Veletek volt olyan, hogy elítéltek téged hited miatt?
Persze, rendszeresen.
Személy szerint nekem címezve is, meg úgy kollektíve a hitemen gúnyolódva egyes oldalak bejegyzései alatt. Egész oldalak vannak már a kereszténység gyalázására (persze, ezeket senki nem tiltja le, de ez mondjuk messzire vezet).
A vádak: elmebaj (kollektív elmebaj), idióta, pszichésen sérült, tanulatlan, ostoba, gyilkos, kirekesztő, pedofil, emberiségellenes bűntett. Kb. ezek.
Nem azt semmiképpen nem tenném.
Amikor valakit a buzgóság meg a jó akarása a másiknak hajt, és egyszerűen Van benne egy teljesítménykényszer de valahol lappangva tudat alatt, Akkor szoktak előjönni "Jehova tanúi szindróma"
hogy nem bír leszállni addig a témáról amíg el nem mondja a másik számára a meggyőző logikus tapasztalásait és bibliai érveit.
Szörnyű állapot, na ezen pl. Segít a szellem, és annak táplálása
Mert pusztán intellektuális eszközökkel sokkal több idő volna leszokni róla. Meg ugye mindenki más intellektus...
11-es
Te mit csinálsz olyan oldalakon amik a kereszténység gyalázására jöttek létre? Kit akarsz meggyőzni, és miért? Aki nem hisz istenben, és vallásos szöveggel traktálják, pont olyan sértő mintha neked Istent szídják. Amúgy ha ilyen oldalakra jársz akkor házhoz mész a pofonért
A megtèrés történetét meg a templomban kell mesélni. Ott biztos mindenki vevő rá.
Mit csináltok a valláskritika témekörben? Ez valami provokáció vagy mazochizmus, vagy így nagyobb megerősítést kapsz, mint a vallás témakörben, hogy elítélnek? Ez a kategoria nem nektek jött létre.
Szerintem olyan embert aki vallásos, vallása szerint él, de megtartotta ezt saját belső értékének még nem ítéltek el soha.
Az ilyen provokatív (valláskritika témakörben mi más lenne) kérdések csak nagyobb előítéleteket szülnek. Aki meg akar térni az meg fog nélkületek is.
Én elismerem Isten létezèsét, de hányok az összes egyháztól amit Isten nevével kötnek össze. Sokan velem sem értenek egyet. És akkor mi van? Panaszkodjak? Az ateisták hol panaszkodjanak, hogy a keresztények bűnösként mutogatnak rájuk?
Az éremnek mindig 2 oldala van. Fordítsd csak meg? Hogy viselkedsz te, hogy a hited miatt ítélnek el?
Engem számtalanszor (agnosztikus ateista vagyok).
Pedig nem tagadom Isten létét, csak nem hiszem el.
"Te mit csinálsz olyan oldalakon amik a kereszténység gyalázására jöttek létre? Kit akarsz meggyőzni, és miért?"
Én ugyan semmit, de látom, hogyha ismerős megossza/alá kommentál, stb.
"Mit csináltok a valláskritika témekörben? Ez valami provokáció vagy mazochizmus, vagy így nagyobb megerősítést kapsz, mint a vallás témakörben, hogy elítélnek?"
Pl. ez a kérdés kizárja, hogy keresztényként válaszoljak, csak azért mert "valláskritika" rovatban van?
"Az éremnek mindig 2 oldala van. Fordítsd csak meg? Hogy viselkedsz te, hogy a hited miatt ítélnek el?"
Nem adtam rá okot, de nyilván jobban ismersz. :))
Vagy pl. indok arra, hogy kiröhögjenek, ha imádkozom étkezés előtt?
Indok lehülyézni, ha azt mondom, hogy vasárnap szentmisére megyek?
"Te mit csinálsz olyan oldalakon amik a kereszténység gyalázására jöttek létre?"
Ehhez ateistaként annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy a valláskritika nem azonos a vallás gyalázásával.
A valláskritika kritikai érvelés a vallás bizonyos részleteivel kapcsolatban, míg a vallás gyalázása (ok nélküli elítélése) visszatetsző dolog.
(A vallás gyalázása továbbá nem azonos azzal sem, ha ostoba, vakhitű fanatikusok provokatív hozzászólásaira néha emeltebb hangnemű válasz születik.)
Tehát hívők értelmes hozzászólásainak igenis van itt helye.
Észre kellett vegyétek, hogy a Gyakorin mindenkit elítélnek azok, akiknek más a gondolkodásmódjuk.
Ha őszinte hívők, azért, ha másban vagy másképp hisznek, azért, ha más vallásúak vagy ateisták, azért.
A hit vagy hitetlenség magánügy, mindenkinek meg kellene adnia a tiszteletet annak, aki másképp érez vagy gondolkodik, mint a másik.
Ezért nincs értelme itt ezen vitatkozni, mert ehhez kellene annyi intelligencia, hogy ezt mindenki megértse és betartsa.
Elítélhet, Ha kezdő hívő.
Mert aki régebbi az már le tudta vetkőzni a jól megmondását valakinek a tutit.
Szellemi keresztények pedig vélhetően már felnőtt érett.
Jó esetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!