Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy reagáltál amikor rájöttél...

Hogy reagáltál amikor rájöttél, hogy a vallás/egyház csak egy emberi kitaláció?

Figyelt kérdés
Hogy csak egy üres váz az egész, nincs semmi mögötte.

2021. márc. 9. 23:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Hát sehogy. Ezt valahogy mindig éreztem. Valamilyen szinten mindig tudtam. A földön túli élményeim nem voltak köthetők semmiféle emberi dologhoz, mint pl a szervezett vallások.
2021. márc. 17. 08:35
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Egyház emberi kitaláció? Ez önmagában egy ökör kérdés az egy ház miert lenne emberi kitalacio? Olvasd el a Bibliát az egyházat Isten hozta létre Krisztus teste a szent lelek eljövetele mi koze ehhez emberhez? Bocsi de nagyon nagy sötétségben tapogatózol az meg hogy üres váz nincs tartalom hát eleg baj ha te olyan gyülekezetben jártál ahol ezt tapasztaltad őszintén sajnálom talán probalj keresni olyan felekezetet ahol hirdetik a teljes evangéliumot az emberek őszinten megtérnek megkeresztelkednek járnak aktívan istentiszteletre szolgálatok an vesznek részt imádkoznak tanulmányozzák az igét stb ez nem üres tartalom egyaltalan aki meg olyan bölcs és okos hogy ő azt mondja hogy akinek van esze annak nem kell vallas ja meg gyenge ember meg azt is szoktak mondani hat az meg elszállt egomanias szerencsétlen fazon majd fog koppanni amikor tönkremegy az élete de ne menjen az alázat egy pozitiv szo az embernek el kell ismerni elobb vagy utobb hogy ha boldog sikeres ember akar lenni saját kútfőből saját kepessegeiből nem fog az lenni ha ezt mondja azt a biblia bolond embernek balgatagvbernek nevezi de ha bűnnek tekintjük akkor egomaniassag felfuvalkodott kevély ember a boldogság is csak istenkepusegből eredő dolog kívüle nincs max vki annak nevezi de az nem boldogság
2021. márc. 24. 05:42
 23/30 A kérdező kommentje:

22-es!

A hejesííráásssy szótárat használnod nem kelll féljél jó lessz!!

2021. márc. 24. 12:25
 24/30 anonim ***** válasza:
42%
Ok
2021. márc. 24. 14:03
 25/30 anonim válasza:

Senki nem tudhatja biztosan, nincs bizonyíték Isten létezésére, vagy ennek ellenkezőjére. Tudományosan senki nem ismerte el, hogy a vallás csak emberi kitaláció, ezért a kérdés értelmetlen és provokatív.

De egyébként én sem vagyok vallásos, reagálni meg nem reagáltam sehogy, magam jöttem rá szépen lassan.

Egyébként is erre az emberek szépen lassan jönnek rá, ezért nincs semmi reakció. Ez nem olyan, mint a Mikulás, meg a húsvéti nyuszi.

2021. ápr. 2. 17:24
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Buddha azt mondta, hogy csak azt higgyem el amit megtapasztaltam.
2021. ápr. 2. 19:42
 27/30 anonim ***** válasza:
Igy van azert hiszünk Istenben mivelhogy nem lehet bizonyítani tudományosan ha lehetne nem hinnénk benne hanem tudnank higy letezik azert bem kell várni hogy mikor lesz tudományos tény attol még lehet hinni nem szörnyű dolog amit meg Buddha mondott az badarság
2021. ápr. 3. 22:13
 28/30 anonim ***** válasza:
Van aki a pszichológiában sem hisz, mert csak ott ül és hallgat a bácsi/ néni és szerinte nem bizonyítható hogy hatásos, de hatásos, az egyházat alapul venni meg melyiket? Szinte minden rendszer létezik vagy létezett már istennel, istenekkel, természeti erőkkel, túlvilággal, reinkarnációval, de ne ezekre alapozz, hanem amiről te magad bizonyságot szereztél, és ugye tudjuk hogy még így sem biztos, mivel lehetnek illúzióid.
2021. ápr. 3. 22:25
 29/30 anonim ***** válasza:
Na azok aztan tudnak okosakat mondani a pszichiátrián amit veletlenul jol mondanak az is bibliai szavakból kreált kifejezések na jo példát hoztál fel
2021. ápr. 3. 22:29
 30/30 anonim ***** válasza:

29. Ez a baj, tudnak okosakat mondani, meg csak a hülyék járnak pszichiáterhez.. Épp az ilyenekből van az hogy inkább felírja a nyugtatót mert úgyis csak azért megy az emberek nagy része.

Pszichológust is hasonlóan kezelik, csak ott sajna nem szereznek tabit :/

2021. ápr. 3. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!