Isten tud hibázni?
Figyelt kérdés
Szerintem az egyiptomi elsőszülöttek megölése hiba volt tőle. Ráadásul a Biblia szerint ő maga ölte meg a gyerekeket:
"Én végigvonulok azon az éjszakán Egyiptomon, és megölök minden elsőszülöttet Egyiptomban: embert és állatot, s ítéletet tartok Egyiptom minden istene fölött, én, az Úr."
2021. ápr. 4. 17:50
1/12 anonim válasza:
mindjárt jönnek akik megindokolják, hogy ez miért volt nagyon is csodálatos példája isten szeretetének...
3/12 anonim válasza:
Nem. Mivel Ő szent és tökéletes.
4/12 anonim válasza:
Nem Isten ölte meg őket hanem az egyik angyalát küldte, hogy ölje meg őket, egy kis korrigálás. 😅
6/12 anonim válasza:
Sőt, igazából bármelyik egyiptomi családot megkímélte, amelyik úgy cselekedett, mint a zsidók, és megjelölte a bárány vérével a házát. Szóval nem az volt, hogy ne tudták volna megakadályozni.
7/12 anonim válasza:
Nullával osztott. Így születtek a feketelyukak. :)
8/12 anonim válasza:
Nem tud hibázni, paradoxon. Az egyiptomi elsőszülöttel halálának felelőssége a fáraóé. Pontosan tudta, hogy mit csinál. És kezdetnek nem Isten keményítette meg a szívét, hanem a fáraó csökönyösködött, pedig tudta, hogy mit tesz, és kivel.
9/12 anonim válasza:
"Ott van a kacsacsőrű emlős pl."
Minden szerve tökéletesen funkciónál, tehát az sem hiba. Nem szabad a bulvárból szedni az alapműveltségünket, mert elbutít teljesen
10/12 anonim válasza:
Speciel, mintha az özönvizet megbánta volna, mindenesetre megígérte, hogy többet ilyet nem tesz.
Ez nyilván arra is vonatkozik, ha pontosan ugyanolyan állapotok lennének, amiért akkor özönvizet fakasztva kiirtotta az élővilágot, csekély kivétellel persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!