Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a velemenyed a bibliarol?

Mi a velemenyed a bibliarol?

Figyelt kérdés
Tele van manipulacioval, pokol fenyegetessel..... mesekkel, a pap mondta nekem ha nem terek meg pokola jutok sztem Isten nem ilyen az egesz vallas es a biblia agymosas szamomra
2021. jan. 17. 20:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, Isten sokkal kegyetlenebb bűntetéseket alkalmaz mint holmi tűzbe dobás.
2021. jan. 18. 08:06
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Én hiszek benne, és nem csak hogy hiszek, tudom, hogy létezik!

Amíg minden jól megy addig általában az emberek nem keresik Istent. De mikor az ember a halála előtt van, sokesetben imátkozik.

Te mit tennél most, ha tudnád, hogy holnap reggel kivégeznek? Nem hiszem, hogy közömbös lennél.

Egyébként a Biblia az a könyv, amely a világ valamennyi könyve közül a legtöbb nyelven elérhető! A történelmi kutatók rengeteg mindenben a Bibliára támaszkodnak. Abból merítenek legtöbb információt, amiből következtetéseket vonnak le, hiszen viszonylag kevés más forrás maradt fenn.

Egy másik dolog. A kutatók kimutatták, hogy általánosságban véve sokkal boldogabbak azok az emberek, akik Istenben való hittel rendelkeznek.

Aki nem hisz, azt nem is lehet meggyőzni. És nem is akarok senkire semmit erőltetni, én hálás vagyok, hogy minden nap hálát adhatok. De a Te dolgod, hogy hogy töltöd az életed, Te felelsz érte..

2021. jan. 18. 11:00
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

"Tele van manipulacioval, pokol fenyegetessel..... mesekkel, a pap mondta nekem ha nem terek meg pokola jutok sztem Isten nem ilyen az egesz vallas es a biblia agymosas szamomra"

Hát akkor elkárhozol. Szíved joga. De azért érdemes elgondolkodni azon, hogy több millió ember miért van más véleményen, mint te

2021. jan. 18. 11:08
 14/23 anonim ***** válasza:
34%

Hogyne lett volna Szent Péter? Legalább ilyen hülyeséget ne írj, ha már ennyire okoskodni akarsz. Van ami hit kérdése, van ami tény. Például Ádámot és Évát a hívők se értik szó szerint, de azért Péter apostol egy valóban létező személy volt, ahogy a többi apostol is. Sőt Jézus létezését se kérdőjelezi meg egyetlen komoly történész sem.

2021. jan. 18. 11:39
 15/23 anonim ***** válasza:
19%

Egy nagyon komplexen megírt kódkönyv. A szimbólumainak megértéséhez nagy tudás kell, és így egy egész bolygó vélekedik róla rosszul. Istent hírdeti, helyzeteken leresztül mutatja be a jóságot és a sors működését.

Amire te gondolsz az az egyház. A vallásnak semmi köze hozzá.

2021. jan. 18. 13:22
 16/23 anonim ***** válasza:
71%

"Te mit tennél most, ha tudnád, hogy holnap reggel kivégeznek?"

Biztosan nem az Ábrahámi vallások szadista Istenéhez fordulnék vigaszért. Orvos vagyok, minden nap látom az emberi szenvedést, ha az istenetek létezik, akkor inkább jutok a pokolra, mint hogy behódoljak egy olyan szemétládának, aki ezt a világot teremtette a benne lévő iszonyat mennyiségű szenvedéssel!

2021. jan. 18. 16:01
 17/23 Anahystor ***** válasza:
41%

Csak a vakhitűek nem látják be, hogyha a világból akar valaki istenre következtetni, akkor Isten vagy egy szadista narcisztikus önkényúr, vagy egy totál kétbalkezes idióta!

A Biblia az első verziót valószínűsíti.

2021. jan. 18. 17:04
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Rettenetesen fájó olvasni amiket itt látok. 😔

Miért nem látjátok, hogy milyen tökéletes földet és élőlényeket teremtett?!

Orvos vagy és nem látod, hogy milyen csodálatos egy ember? Egy sejtből kifejlődik egy gondolkodó, érezni tudó lény? Hogy tudna ilyet alkotni egy ember?

Pedig az Úr nagyon szeret minden embert. A szenvedések azért vannak, hogy az által megpróbálja az őt követőket is. A Jézus is sokat szenvedett. Csakis mi értünk emberekért jött el, és példát hagyott. De ez a földi lét egy porszem az örökkévaló Mennyországhoz képest.

Jel 22:12

"És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, amint az ő cselekedete lesz."

2021. jan. 18. 17:49
 19/23 anonim ***** válasza:
78%

"Orvos vagy és nem látod, hogy milyen csodálatos egy ember?"

Nem. Sérülékeny, gyenge, a DNS-től kezdve egészen a fizikumáig. Aki az embert teremtette az elve arra játszott, hogy az eredmény sz.r legyen.

"Pedig az Úr nagyon szeret minden embert."

Az ilyen elvakult vallásos gyökereket olyan szívesen bevinném egy gyermek intenzív osztályra és mutatnék neki pár SMA-s vagy hypoxiás agykárosodott gyereket, akiknek az egész élete nem szól másról csak szenvedésről és fájdalomról, de lehet egészen hosszú is, mondjuk 20 év bezárva egy testbe ami maga a pokol. Az istened egy szadista sz.rházi. Baromi könnyű a jóból, egy viszonylag normális életből osztani az észt. Annyira imádom amikor a keresztények, akiknek megvan mindenük osztják az észt a szenvedésről, amikor szinte nulla szenvedés volt az életükben.

2021. jan. 18. 18:13
 20/23 Anahystor ***** válasza:
56%

Tudod, ezeknek a vakhitűeknek OLYAN csodálatos a világ, minden csupa fény és szépség. Az árnyékot ők nem akarják meglátni.

A gyönyörű lepkét látják, de azt már nem amikor a pók a lepkéből ebédel, azt sem látják amikor a megbénított pókot a darázs lárvák elevenen felfalják.

Hálától túlcsorduló szívvel látják az Isten képére teremtett EMBERT, de nem veszik észre az anyjuk kezében éhen haló csecsemőket, a mindenféle ocsmány betegségben szenvedőket, a torzult lelkű sorozatgyilkos áldozatai szüleinek fájdalmát ...

2021. jan. 18. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!