Hogyan lehet NEM kiábrándulni a biblia tanulmányozásából?
Vannak kódolt részek, példázatok is a Bibliában, sőt nehezen megfejthető titkok is, de vannak könnyen érthető történetek is. A példázatai többségét Jézus megmagyarázta a tanítványoknak, ezek a 4 evangéliumban olvashatók.
Könnyen érthető részek például (sokan mégsem akarják érteni egy irányzatban):
2
Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú...
4
Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
5
(Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
#5 Az Isten Szava az Jézus és nem egy könyv, a biblia csak bizonyságot tesz Jézusról. János 1:1 nem a bibliáról szól, hanem Jézusról.
Jézus követése a Krisztushoz van kötve. "Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:" ezt sem a bibliára értette Jézus, hanem szó szerint magára, mert az Ő tanítványai hallják Őt és követik Őt.
Szent Szellemet adott a tanítványinak, hogy azáltal vezesse Őket, hogy egy Szellemben legyenek.
Hasznos a biblia, de nem ment meg, ellenben Jézus megment, mert Ő él.
"Ján 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;
Ján 5:40 És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!"
"
Isten az Igazság. A Biblia az igazság az Igazságról. A Teológia az igazság az igazságról ami az Igazságról szól. A keresztény emberek ebben a sok igazságban élnek az Igazságról és emiatt nincs meg nekik az Igazság.
Richard Wurmbrand"
#9 Máté 11:25 Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.
Kapaszkodj meg: még a mai napig kutatják a Bibliát, és nem a sarlatánok (persze ők is próbálják), hanem történészek, nyelvészek, klasszika-filológusok, hebraisták, meg persze teológusok is, mert ezek a tudományterületek hatnak egymásra.
Szóval ezek fényében én pl. nem állítanám, hogy ismerem és értem a Bibliát.
De a kérdésed kb. olyan, hogy hogy nem lehet kiábrándulni, pl. az ókori Egyiptom kutatásából vagy a görög filozófiából.
"Az persze már problémát jelent, ha a hozzáértők sem tudnak megegyezni a Biblia értelmezésében."
Mert nem értenek hozzá, csak azt állítják magukról.
"Hogyan lehet NEM kiábrándulni a biblia tanulmányozásából?"
Isten gondoskodott a fokozatos tanulásról. 10 év alatt olyan dolgokat tanultam és tudtam meg, amiről nem is álmodnak az istentelenek
A Jehova Tanúi által belépőkön végeztetett "Bibliatanulmányozás" az nem összekeverendő az egész világ által ismert Biblia tanulmányozásával! A JT Társaságnál sajnos nem ez megy, hanem olyan szintű félremagyarázás, hogy az emberi ésszel szinte felfoghatatlan.
Megmagyarázzák a naiv és tudatlan betérőknek, hogy
- Jézus Krisztus nem Isten, hanem Mihály angyal
- Jézus Krisztus nem kereszten halt meg, hanem oszlopon karóba húzták
- A Szent Lélek személye az személytelen erő
- A Jézus által tanított pokol nem létezik, csak a sírgödör
- A Jézus által említett: -A mennyben sok lakóhely van! kijelentés nem igaz, csak 144 000 hely van, csak a JT Társaság tagjai számára. Tehát ha valaki bekerül a körbe, akkor valaki kiesik onnan, mert a szám fix.
stb.
Ez NEM Bibliatanulmányozás, hanem az Őrtorony Zrt. és Jehova Tanúi Társaság Tévtanításainak a tanulmányozása! Ez nem kis különbség! Felhívom a figyelmét mindenkinek.
A burjánzó bibliaellenes és istentelen tévtanításaik eredményeképpen a keresztény közösségek az alaptanításaik nagymértékű különbözősége miatt nem is tekintik az említett társaság tagjait kereszténynek, hanem ilyen egyéb vallás kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!