Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Támogatja valamelyik Bibliai...

Támogatja valamelyik Bibliai ige a gyermekkeresztelést?

Figyelt kérdés

"Viszont a Szentírás szerint csak akkor keresztelkedhetünk meg, ha elég idősek vagyunk ahhoz, hogy meg tudjuk érteni az Isten királyságáról szóló jó hírt, és hinni tudjunk benne (Cselekedetek 8:12). A keresztelkedés előtt szükséges, hogy halljunk Isten szaváról, elfogadjuk azt, és megbánjuk a bűneinket, amit egy csecsemő nyilvánvalóan nem tud megtenni."

Apcsel 8:12 "De amikor hittek Fülöpnek, aki az Isten országáról és a Jézus Krisztus nevéről szóló evangéliumot hirdette, megkeresztelkedtek; férfiak és nők egyaránt."

2021. febr. 2. 10:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"annak alapján nem szabad szabályokat hozni"

Tehát az Apcsel hiába írja le az ősegyház gyakorlatát, azt nem szabad alkalmazni? o.O

Vagy hogy értetted ezt?

Az apostolok megkeresztelték a gyermekeket, de a katolikusoknak még sem szabadna? Hozzáteszem, hogy a protestánsok is megkeresztelik a gyermekeket, pont azért, mert az apostolok is így tettek.

2021. febr. 2. 14:20
 12/16 anonim ***** válasza:
9%

"Tehát az Apcsel hiába írja le az ősegyház gyakorlatát, azt nem szabad alkalmazni?"

Ezek nem ősegyház gyakorlatok, hanem egy egy elszigetelt eset. Pál leveleiben pontosan leír mindent, mindent szabályoz. Az nem elég? Pál a pogányok apostola, rá hallgassunk

"Az apostolok megkeresztelték a gyermekeket, de a katolikusoknak még sem szabadna? Hozzáteszem, hogy a protestánsok is megkeresztelik a gyermekeket, pont azért, mert az apostolok is így tettek."

8-as válaszban már írtam a véleményem, de leírom megint. Lehet gyermeket keresztelni, de a katolikus elméletnek nincs biblikussága. A gyerek szent keresztség nélkül is, ha az egyik szülő Krisztusé. De ezt a szentséget is elveszíti a gyerek, ha felnő. Akkor meg kell térnie, mint mindenkinek, és élete végéig meg kell maradnia Krisztusban. Ha két olyan katolikus szülő kereszteli meg a gyerekét, akik csak kultúrkeresztények, tehát nem hívők, akkor a keresztség ellenére sem lesz szent a gyerek. Pontosan nem tudjuk, hogy a gyermekekkel mi lesz, ha gyermekkorban meghalnak, de Isten igazsága és szeretete megbízható minden esetben. Tehát meg lehet keresztelni, csak figyeljünk ezekre a dolgokra.

2021. febr. 2. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

"Ezek nem ősegyház gyakorlatok, hanem egy egy elszigetelt eset. Pál leveleiben pontosan leír mindent, mindent szabályoz. Az nem elég? Pál a pogányok apostola, rá hallgassunk"

Lehet rosszul tudom, de Pál nem egyedül volt apostol, és semmivel se nagyobb vagy jelentősebb a többi apostolnál. Péter, János, Tamás is a pogányokhoz ment, Jakab maradt Jeruzsálembe. Az apostolok cselekedete tökéletesen bemutatja az ősegyház gyakorlatát, nincs benne semmi kivetnivaló.

Azt amúgy hol olvastad, hogy elszigetelt eset? Lehet nálam valami kimaradt, de ilyet nem találtam benne.

"de a katolikus elméletnek nincs biblikussága"

Miért is nincs? Talán nem vagyunk bűnösök születésünktől fogva és nem a keresztség által válunk Isten gyermekévé? Olvasgasd kicsit többet a Bibliát szerintem, mert nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy mit tanít.

"De ezt a szentséget is elveszíti a gyerek, ha felnő"

Pontosan melyik nap? Hogy készülni tudjak majd rá. Tudod ez kicsit olyan, amikor azt próbálják magyarázni, hogy a magzat csak egy adott idő után lesz ember, előtte nem, ezért abortálható. Te is pont ezt magyarázod. Erre én kérdezem, melyik nap történnek ezek?

"A gyerek szent keresztség nélkül is, ha az egyik szülő Krisztusé."

Akkor a pogányok gyermekei pedig mennek a kárhozatra? Érdekes világképed van "keresztényként".

Én inkább azt vallom, amit Jézus mondott, az ember nem örökli szülei bűnét. Így fordítva se lehet igaz.

2021. febr. 2. 14:43
 14/16 anonim ***** válasza:

"Lehet rosszul tudom, de Pál nem egyedül volt apostol, és semmivel se nagyobb vagy jelentősebb a többi apostolnál. Péter, János, Tamás is a pogányokhoz ment, Jakab maradt Jeruzsálembe"

Igen, rosszul tudod. Ráadásul csak Pál levelei szólnak nekünk, a többiek mind a 12 nemzetségnek írtak

"Az apostolok cselekedete tökéletesen bemutatja az ősegyház gyakorlatát, nincs benne semmi kivetnivaló."

erről már elmondtuk mindketten a véleményünket. Felesleges hajtogatni, a válaszom erre ugyanaz.

