Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten teremtett mindent....

SIDLER22 kérdése:

Ha Isten teremtett mindent. Akkor miért nekünk kéne megbánni bűneinket azért amit Ő követett el?

Figyelt kérdés
Főleg Istenhívők válaszát várom. A Biblia szerint mindent Isten teremtett. Így lényegében minden amik mi vagyunk, ami körülöttünk van és történik az hosszú távon az Ő érdeme és hibája is egyben (pontosan ugyanúgy mint az étkezési hálaadás).

2021. jan. 3. 12:42
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
Köszönöm a kollégának, nagyon precíz a válasza!
2021. jan. 5. 16:12
 42/49 anonim ***** válasza:
93%

#40 Még mindig amondó vagyok, hogy a keresztény (skolasztikus alapú) filozófiával nem lehet ateistákat meggyőzni.

Ha te itt a létezés és a lényeg kérdéskörét előráncigálod, amin maguk a keresztény filozófusok elég sokat vitatkoztak, vagy az ontológiai kettősséget az ens a se és ens ab alio között, vagy akár az értelem anyagtalanságát, akkor nem fogják érteni, mert teljesen más a kiindulópontjuk.

Számukra a létezés és a lényeg relációja szómágia; az ontológiai kettősség számukra hitkérdés; az értelem anyagtalanságával meg nem tudnak semmit kezdeni, a vizsgálható anyag funkciójának tartják.

2021. jan. 5. 16:27
 43/49 anonim ***** válasza:
0%

Az istent, vagyis a létezést akkor éljük át először, mikor csecsemőként körbe nézünk, de semminek nem tudjuk a nevét. Nem tudjuk mit mire használnak, mi miért létezik.

Ekkor önmagában látjuk a dolgokat mert nincsenek rá szavaink, a létezést látjuk mindenben.

2021. jan. 5. 16:41
 44/49 A kérdező kommentje:

38-as tanuljon egy kis emberséget mert elég lekezelően beszélt, de azért egyszer hajlandó vagyok válaszolni neki:

"Gyenge csavar van a kérdésben, ennél tudtok jobbat is:)"

Nem tudom ki másra gondoltál még, de ezt a kérdést én magam írtam ki és találtam is ki.

"A bűnöket nem Isten teremtette, az filozófiai és logikai paradoxon. Majd általános iskolában veszitek."

Általános Iskolában nem hallottam ilyet. Középiskolában sem. És igazából még senkitől sem. De igazából lényegtelen mert mindent Isten teremtett. Így a paradoxont is meg a logika működését is.

"De azt nem írja, hogy a bűnt is, sőt. Nem emlékszel a saját kérdése lényegére?"

Nem. Nem emlékszem. Azt meg hogy érted, hogy nem írja? A minden után nem tett kivételt semmire. Ilyen alapon meg akkor minden létező molekulát fel kéne sorolnia, hogy ezt meg ezt meg ezt is Ő csinálta.

2021. jan. 5. 19:51
 45/49 anonim ***** válasza:
Amúgy a BIblia külön le is írja, hogy a rosszat is az isten teremtette. Csak az ilyen hívők ezt nem olvassák.
2021. jan. 6. 02:17
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Szomorú látni, hogy az emberiség milyen önző, és a teremtett szembefordul Teremtőjével. Nem látom-> nem hiszem... De majd, ha látjátok a világ eseményyeit..
2021. jan. 6. 07:27
 47/49 Anahystor ***** válasza:
59%
38-as közismert troll (a stílusa árulkodó, 32%-os volt amíg nem változtatta meg az oldal a hasznosság jelzőt, még követhetetlenebbé téve a hozzászólók azonosítását), nem kell vele foglalkozni, csak a hülyeségeit ismételgeti végtelenített ciklusban.
2021. jan. 6. 12:28
 48/49 pelgrim ***** válasza:

31/... Anahystor

Onnan, hogy létezik olyasmi amit ihletnek neveznek, nem tudhatod honnan jön, egyszer csak megjelenik tudatodban. Tartalma gyökeresen ellenkezhet az addig ismert tényekkel és mégis kiderül, hogy helyes.

2021. jan. 10. 10:14
 49/49 anonim ***** válasza:

...vagy nem.

Az ihlet egy állapot. Attól még, hogy az létezik, nem bizonyít semmit.

2021. jan. 10. 11:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!