Hogy reagáltál amikor rájöttél, hogy a vallás/egyház csak egy emberi kitaláció?
12-es! Én sem gondolom, hogy ez a keresztény vallásokra vonatkozik. Az összes vallás ilyen. Ettől függetlenül egy okos ember értelmezni tudja és a vallás alapjait figyelembe véve megtalálja a helyes utat. Mondjuk felmerülhet, hogy akkor minek a vallás, hiszen egy értelmes ember magától is megtalálhatja a helyes utat. De ez már egy másik kérdés...
Az is lehet, hogy annak idején jószándékkal jöttek létre a vallások, egyházak, csak később egyesek meglátták benne az üzleti lehetőséget és felhasználják a hívek ellen.
Mint, amikor megértesz valamit, és összeáll a kép. Örültem, hogy végre átlátom az ok-okozati összefüggéseket és a hitet felválthatja az ellenőrizhető tudás. Ami végre nem csak egy önkényes elképzelés rendszer, hanem maga a valóság. Sokkal jobb érteni valamit, mint hinni benne. Persze (ahogy minden) ez sincs ingyen. Sok mindent kell tapasztalni és sok tényt kell tudomásul venni, amire az ember eljuthat idáig. Nem elég csak beleélni magunkat egy elképzelésrendszerbe. Bizonyítékokat kell hozzá gyűjteni, amik összeegyeztethetők mindennel, amit valóban tapasztalunk.
Igazából a hit az mindig csak egy személyes elképzelés rendszer lehet. Mert amit nem értünk igazán, abban maximum híhetünk és mindig csak hit fog maradni, akár mennyit filózunk rajta. A tudás meg az, ami valóban megfigyelhető, megérthető és hasznosítható.
Engem már ovis koromban is a tiszta igazság érdekelt, még akkor is ha ez totál felrúg mindent, amit eddig hittem és ami szerint éltem az életem. Csak így tudtam kielégíteni a csillapíthatatlan tudásvágyamat. Ha az ember hinni akar, akkor csak azt fogadja el igazságnak, ami a saját kis elméletéhez passzol. Ez egy nagyon rossz módszer, mert a valóságot csak úgy lehet megérteni, ha szkeptikusak tudunk maradni, és csak azt fogadjuk el, ami valóban megfigyelhető, kézzel fogható! A tudás megszerzésének is van egy menete, amit meg kell tanulni. Akit valóban érdekel a valóság és nem fél félredobni akár mindent, amit eddig igaznak vélt, az képes csak valóban befogadni a néha igenis kiábrándító igazságot. Ehhez bátorság, előítéletmentes gondolkodás és tudásvágy szükséges. És ezt csak akkor érti meg az ember, amikor már átlátja a kauzális összefüggéseket. Tehát tudást birtokol, nem csak tapasztalatokat, amiket értlemez valahogy...
Nos az a helyzet, hogy a Vatikán már nagyon régóta nem képviseli Istent!!!
A Vatikánnak már régóta kapcsolata és befolyása van a politikival, arról nem is beszélve, hogy a CIA titkos ügynöksége (árnyékhatalom) már régóta beolvadt a Vatikánba! A Pápa választás és a megválasztott Pápák fennmaradása ő tőlük függ!!!
A Vatikán nincs kapcsolatban IStennel és már nagyon-nagyon régóta nem Istent képviseli!!!
A közeljövőben, nemsokára az utolsó napokban szövetséget köt, ám akivel szövetséget köt az kihasználja, megalázza és kizsákmányolja!!! Ez lesz Isten büntetése, mert nem Istenben bízik sem Jézusban, hanem saját hatalmában és vagyonában valamint politikai kapcsolataiban!!!
Nagyon kijár a rúd a Vatikánra és nem veszi észre, hogy szorul a hurok a nyaka körül!!! Nem látják és ha látják is nem akarják tudomásul venni, hogy csak bábuk akár USA elnökei is.
Pedig nem kell más csak összefogni és közösen megalázni, megbuktatni és lebuktatni a háttér, árnyák hatalom "kígyó" fejét!!!!
"Tiszta vizet kell önteni a pohárba!"
Ha ez nem történik meg, emberek ezrei és milliói lesznek félrevezetve és elhitetve!!!
És sajnos a legrosszabb hírem az, hogy a Próféciák szerint ez sajnos be is fog következni!!!!
Ne csodálkozzon senki, ha butaságot és ostobaságokat hallanak egyházi vezetőktől Istennel kapcsolatban, az élet igazságágval kapopcsoatban!!!
Vallásokban nagyot lehet csalódni, Istenben SOHA!!!!
Igaz, én sem a Mikulásban, meg a Jézuskában csalódtam, hanem a szüleimben, mikor kiderült, hogy az ajándékokat tőlük kaptam.
Minek hazudtak éveken át, ha egyszer a szeretetet tőlük kaptam, és valójában nekik köszönhettem az ajándékokat?!
Így van ez istennel is.
Nem csalódok benne, mert szerintem nem jobban valóságos mint a Jézuska aki a fenyőfát hozza karácsonykor.
Hát itt kezdődik a probléma kedves Anahystor! Semmi gond, nem hibáztat érte senki! Gondolom a szüleid csak jót akartak!!! Igyekeztek megfelelni a vallási elvárásoknak és gondolom azt is szerették volna, hogy hited legyen Istenben és Jézusban! Ezért nem szabad őket hibáztatnod! Senki sem tökéletes, te sem vagy az még akkor sem ha azt hiszed és azt gondolod magadról, hogy te majd jobban fogod nevelni a saját gyerekeidet mint ahogy téged neveltek a te szüleid. Ilyen nincsen! Mindig van buktató!!!!
A tökéletes tiszta és önzetlen szeretet IStentől van! Szüleid részéről vagy az történt volna, hogy ők szeretnek Isten nélkül és akkor talán őket követed példaként bálványozva vagy pedig rávilágítanak, hogy van Isten Akinél van a szeretet egyéb földi megfogható fortélyokkal!!!
Melyik jobb megoldás vagy melyik tökéletesebb megoldás??? Elmondom neked egyik sem az!!! Mert minden visszájára fordul előbb-utóbb az évek alatt! Akár így akár úgy!!! A világban sehogy semmi sem elég jó!!!
#18# Anahystor: "Így van ez istennel is.
Nem csalódok benne, mert szerintem nem jobban valóságos mint a Jézuska aki a fenyőfát hozza karácsonykor."
Nos az igazság az, hogy "Jézuska" nem hoz fenyőfát karácsonykor!
Még azt sem tudja bebizonyítani senki, hogy Jézus valóban akkor született amikor azt a Katolikus vallás meghatározta! De ugye aki az igazságot keresi az nem ragad le a katolikus dogmáknál!!!!
Jó úton jársz!!! Keress és kutakodj tovább!!! Keresd Istent és az Ő igazságát, mert Ő nem emberi dogma kitalációja és nem is függ azoktól!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!