Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miből gondoljuk hogy Isten jó?

Miből gondoljuk hogy Isten jó?

Figyelt kérdés
Mi alapján, milyen tettei alapján?
2021. febr. 20. 08:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
20%

Onnan hogy mindent a javunkra fordít, bármennyire az ellenkezője tűnik.

Volt egy álom munka, amit azt hittem, hogy az lesz a megfelelő nekem egyetem után. Mégis egy másik helyre kerültem. És utólag a legjobb tette volt ami csak lehetett, mert megismerhettem egy olyan embert akit az első munkahelyen soha nem tudtam volna.

Egyetemen ösztöndíjas voltam. Nm volt sok pénzünk soha otthon, mégis meg könyörült rajtam és gondoskodott rólam anyagilag is, de lelkileg is. Nélküle nem tudtam volna végig vinni soha (sok mélypont, egyedüllét mellett).

Meg tanította nekem hogy a tetteimnek következményei vannak. A folyamat durva volt, mégse a legdurvabb mert attól megvedett.

Akárhányszor padlón vagyok és voltam, bármennyire is távol vagyok tőle, mindig segít és megbocsát ha hozzá fordulok.

Olyan érzelmeket senki más nem tud adni mint ő, ha őszinte vagy vele. A lehetetlen helyzetekbol tudsz kiszabadulni.

2021. febr. 20. 08:58
 2/24 A kérdező kommentje:
És ha valaki végig padlón van, azzal mi van? mi alapján válogat? Hogy valakinek segít valakinek nem?
2021. febr. 20. 09:02
 3/24 anonim ***** válasza:
7%

Aki a padlón van, az néha ott akar lenni, néha szükséges hogy ott legyen, néha mások akarják hogy ott legyen.

Ha kinézel a bolygóról az űrbe, azt látod hogy minden brutális, élhetetlen számunkra. Nincs levegő, baromi hideg van, sugárzás van, sziklák jönnek mennek...mi mégis biztonságban éldegélünk a "pokoli körülmények" között.

Szabad akaratod van, mert ez az univerzum legelső törvénye, amit a Teremtő hozott, hogy a teremtés elérhesse a célját.

2021. febr. 20. 09:38
 4/24 anonim ***** válasza:
15%

Először is megosztotta az életet velünk is. Adott termő időket, élelmet, napsütést, esőt. Ezeket, nem csak azok élvezhetik, akik összhangban élnek, da akik nem ismerik el , támadják, szidják.

210

2021. febr. 20. 10:22
 5/24 anonim ***** válasza:
95%

Ez szép és jó, de ez szimplán annyit jelent, hogy neked szerencséd volt. Merthogy nem csak olyan emberek léteznek akiknek szerencsésen alakul az élete, hanem rengeteg embert meg folyamatosan érnek a csapások, amelyekből sokan soha többé nem tudnak felépülni.

Ha a te szerencsédhez bármilyen módon is köze lenne Istennek, az azt jelentené hogy ez az Isten személyválogató, mert csak bizonyos embereknek segít, másokat pedig szemrebbenés nélkül szenvedni hagy akár egy teljes életen át.

2021. febr. 20. 10:25
 6/24 A kérdező kommentje:
5. Pontosan aki bármilyen okból válogat az nagyon nem jó valaki.. m
2021. febr. 20. 10:28
 7/24 anonim ***** válasza:
15%

Ha valaki padlóra kerül, annak két oka van. Rossz döntés következménye, vagy a körülmények áldozata. Isten nem hagyja cserben azokat akik szeretik Őt, és mindig segítségére siet így vagy úgy azoknak akik hűségesek hozzá.

Ő az ima meghallgatója, bárkinek segít, ha az összhangban van a szándékával.

(1János 5:13–15) . . .. 14 És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket. 15 Továbbá, ha tudjuk, hogy meghallgat minket, bármit kérünk is tőle, akkor azt is tudjuk, hogy megkapjuk a kért dolgokat, mivel kértük tőle.

ebben a világban azoknak is nehéz, akik igyekeznek keresztény életet élni

Hiszen szembe úszni az árral nem könnyű. A világban élők vannak többen, és ellenkezőleg mennek. DE az Életadó támogatásával, ha elesnek is, Isten felsegíti őket a padlóról.

2021. febr. 20. 10:28
 8/24 anonim ***** válasza:
90%

"Isten nem hagyja cserben azokat akik szeretik Őt, és mindig segítségére siet így vagy úgy azoknak akik hűségesek hozzá."

A gyakorlat nem ezt igazolja.

A hívők között is vannak irtó szerencsések és minden szempontból nyomorultak, és ugyanígy az ateisták vagy más vallások követői között is. Vagyis szemmel látható hogy semmi köze az ember életminőségének ahhoz, mennyire él keresztényi életet.

Vagy megint oda lyukadunk ki hogy Isten egyeseknek mindenben segít, másokra pedig szimplán tojik, ha hívők, ha nem.

2021. febr. 20. 10:35
 9/24 anonim válasza:
100%

Nekem Istenről az lenne a véleményem ha egyáltalán létezik hogy kegyetlen egy irigy ember ha jobban szeretsz valakit nála elveszi, kisgyerekeket és ártatlan embereket betegít meg és még sorolhatnám reggelig

Én elolvastam a bibliát de nem változtatott semmit a véleményemen

Azt sem értem hogy az embereknek sikerül valami miért istennek köszönik?! Ha én megdolgozok egy autóért nem istennek köszönöm meg hanem a két kezemnek...

2021. febr. 20. 10:41
 10/24 anonim ***** válasza:
64%

"Isten nem hagyja cserben azokat akik szeretik Őt, és mindig segítségére siet így vagy úgy azoknak akik hűségesek hozzá."

A gond az, hogy egyáltalán nem siet a segítséggel, hanem gyakran túl későn segít, és túl keveset. Leginkább a lelki segítségnyújtást választja, és azt, hogy lehetőséget adjon arra, hogy sikerüljön megoldanod a problémáidat. Mert lehetne az is, hogy hagy még jobban a földbe döngölni.

A legnagyobb rossznak nem azt látja, hogy bármilyen okból sokat kell szenvedned a földön. Hanem azt, hogy halálod után elkárhozol.

2021. febr. 20. 10:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!