A lélekvándorlás valójában az evolúció szakrális változata lenne?
Van egy barátom, aki szerint a lélekvándorlás útján haladva újra, és újra megszületik annak érdekében, hogy következő életére tökéletesebb és tökéletesebb lehessen, hogy majd végül elérhesse a "megvilágosodást".
Számomra ez eléggé evolúciós folyamatnak tűnik, mint ahogy az anyagi trutymóból kialakult egyre és egyre tökéletesebb élőlények esetében is (ami úgyszintén folyamatos halálozási periódusokat követel).
Azt tudni kell, hogy a barátom szinte mindenben hisz egy kicsit, és ő aszerint válogatja össze a dolgokat a hitéhez, ahogy az éppen számára szimpatikus, úgyhogy a hite keveredve van a keresztény vallástól elkezdve a hinduizmuson át a buddhizmusig.
"A lélekvándorlás valójában az evolúció szakrális változata lenne?"
Miután már hosszú évek óta tudjuk, hogy az evolúció egy mese, így a válasz: nem
5. hajaj ha tudnád.
Evolúció meg van, és ez nem azt jelenti hogy egyre okosabbak vagyunk feltétlenül, hanem kvázi alkalmazkodást.
Halál után van e reinkarnáció azt nem tudom, de életen belül megfigyelhető, sejtmegújulás stb.
Egy meleg is lehet jó ember, még szerintem is, pedig homofób vagyok, a leszbikusokkal nincs bajom(mármint ha közelednek), mivel a nőkhöz vonzódom.
Poppert meg ki nem bírja :o? Háború sincs annyira sok mint az elmúlt században, van 1 rakat vegán hullám és még állatot se eszik mindenki, szóval nem hinném hogy nagy gonoszság lenne, sőt egy bizonyos mértékű tudás után szerintem magától értetődő, hogy jobb az mindenkinek ha nem öldössük egymást, azért mert más a vélemény, persze ha késsel szaladnak neked az magától értetődő hogy nem kell hagynod.
Az gonoszság összmennyisége azért nő, mert nő a világ népessége. De ezzel együtt a jó összmennyisége is nő, így nem bomlik fel az egyensúly. A világ összességében békésebb, biztonságosabb és kényelmesebb hely most, mint valaha bármikor, viszont az emberek anyagiasabbak és individualistábbak, mint valaha.
A szamszárából csak egyéni megszabadulások vannak, nincs kollektív felemelkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!