Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az, hogy szellemi halál?

Mi az, hogy szellemi halál?

Figyelt kérdés
Amikor arról van szó, hogy Isten hazudott Ádáméknak, hisz azt mondta hogy amint esznek a fáról, aznap meghalnak, mindig ezzel jönnek a hívők. Holott a Biblia eleve nem ír ilyesmit, illetve eddig még senki nem is tudott nekem válaszolni rá, mit jelent az, hogy szellemileg meghal valaki? Miben különbözik egy szellemileg halott ember egy nem halottól, és mégis miből derül ki, hogy Ádámmal és Évával ez történt?
2021. ápr. 1. 12:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

Akkor lehet a holnapi nap is 1000 évig fog tartani? Ez úgy véletlenszerűen jön? Illetve az is lehet, hogy a következő ezer év egy nap alatt (24 óra) gyorsan átpörög és mindjárt 3021-et fogunk írni?

Vagy jobb kérdés, a Biblia ír 1000 éves királyságról, az idézett ige alapján az akkor 1 napig tart majd? "ezer év, mint egy nap"

2021. ápr. 1. 19:19
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Istennél másként van az "időszámítás".

Sajnálom, hogy kifigurázod a dolgokat.

2021. ápr. 1. 22:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmit se figuráztam ki, csak megérteni akarom, hogy mi alapján mondod egyikre, hogy 24 óra, másikra, hogy 1000 év, mert nekem nagyon önkényesnek tűnik.
2021. ápr. 1. 22:44
 14/19 anonim válasza:
0%
a homoszexuálisok
2021. ápr. 1. 23:01
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Ami Istennél egy nap. Ő ezzel segít megérteni, hogy nekünk korlátaink vannak, időhöz vagyunk kötve. Ezért ami Istennél egy nap, az az embereknél ezer év. Nem véletlen lett ez leírva. Isten mindig is tájékoztatta, és tájékoztatja az embereket, a hűségeseit felhasználva, hogy emberileg értsük meg a gondolatait. Az angyalok nem tudnák emberi módon vissza adni az érzéseket, gondolatokat, ezért használ embereket erre.
2021. ápr. 2. 08:37
 16/19 anonim ***** válasza:
91%
Feladom, szerintem a kérdésemet is képtelen vagy felfogni, így érthető módon, válaszolni se tudsz rá, csak az őrtorony dogmáját ismételgeted. :(
2021. ápr. 2. 08:48
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy gondolod.

De egyet ne felejts, hogy az Isteni "időszámitás" nem egyezik az emberi idővel, mivel Istennél nincs idő, ezért határozza meg ezáltal, hogy a mi esetünkben hogyan kell értelmezni.

2021. ápr. 2. 09:05
 18/19 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Az a halál, ahonnan nincsen feltámadás. Krisztus tanított erről a Hegyi Beszédében.

Akkor, a többi között ezt mondta: „Boldogok a békességesek, mert őket Isten fiainak hívják . . . Hallottátok, hogy megmondták a régi időkben élőknek: ,ne gyilkolj, mert bárki gyilkosságot követ el, számot kell adnia a törvényszék előtt. Én azonban azt mondom nektek, hogy aki állandóan dühös a testvérére, annak számot kell adnia a törvényszék előtt; aki pedig a megvetés kimondhatatlan szavával illeti a testvérét, annak a legfelsőbb törvényszék előtt kell számot adnia; aki viszont azt mondja: „Te alávaló bolond!”, az a tüzes gyehennára való.’” A gyehenna örök pusztulást ír le képletesen, mert Jézus később azt mondta a tanítványainak: „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni, hanem attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet képes elpusztítani a gyehennában.” (Máté 5:9, 21, 22; 10:28)

A gyehennából nincsen feltámadás, az végleges, reménység nélküli halál.

Arról, aki meghal, ezt mondja a Biblia: „Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai [„gondolkodása teljesen véget ér”, The New English Bible]” Zsoltárok 146:4.

2021. ápr. 3. 19:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Vallási értelemben nem tudom, de szerintem te a szellemi leépülésre vagy kíváncsi.
2021. ápr. 3. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!