Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mai ember hogy tud még hinni?

A mai ember hogy tud még hinni?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt, hogy régen azért nem volt olyan fejlett a civilizáció és ha olyan történt egyből rávágták, hogy isteni csoda. A Biblia nagy része is olyan mint egy fantasy és a mai ember, hogy tud ebben komolyan hinni? Azért mostanra elértünk egy komolyabb fejlettségi szintet mégis sokan elhiszik hogy Ádám oldalbordájából jött létre a nő, Noé bárkáját is (bár megnézném mekkora volt az a hajó ha annyi állat ráfért...), vízen járás, Jézus a megváltó, vízből bor, egy pali figyel minket az égből mint Isten stb stb.

Azért ha valaki józan paraszti ésszel is gondolkozik rájön, hogy ez mese az egész. Azokról a fanatikusokról meg nem is beszélve akik az egész biológiát, tudományt is megvetik a hitük miatt.

Komoly válaszokat szeretnék, mert tényleg érdekel ez az egész. Főként olyanok válasza érdekel aki hívő is.

2021. márc. 26. 09:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem ahhoz, hogy valaki valóban higgyen Istenben, egy vallásos megtapasztalásra lenne szüksége. Amiben megtapasztalja a spiritualizmust, hogy mi mindannyian egyek vagyunk, összetartozunk, találkozik Istennel stb..

Ilyenfajta vallásos tapasztalásra lenne szükség, de az ebben a tudatállapotban nem nagyon lehetséges, ahhoz ki kellene szakadnunk ebből a világból. A kérdés, ki tudunk szakadni ebből a világból ?

2021. márc. 26. 13:16
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
A tudat kapui blokkolva vannak, ezért se nagyon tudjuk megérteni a vallásos élményeket. Egyfajta módosult tudatállapot kellene valójában ennek megéléséhez, máshogy nem nagyon megy.
2021. márc. 26. 13:21
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem egyébként a Biblia sok szövegét is módosult tudatállapotban írhatták, innen a sok istenélmény, a csodák, hogy szeressük egymást és mi mind egyek vagyunk stb... És ezt később úgy írták le, hogy ez Isten szava. 11-12 voltam.
2021. márc. 26. 13:45
 14/24 anonim ***** válasza:
65%
Aki értelmesen áll hozzá rájön hogy ezek a történetek nem reálisak, de,akik komolyabban ássák bele magukat rájönnek, hogy az író sem valós eseményként fogalmazta meg ezeket, hanem allegórikus művek, és úgy többségük mai napig elég erősen megálják a helyüket.
2021. márc. 26. 13:47
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

14: " Aki értelmesen áll hozzá rájön hogy ezek a történetek nem reálisak "

Ez rendben van, de akkor ezzel azt is állítod, hogy Jézus, meg Isten karaktere is kitalált, hiszen akkor ők sem valós személyek, ahogy a történetek sem.

2021. márc. 26. 13:55
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

A-a az ó szövetségi történetekre vonatkozik ez.

Stilisztikailag egészen más az újszövetség.

Bár én nem vagyok hívő, teljesen érthetőnek találom azt aki Jézus csodáiban hisz, az viszont értelmezhetetlen, hogy valaki elhiszi Noé, vagy vagy az Ádám meg Éva almái történetét.

2021. márc. 26. 14:04
 17/24 anonim ***** válasza:
78%
Még mindig mennyi ember hisz a mesekben, mert gyengék es szükségük van az ámítasra. Bár egyre több embernek nyílik fel a szeme, a mai es a következő generációk már szinte a vallasoktol eltavolodva, tiszta fejjel tudnak majd gondolkodni.
2021. márc. 26. 20:44
 18/24 anonim ***** válasza:
46%
17. 5-ös vagyok.Pont ezt írtam,hogy nem az elvakult vallás a lényeg,hanem a tapasztalás általi hit.Sajnos szerintem ez nagyon sok embernek nem adatik meg,nem tudom.De ha történik veled ilyesmi ,utána máshogy fogod fel ezt a világot.Én így gondolom.
2021. márc. 26. 20:49
 19/24 anonim ***** válasza:
33%
Ugyanúgy sokan nem hisznek a szerelemben sem, mert nem tapasztalták meg. De attól még létezik.
2021. márc. 26. 21:00
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
Gyerekkent ram kényszerítették a katolikus vallast,mar akkor sem értettem miert monják az emberek hogy a "jo isten majd megbuntet" hiszen ha jo lenne nem büntetni akarna. A hittan orakon az oszövetség torteneteit elszomoritónak lattam, ha kérdeztem, hogy miert kért/tett ilyen gonosz dolgokat az isten, a pap csak ismetelgette mantrait, melyeket mar akkor sem talaltam logikusnak. Magaban az ószövetségben nem is emlékszem van e olyan tortenet, mely valoban a jórol, irgalmassagrol szolna. Amit pedig a történelem órákon kesobb tanultunk teljesen elforditott a keresztenysegtol. Nem tudom hiszek e valamilyen istenben, ha igen semmiképpen sem abban ami a bibliaban van. Az egy gonosz tortenetekbol allo mesekonyv semmi más, amit őrült emberek irhattak. Szerintem ha van isten semmiképpen sem olyan mint amilyennek abban leirjak, hiszen ha valaki valoban megalkotta ezt a gyönyörű világot (amit mi elcsufitunk) az valami tiszta jó identitas lehet.
2021. márc. 26. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!