Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ádám és Éva halhatatlanok voltak?

Ádám és Éva halhatatlanok voltak?

Figyelt kérdés

mert ha igen akkor logikátlan a biblia

Örök élet és a tudás fája asszem vhogy így van benne

másik kérdésben láttam hogy igen

Látjátok hívők ezért nem hiszek a biblia istenében meg jézusában én a saját eszemre hallgatok

2010. aug. 17. 20:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Kamu válasza :

Most akkor azért tetted fel a kérdést,hogy a neked nem tetszőket fikázd ?Értelmes vitát vársz,miközben te viselkedsz értetlenül.A számodra értelmetlen kérdések éppúgy hozzátartoznak a válaszokhoz, mint a többi.Még jó hogy nem te vagy a főcenzor....

2010. aug. 17. 21:21
 12/30 anonim ***** válasza:

"...én nem mondtam el miben hiszek tehát nem tudhatod pontosan..."

Nem is érdekel, mivel az a magánügyed. A hiteddel semmi bajom, csak a következtetéseddel ami logikátlan és ostoba.

Szintén nem túl szimpatikus a mások hitére tett provokatív arrogáns megjegyzésed. De ami a csúcs hogy az eszedre hivatkozol, ami a megnyilvánulásaid szerint nem sok lehet.

Ha már szóba került, nem vagyok vallásos.

2010. aug. 17. 21:31
 13/30 anonim ***** válasza:
53%
Ádám és Éva 1000 éveseb haltak meg, a próféták is legalább 600-700 évet éltek, volt aki 300 éves korában nemzette a fiát. Hát lehet ebben hinni?
2010. aug. 17. 21:41
 14/30 anonim ***** válasza:

Kamu válasza :

Még annyit hozzátennék, hogy a biblia szerint egyedül isten hallhatatlan. Tehát tanulmányozd csak át még egyszer, mielőtt ilyen ostoba kérdést teszel fel.

2010. aug. 17. 21:46
 15/30 anonim ***** válasza:
59%

Szia Kedves Kérdező!

Elárulod, hogy te miben, hogyan hiszel? Engem komolyan is érdekelne.

Mit súg az eszed, mire hallgass?

Egyébként én istenhívő vagyok, de nem a Bibliában vagy a Koránban elénk tárt istenképben hiszek. Nem is egyéb Jehova Tanúja és társaik közösségének véleménye formálta istenképben.

Továbbá valóban vannak a Bibliának (is) olyan részei, amit ha szövegkörnyezetben olvasunk, értelmezünk is ellentmond, valahogy "kilóg" a teljes képből.

Továbbá pl. sok olyan elv nyomai megtalálhatóak benne, amik eredetileg benne foglaltattak, csak idővel kiszerkesztették belőle. Majd ezt a kiszerkesztett részekben lévő tanokat utólag rossznak minősítik, meg hogy Isten akarata ellenvalók, arról meg már ne is beszéljünk, hogy valami sátáni…pedig a Bibliában is benne volt eredetileg.

27/L

2010. aug. 17. 22:06
 16/30 A kérdező kommentje:

pontosan ezt nehéz leírni ebben sem vagyok jó én abban hiszek hogy van 1 (vagy tobb) felsőbbrendű lény amik ezekben a "sugallatokban" vannak jelen személyes tapasztalataim is vannak amiket most nem írnék ide le

és ha van 1 Isten "kaliberű" lény akkor az se úgy teremtette a világot hogy akkor legyen ember meg ehhez hasonlók, hanem külömböző természeti jelenségeket "csinált" amihez alkalmaszkodnia kellett a természetnek és az élőlényeknek

akinek ez nem ment meghalt

és azt is hiszem hogy ez a nagy mindenkit megmentek mert ez az orvos (jelen esetben az ÉN) feladata

pedig az emberiség mentes lenne sok betegségtől allergia, asztma és még sorolhatnám hiszek abban is hogy létezik a földön kívüli élet(nem kis zöld emberkék) hanem teljesen más civilizáció és a saját döntéseim egy részét először megpróbálom egy külső ember szemszögéből vizsgálni akinek sem így nem lenne jobb sem úgy tehát objektívan csak a tények alapján

2010. aug. 17. 22:38
 17/30 anonim ***** válasza:

Vannak sokkal egyértelműbb ellentmondások a Bibliában:

[link]

2010. aug. 17. 22:41
 18/30 anonim ***** válasza:

Van kimerítőbb lista is:

[link]

2010. aug. 17. 22:43
 19/30 A kérdező kommentje:

és én úgy gondolkodok hogy mindenkit megpróbálok embeszámba venni amíg nem ad indokot az ellenkezőjére

természetesen én is ember vagyok és sajnos ez nem sikerül minden esetben

minden döntésednek van jó és rossz oldala is nincs tökéletesség SEHOL

és mindenkinek van 1 életcélja amire lehet még nem jött rá hogy mi

és mindenki el kell fogadja magát olyannak amilyen (nem a diéta ellen küzdök sikeresen fogytam diéta+ mozgás segítségével 30 kilót) nem szabad plasztikáztatni pl mellnövelés arcplasztika zsírleszívás ilyenek mert csak ártanak

mindenki úgy irányítja az életét ahogy akarja és néha érdemes elgondolkodni ezen a mi lenne ha? tipusuakon

2010. aug. 17. 22:47
 20/30 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Nos ha érdekel pontosabban Pál apostol I. Timótheushoz írt levele 6. fejezet 16. versében írja, hogy Istené egyedül a halhatatlanság. Érdekes még megemlíteni, hogy éppen Sátán volt az, aki azt hazudta az első emberpárnak, hogy "bizony nem haltok meg."

Sajnos ma a kereszténységben is elterjedt nézet a lélek halhatatlanságának pogány eszmélye, azonban ezt a Biblia nem tanítja. Őszintén sajnálom, hogy a Bibliáról ilyen rossz képed alakult ki. Hidd el nekem, hogy a Bibliában csak látszólagos ellentmondások vannak, és biztosíthatlak róla, hogy komolyabb tanulmányozással ezek mindegyike tisztázható.

Üdv. Péter

2010. aug. 17. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!