"Azt amúgy hol olvastad, hogy elszigetelt eset? "

Hol olvastál az apcselben több hasonló esetet? Hol olvastad, hogy Pál világosan leírja, hogy ez a követendő gyakorlat, ahogy a leveleiben is teszi?

"Pontosan melyik nap? Hogy készülni tudjak majd rá."

Miért akarsz rá készülni? Akkor másképp neveled a gyermeked kereszténynek? Vagy mit befolyásol ez egy hívő felnőtt életében?

VAgy szerinted, ha egy gyereket megkeresztelnek, akkor lehet istengyűlölő tömeggyilkos, akkor is üdvössége van? Tudsz értelmesen írni, vagy csak pökhendin, agyatlanul gúnyolódni? Te Krisztusé vagy, vagy csak kultúrkeresztény vagy?

"Akkor a pogányok gyermekei pedig mennek a kárhozatra? Érdekes világképed van "keresztényként"."

Miért hazudsz? Ezt írtam erre: Pontosan nem tudjuk, hogy a gyermekekkel mi lesz, ha gyermekkorban meghalnak, de Isten igazsága és szeretete megbízható minden esetben. Szóval Isten igazsága és szeretete azt jelenti neked, hogy mennek kárhozatra? Látod, ha agyatlanul viselkedsz, mekkora marhaságokat írsz!

"Én inkább azt vallom, amit Jézus mondott, az ember nem örökli szülei bűnét. Így fordítva se lehet igaz."

Te nem azt vallod, hanem kiforgatod Jézus szavait. Jézus szavait Pál apostol magyarázza a pogányokból lett hívőknek. Próbálj végre normális keresztény lenni.

"Miért is nincs? Talán nem vagyunk bűnösök születésünktől fogva és nem a keresztség által válunk Isten gyermekévé?"

Ne haragudj, de te tényleg annyira hitvány vagy, hogy direkt nem veszed figyelembe, amit írok? Nem a keresztség, hanem hit által vagyunk Isten gyermekei. Még egyszer leírom, bár te aljas csaló vagy, ezt is kiforgatod: ha a gyermek nem marad Krisztusban felnőttként, akkor elveszti az üdvösségét. Vagy szerinted nem így van?

Bocs, de te amolyan szalmabábozó, tisztességtelen ember vagy, nem vagy te keresztény. Magad értelmezed tetszés szerint a Bibliát, ahogy a szavaimat is kiforgatod

"Tudod ez kicsit olyan, amikor azt próbálják magyarázni, hogy a magzat csak egy adott idő után lesz ember, előtte nem, ezért abortálható. "

Csak az ilyen hazug emberek olvassák ki ezt a szavaimból. Nem tudod korrekten megvédeni az álláspontod, azért érvelsz ilyen stílusban.

2021. febr. 2. 14:58
 15/16 anonim ***** válasza:

"Magad értelmezed tetszés szerint a Bibliát, ahogy a szavaimat is kiforgatod"

Mondja az, aki bizonyos részek felett szemet huny, mivel azokat nem Pál írta.

Nem tudom melyik szektának vagy a tagja, de általában a keresztények számára minden könyv pont egyformán fontos az evangéliumok után, Pál sem volt nagyobb a többi apostolnál. János levelei, az Apcsel, Péter levelei, stb.. ezek mind az összes kereszténynek szólnak. Ellentétben azzal a mérhetetlen ostoba állítással, amit írtál:

"a többiek mind a 12 nemzetségnek írtak"

Ez pedig egyszerűen egy szánalmas hazugság.

De akkor te nyugodtan kövesd Pált (elmondom neked, nem követed őt), én maradok Krisztussal.

2021. febr. 2. 15:49
 16/16 munyamunya ***** válasza:

Talán azt lenne érdemes átgondolni, hogy micsoda maga a bemerítkezés. Mit jelképez, mivel van összefüggésben, mit eredményez?

Az Írásokban kétféle bemerítkezésről olvasunk: János keresztsége, és a Krisztusba való keresztelkedés. Az első a bűnök bocsánatát szolgálja, akár több alkalommal is ismételhető. A második egy értelmes döntést követő egyszeri cselekedet, amiben az ember eltemeti addigi életét, meghal a Felkenttel együtt, és új életre támad fel, új szívvel és megújult gondolkodásmóddal él ezt követően.

Ezek után kérdés, hogy egy kisgyermek, pláne csecsemő ezek közül melyiket tudja megtenni magától. Olyat ugyanis sehol sem olvasunk az apostoli iratokban, hogy valaki egy _másik_ ember akaratából, _saját_ beleegyezése nélkül lett volna megkeresztelve.

2021. febr. 4. 09:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!