Maradjak keresztény vagy legyek inkább ateista?
Ha azt érzed, hogy isten a fontos helyzetekben cserben hagy, akkor értelemszerűen nem vagy ateista. Egy ateista nem érez ilyet, tekintve, hogy nem hisz istenben. Olyasmi lenne ez egy ateista számára, mintha azt mondanánk: "úgy érzem, Pókember a legfontosabb helyzetben mindig cserben hagy".
Szóval te hívő vagy. Ez van.
11-akkor még hívő voltam. Azért hittem azt, hogy cserben hagy, mert bíztam benne, bíztam a segítségében és a támogatásában. Aztán belegondoltam az olyan dolgokba, hogy annyi szenvedés van a világon, ha lenne Isten ezt nem hagyná. Mostanra már tudom, hogy nincs Isten, de a válaszomban múlt időben beszéltem, hogy akkor amikor hívő voltam cserben hagyott, legalábbis úgy éreztem mert hittem benne és azt hittem van aki cserben hagyhat. De ahogy mondtam a válaszom többi részében, nincs senki, mindenki egyedül van, nincs semmi erő ami segíthet rajta. Ez neked azt mondja, hogy én hívő vagyok? Mert kijelentettem, hogy mindenki maga van és nincs Isten, de persze te csak arra a részre öszpontosítottál amikor a múltról beszéltem, tehát az is téves, hogy amiatt hívő vagyok, mert végig a múltról beszéltem és ami a múlt az már nincs. Talán ha olvastad volna a válaszom végét akkor egyértelmű lenne számodra, hogy ateista vagyok, de a hívők szidják azt aki nem hisz Istenben, és mindenképp bizonyítani akarják, hogy van meg bebeszélni a másiknak, hogy neem, te hívő vagy.
Olvasd el jobban a válaszom és neked is egyérelmű lesz.
@14: Nem neked válaszoltam, hanem a kérdezőnek. A te hozzászólásodat még csak el sem olvastam eddig, ahogy a többit sem. Nézd meg, mit írt a kérdező a kérdésben, és látni fogod, mire reagáltam.
Nem is értem, miért hiszed, hogy a te írásodra válaszoltam, nem tettem semmi ilyesmi utalást.
Olyan nincs, hogy Isten cserben hagy. Olyan van, hogy kishitűek vagyunk.
Illés felment a Karmel-hegyre, - mert az egész országot aszály sújtotta - és imádkozott esőért. Megjött az eső az első imára? Nem jött meg. És a hatodikra megjött? Nem jött meg. És a hetedikre? A hetedikre megjött.
Vizsgáljátok meg a lelkiismereteteket. Valóban teljes szívedből akarod azt a dolgot vagy csak szokásból.. Majd Istenhez fordulok ő elintézi...
Olyan nincs, hogy erős hitű embernek akadály lenne. Pont erről szól Krisztus tanítása is. Legalább mustármagnyi hittetek lenne hegyeket tudnátok mozdítani.
Isten Krisztus által kicsikarja belőlünk az erős hitet, ez a te saját érdeked is, mert mindent el tudsz érni vele.
Fanatizmus? Igen, csak úgy érdemes. A langyosakat kiveti Isten, az erős hitű mellé áll, azt védi.
Ezekhez a döntésekhez viszont nem kapunk segítséget, magunknak kell eldönteni hová állunk, mennyire hisszük Krisztus gyógyitásait csodáját mennyire értjük meg hogy ez a hit példái, hogy hittel bármit elérhetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!