Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a velemenyed a bibliarol?

Mi a velemenyed a bibliarol?

Figyelt kérdés
Tele van manipulacioval, pokol fenyegetessel..... mesekkel, a pap mondta nekem ha nem terek meg pokola jutok sztem Isten nem ilyen az egesz vallas es a biblia agymosas szamomra
2021. jan. 17. 20:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
56%

Kreatív az tény

Viszont a nyelvezete a legnagyobb veszélye, az aktuális kor vallási meggyőződését mindig az határozta meg ki mit tud kiolvasni a Bibliàból. Addig nincs is gond amíg valaki az erkölcsi hivatkozásai szerint éli az életét. Akkor sem hátrány ha az illetô esetleg nem tartozik egyik nagy egyház hívei közé sem.

A gond ott kezdődik, mikor emberek milliói halnak azért, mert kinek a vallása az igazi. Amikor az egyházak visszaélnek hatalmukkal és politizálnak (igen, ez gyakori)

Az ember szeretne hinni abban, hogy létezik Isten, de az egyház félresiklott dolgai miatt nehéz hinni abban, hogy a Biblia nem egy eszközük a manipulációra.

Szerintem az számít, hogy milyen az adott ember értékrendje, vallástól függetlenül. Az aki rendelkezik empátia képességével szerintem értékesebb, mint az aki csak a Biblia miatt áll embertársai mellett. Végeredményében meg mindegy. Nem az határoz meg egy embert, hogy vallásos-e.

Az is felfoghatatlan, mikor azzal találkozok, hogy keresztények bűnösnek kiáltanak ki ateistákat. Ehhez vallásuk szerint sincs hatalmuk.

2021. jan. 18. 23:53
 22/23 anonim ***** válasza:
66%
Nincs róla különösebb véleményem. Mikor keresztény voltam, többször végigolvastam. Már nem vagyok hívő, ezért nem igazán foglalkozom már a Bibliával.
2021. jan. 19. 10:13
 23/23 anonim ***** válasza:
Szeretem a Bibliát olvasni.
2021. jan. 19. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!