Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehet NEM kiábrándulni...

Hogyan lehet NEM kiábrándulni a biblia tanulmányozásából?

Figyelt kérdés
2021. febr. 13. 18:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5%

Vannak kódolt részek, példázatok is a Bibliában, sőt nehezen megfejthető titkok is, de vannak könnyen érthető történetek is. A példázatai többségét Jézus megmagyarázta a tanítványoknak, ezek a 4 evangéliumban olvashatók.

Könnyen érthető részek például (sokan mégsem akarják érteni egy irányzatban):

2

Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú...

4

Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;

5

(Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)

2021. febr. 14. 08:42
 12/20 anonim ***** válasza:
27%

#5 Az Isten Szava az Jézus és nem egy könyv, a biblia csak bizonyságot tesz Jézusról. János 1:1 nem a bibliáról szól, hanem Jézusról.

Jézus követése a Krisztushoz van kötve. "Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:" ezt sem a bibliára értette Jézus, hanem szó szerint magára, mert az Ő tanítványai hallják Őt és követik Őt.

Szent Szellemet adott a tanítványinak, hogy azáltal vezesse Őket, hogy egy Szellemben legyenek.

Hasznos a biblia, de nem ment meg, ellenben Jézus megment, mert Ő él.

"Ján 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;

Ján 5:40 És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!"

"

Isten az Igazság. A Biblia az igazság az Igazságról. A Teológia az igazság az igazságról ami az Igazságról szól. A keresztény emberek ebben a sok igazságban élnek az Igazságról és emiatt nincs meg nekik az Igazság.

Richard Wurmbrand"

#9 Máté 11:25 Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.

2021. febr. 14. 12:25
 13/20 anonim ***** válasza:
55%
10 mert véleménybuborékban élsz, hallottál már erről?
2021. febr. 14. 16:42
 14/20 anonim ***** válasza:
35%

Kapaszkodj meg: még a mai napig kutatják a Bibliát, és nem a sarlatánok (persze ők is próbálják), hanem történészek, nyelvészek, klasszika-filológusok, hebraisták, meg persze teológusok is, mert ezek a tudományterületek hatnak egymásra.

Szóval ezek fényében én pl. nem állítanám, hogy ismerem és értem a Bibliát.

De a kérdésed kb. olyan, hogy hogy nem lehet kiábrándulni, pl. az ókori Egyiptom kutatásából vagy a görög filozófiából.

2021. febr. 15. 10:00
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

"Az persze már problémát jelent, ha a hozzáértők sem tudnak megegyezni a Biblia értelmezésében."

Mert nem értenek hozzá, csak azt állítják magukról.

2021. febr. 15. 12:24
 16/20 Anahystor ***** válasza:
100%
De te igen?! Áldassék a nagy kék érte. (Azúr)
2021. febr. 15. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:
22%

"Hogyan lehet NEM kiábrándulni a biblia tanulmányozásából?"

Isten gondoskodott a fokozatos tanulásról. 10 év alatt olyan dolgokat tanultam és tudtam meg, amiről nem is álmodnak az istentelenek

2021. febr. 15. 14:43
 18/20 Anahystor ***** válasza:
0%
???
2021. febr. 15. 16:34
 19/20 anonim ***** válasza:
57%

A Jehova Tanúi által belépőkön végeztetett "Bibliatanulmányozás" az nem összekeverendő az egész világ által ismert Biblia tanulmányozásával! A JT Társaságnál sajnos nem ez megy, hanem olyan szintű félremagyarázás, hogy az emberi ésszel szinte felfoghatatlan.

Megmagyarázzák a naiv és tudatlan betérőknek, hogy

- Jézus Krisztus nem Isten, hanem Mihály angyal

- Jézus Krisztus nem kereszten halt meg, hanem oszlopon karóba húzták

- A Szent Lélek személye az személytelen erő

- A Jézus által tanított pokol nem létezik, csak a sírgödör

- A Jézus által említett: -A mennyben sok lakóhely van! kijelentés nem igaz, csak 144 000 hely van, csak a JT Társaság tagjai számára. Tehát ha valaki bekerül a körbe, akkor valaki kiesik onnan, mert a szám fix.

stb.

Ez NEM Bibliatanulmányozás, hanem az Őrtorony Zrt. és Jehova Tanúi Társaság Tévtanításainak a tanulmányozása! Ez nem kis különbség! Felhívom a figyelmét mindenkinek.

A burjánzó bibliaellenes és istentelen tévtanításaik eredményeképpen a keresztény közösségek az alaptanításaik nagymértékű különbözősége miatt nem is tekintik az említett társaság tagjait kereszténynek, hanem ilyen egyéb vallás kategória.

2021. febr. 15. 18:10
 20/20 Önismeretterjesztő - PaTa ***** válasza:
28%
Nagyon egyszerű. Ne vallásos szentiratként kezeld, hanem egy népmese gyűjteményként. Az Ószövetség legalábbis az. Egyébként történészetileg nagyon sok kulturális érdekességre lehet találni benne. Jézus pedig egy kifejezetten értelmes ember volt, aki kvázi húr elméletet tanított vadembereknek.
2021. febr. 16. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!