Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Veletek volt olyan, hogy...

Veletek volt olyan, hogy elítéltek téged hited miatt?

Figyelt kérdés
Hilyen hitű vagy? És miért ítéltek el?

2021. jan. 22. 16:26
A kérdező szavazást indított:
Nem ítéltek el
Ítéltek már el
25 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%

Unitárius vagyok.

A templomunkhoz turisták jöttek, hogy szeretnék megnézni, és amíg vártunk a nénire, aki a kulcsot hozta, gondoltam, beszélgetek velük jófejségből, hogy jobban teljen nekik az idő.

Nem mondom, hogy elítéltek, csak közölték, hogy "nem vagyunk keresztények", de a hangsúly, ahogy mondták!

Igazából nem érdekel a vallásfilozófia, nem érdekel az se (nagyon), ha azt mondják, nem vagyok keresztény (bár én annak tartom magam), de azért tegyük hozzá, az unitárius vallást a legtöbben a nyugati kereszténység egy ágának tartják.

De azért egy kicsit felment bennem a pumpa, hogy ha ezért lenéz, az az ő dolga, de akkor ne pont itt "turistáskodjon". Vagy ha turistáskodni akar, akkor meg adja meg a helynek a minimális tiszteletet.

2021. jan. 22. 16:36
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
Igen.
2021. jan. 22. 21:06
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Ezt a kérdést nem a valláskritika témakörben kellett volna kitenni. "Valláskritika" nem egyenlő azzal, hogy kritizálják a vallásodat.

Ha nem közeli ismerős a vallás mint téma nem kell, hogy szóba kerüljön. Mindenki abban hisz amiben akar, és abban nem hisz amiben akar. Magánügy. Legbensőbb hited.

Szerintem aki ezt tiszteletben tartja azt nem érte még ilyen sérelem.

2021. jan. 23. 23:21
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Oh, ez mindennapos. Minél inkább meggyőződése én kinyilvánítod annál inkább. Ha csak amit itt kapok egy szép Csokrot: ostoba, tudjuk, hogy buta vagy, tuskó, felesleges dologra pazarlod életedet... Ez a januári üzenetek termése....
2021. jan. 24. 08:59
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt folyamatosan elítélik az embert. Semmi megbecsülés.
2021. jan. 24. 13:55
 6/20 curios man ***** válasza:
68%

Ez egy a kornak a szelleme hogy elítélik a hívőket elsősor a ketesztényeket

Megyünk a keresztényüldözés felé.

Az egy közös nagy világvallás is keresztényüldözés!

2021. jan. 24. 18:44
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

"Minél inkább meggyőződésed és kinyilvánítod"

Miért kell kinyilvánítani a hiteddel kapcsolatos meggyőződésedet? Akkor ha megfordítjuk ezzel te is sérted azt akinek más vallása van vagy ateista. A hit magánügy, rád tartozik, és azokkal az emberekkel vitasd meg akik szintén hívők. Aki ezt nem fogadja el valóban ostoba.

Az 1-es. Attól hogy egy turista odamegy egy templomhoz, nem kell vallásosnak lenni. A Szent István bazilika mellett is szeretek kávézni, mert szép, hangulatos. Attól még nem a hívőket várom, hogy megtérítsenek. Ha pedig odajönne én is közölném, hogy nem vagyok vallásos. Semmi sèrtő nincs ebben.

6-os nem a hívőkkel van a baj, vagy legalábbis pont annyi baj van velük mint a nem hívőkkel. Hanem az egyházzal.

Egyébként meg azt megvitatni, a valláskritika témakörben, hogy elítélnek a vallásod miatt elég érdekes hozzáállás. Én sem járok tudományos kérdésekkel a vallás kategoriába.

2021. jan. 25. 00:42
 8/20 Fero89 ***** válasza:
100%
1-es, bocsánat de számomra nem derült ki egyértelműen, a turisták magukról jelentettég ki, hogy nem keresztények, vagy rád értették, hogy az unitáriusok nem "igazi" keresztények?
2021. jan. 25. 07:52
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: az unitáriusokról jelentették ki - ha magukra értették volna, mi lett volna számomra benne a bántó?
2021. jan. 25. 08:35
 10/20 curios man ***** válasza:
72%

7es bocs.

Sose tudni hogy mikor tudsz valakinek megmenteni az életét az által hogy elmondod a megtérésed történetét ha ez szükséges.

A hiba inkább abban van hogy bem mindíg látja jól az ember hogy mikor kell róla beszélni...

Voltam már rossz helyzetben emiatt.

Az biztos hogy veszekedést azt nem ér.

2021. jan. 25. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!