feladata van, amiről a cselekedetek könyve is ír.
Valóban, de ugyan kivel íratta volna le a gondolatait, ha nem emberekkel?
Talán angyalokkal kellett volna? Az angyalok hogyan közvetítettek volna emberi érzéseket, amikor nekik más a rendeltetésük? Én azonban Isten szavaként tekintem az emberiség felé.
Az embert nem hagyta magára, és a szava által közli velünk a szándékait, elvárásait. Ez egy használati utasítás az élet minden területére.
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy térítő jön, akkor elsőnek kérdezze meg, hogy egyáltalán érdekel-e a téma.
Mivel lehet, hogy már 33 térítővel beszéltem előtte.
Árulja el azonnal azt is, hogy kinek térít.
"Szerintem joga van mindenkinek abba hinni amibe akar!"
Ezzel önmagadnak mondasz ellent, mert sokan a térítésben is hisznek
"Nem értem a sok jehovás meg hit gy-SEK minek pofáznak bele"
Légy jó liberális és tolerálj!
A térítés célja mindig is az volt,hogy az adott egyház növelje a létszámát a befolyását,hatalmát és anyagi javait.
A jehova tanúit plusz azért küldik kopogtatni,mert a sok visszautasítás növeli a szektához való kötődést,régi trükk ez már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!