Miből gondoljuk hogy Isten jó?
8.
Ezt csak Te látod igy. Ha egy kereszténynek meg vannak a létfentarásra a javai, és nem támogatja a rászorult testvéreit, azokkal nem lesz kegyes hidd el. Ez azt jelenti, hogy legalább összefogni, és az újra indulásra esélyt adni. Senkit nem kényszerít, hogy adakozzon, de figyeli ki mit tesz.
Az aki pedig jómódban él azt nem biztos, hogy Istennek köszönheti, hiszen Sátán is tud jó dolgokat adni a szolgáinak. Erre Én is egy bizonyíték vagyok. Isten felhasznált olyan embereket a testvéreim Közül, akik a bajban a segítségemre siettek.
Persze sokat kértem, és türelemmel vártam, ami nem volt könnyű, és az Én fejemben is sokszor fordult meg, hogy Isten nem segít hiábavalónak tartottam az imát, a keresztény életet. Nekem a 72. zsoltár sokat segített, hogy kitartó legyek. Asáf írta, aki hasonlóan gondolkodott mint Pl TE. DE változott a gondolkodása, mert megértett valamit, és rádöbbent sok mindenre, amit addig nem látott tisztán.
Most pedig magam is olyan helyzetbe vagyok, hogy tudok másoknak segíteni, nem felejtem el, hogy nekem is segítettek.
A padló alattról másztam fel, bár nem vagyok milliomos, nincs bank a számlámon százezrek. Nálam hónapokig a villany is kivolt kapcsolva, és később a gáz szolgáltatás is. De az életemet nem vesztettem el, és pici segítséggel, az alapvető életszükségleteimért tettem is.
Mert létezni jobb, mint nem létezni.
Amúgy fordítva van: nem úgy van, hogy volt egy jóról alkotott elképzelés, aminek Isten meg kellett, hogy feleljen, hogy jó minősítést kapjon az emberektől. Ellenkezőleg, a jóságnak Isten a mintája. Az jó, ami valamilyen módon Istenhez hasonlatos, vagy Istenhez visz köuelebb. Könnyen vagyunk azzal, hogy azt mondjuk, hogy a jósághoz tartozik a könyörület, a részvét, az igazságosság, a szeretet, de ez nem magától értetődő. Azért alakult így mert az emberek ezeket ismerték fel Istenben, ezért ezeket tartották meg erénynek.
Ha azt várjuk Istentől, hogy egycsapásra megoldja minden problémánkat, akkor pogányként tekintünk rá, azok naiv istenképe volt az amivel egyezkedni lehetett, aki áldozatért cserébe beavatkozott az oldalunkon. Krisztus tanítása éppen ezen lép túl, ő földi szenvedést ígért.
Szerinted meg tudnád magyarázni egy vértanúnak kínzások közepette, hogy ez a bizonyság amellett, hogy Isten nem jó, mert hagyja őket szenvedni? Hiszen éppen ezt magyarázták a kínzói is. Ehelyett szerintem megpróbálhatnánk megérteni, hogy miért is gondolkodtak ők úgy, ahogy, de nem leereszkedően, hanem őszinte megértés szándékával.
"Miből gondoljuk hogy Isten jó?"
Most, hogy idén negyvenharmadszor kérdezitek, már nem tudom. Keresd vissza a válaszokat. És még csak február van
"Mi alapján, milyen tettei alapján?"
Mondjuk életet adott nekünk. Az emberiség a bűnt választotta, mégsem nyírt ki minket, hanem megváltott. Sorolhatnám még, de holnap úgyis megkérdezitek megint, majd ott folytatom
Azért azt hozzáteszem, hogy nem tudom azt, ha Isten létezik egyáltalán, akkor milyen. Lehet az Isten jó, csak a "jóság", fogalma máshogy értendő, mint ahogyan én értem. Lehet, a közömbössége csak látszólagos, és valami jót tesz azzal is.
Szóval én a magam részéről nem tudom a választ, csak tippeltem, én nem is vagyok vallásos.
(15-ös voltam)
Kérdező: "Miből gondoljuk hogy Isten jó?" "Mi alapján, milyen tettei alapján?".
Egyedüli kinduló pont Jézus!
Mit mondott? :
Mt.5,44. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
Lk.6,27. De néktek mondom, kik engem hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek,
Lk.6,35. Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
Jn.13,34. Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
Jn.15,12. Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket.
Jn.15,17. Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek.
Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
Miből tudjuk, hogy ISten Jó?
Nos Isten megbocsátásra invitál és szólít fel minket! Valamint önzetlen, személyválogatás nélküli szeretetre!!! Innen és ebből kiindúlva csak sejtehtő és vélhető, hogy ISten jó és jót akar!!!
"Nos Isten megbocsátásra invitál és szólít fel minket! Valamint önzetlen, személyválogatás nélküli szeretetre!!! "
A baj csak az, hogy ezt magára nézve már nem alkalmazza.
Eredendő bűn - megbocsájtás???
A Bibliában leírt rémtettei???
A fiakon heted íziglen megbosszult bűn????
Az utolsó ítéletet utáni örök kárhozat???
Szóval a személye példamutatással azért vannak problémák?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!