Az evolúció tagadása ugyanolyan, mint lapos föld elméletet vallani?
2 és te ilyennel találkoztál? Én nem.
Csak olyanokkal, akik bizonyos szakaszokat, amik feltételezésre alapulnak, kétségbe vonnak. Olyat nem láttam aki az egészet tagadná.
Ez olyan, mint manapság németeknél aki nem ért egyet a korona-intézkedésekkel, arra mindjárt ráfogják, hogy az egész vírust tagadják.
Igen, mert evolúciót kicsiben bárki megfigyelheti.
Az evolúciós változások ugyanis nem egyik napról a másikra történnek, hanem hanem apó változások felhalmozódása révén keletkezik új faj.
Nincs bizonyíték arra, hogy a fajokat külön teremtették volna. A halak és a kétéltűek pl. nem éltek mindig egy történelmi korszakban. A két fajt azonban összeköti a 2004-ben felfedezett Tiktaalik, anely, amely köztük lévő átmenetet jelképezi, és bepillantást nyújt abba, miként lett a halakból kétéltű.
Másrészt tegyük hozzá, hogy aki legalább középiskolában tanult biológiát, az megértheti legalább alapszinten a folyamatot. Tehát nincs nagyon mit tagadni rajta.
"és te ilyennel találkoztál?"
Személyesen nem, de itt a Gyakori kérdéseken, vagy máshol kommentekben igen.
Őseink azért fejlődtek, mert leváltak azoktól, akikből a majmok lettek, kb. 4 000 000 éve.
Azok bent maradtak az erdőben, ahhoz alkalmazkodtak, így csimpánzok lettek. A mi őseink azonban kijöttek az erdőből, feltehetően az élelemszükséglet miatt, ami nem volt elegendő a két csoportrnak Aztán persze küzdeni kellett kint, fejlődni. Lényegében a nehézségek, a túlélésért való küzdelem volt az, ami őseinket arra ösztönözte, hogy magasabb szintre lépjen. Aztán egyszer az evolúciós változás közben megjelent a Homo Sapiens.
Az öntudatra ébredt volt az, aki kitalálta a kultúrát, és számos állati eredetű dolgot humanizált. Pl. a párzásból szeretkezés lett.
Ha a föld nem lapos akkor mitől marad meg az Óceán vize a helyén ?
Nekem nincsenek majom őseim !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!