Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Papok és lelkészek mind...

Papok és lelkészek mind hisznek Istenben és főleg abban ami a Bibliában le van írva?

Figyelt kérdés

El tudom képzelni hogy valaki bizonyos intelligencia szint felett kételkedik benne, csak a jó "állás" vonzó számára és azért megy arra a pályára.

Végülis anyagilag jól el vannak, a munka nem nehéz. Ez lehet vonzó olyanok számára is akik nem hívők csak megjátszák.

Vannak, létezhetnek ilyenek?

2020. dec. 14. 21:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
#9-re kiváncsi lennék, hol beszélgettél a sok hitetlen lelkésszel és pappal? Pápa, te vagy az?
2020. dec. 15. 13:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért lenne pap vagy lelkész valaki ha nem is hisz Istenben, nem lenne célszerűbb másik szakma után nézni?

Ugyan akkor a pedofil katolikus papokról, vagy a "progresszív" protestáns lelkészekről simán el tudom képzelni, hogy titokban ateisták.

2020. dec. 15. 13:05
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a tenyérjósok azok, akik nem hisznek a saját jóslásaikban. A lelkészek és papok többsége hívő.
2020. dec. 15. 14:20
 14/24 A kérdező kommentje:

"többsége"... az jó!

kb azt szerettem volna kérdezni: Űzhető ez a hivatás hit nélkül?

De úgy látom igen. Hogy miért? Kényelmes, viszonylag kötetlen, biztos megélhetés, stb...

Köszönöm mindenkinek! Aki szeretne még hozzászólhat persze.

2020. dec. 15. 15:38
 15/24 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

"Papok és lelkészek mind hisznek Istenben és főleg abban ami a Bibliában le van írva?"

Nem, sokan vannak köztük akik kételkednek saját hitükben, sokan pedig ateisták vagy anti-teisták. Egy egyházát elhagyó pap vagy lelkész nehezen talál megélhetésre, ezért nem általános, hogy ilyen esetekre fény derülne. Az Egyesült Államokban már léteznek olyan alapítványok, amik őket segítik.

"El tudom képzelni hogy valaki bizonyos intelligencia szint felett kételkedik benne"

Ez nem intelligencia alapján dől el elsősorban, hanem a kritikus gondolkodásra való képeség függvénye, illetve a (filozófiai) érvelés tudományának ismerete is fontos lehet.

"csak a jó "állás" vonzó számára"

Nem feltétlen olyan jó állás, bár valóban, egy vallásos környezetben indoktrinált gyerek számára vonzó lehet. Vagy olyannak is, aki szereti magát irányítóként, vezetőként láttatni.

2020. dec. 15. 17:10
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

#15, " Nem, sokan vannak köztük akik kételkednek saját hitükben, sokan pedig ateisták vagy anti-teisták."

1. Mit értesz a "sokan vannak" alatt?

2. Honnan szedted az adataidat?

2020. dec. 15. 18:24
 17/24 A kérdező kommentje:

Testvéreim az Úrban! Ne vitázzunk! A kérdést az én karrierterveimre vontakozólag tettem fel kicsit balszerencsésen megfogalmazva.

Ámen! ;)

2020. dec. 15. 18:30
 18/24 anonim ***** válasza:
91%

Emlékezetből írtam, de most rákerestem gyorsan, itt egy példa: [link]

Eszerint 40 év alatt kb. 69 ezer pap hagyta el hivatását.

A wikipédia az okokról is jobban beszámol: [link]

Biztosan vannak erre pontosabb adatokkal szolgáló oldalak is, ezek fellelését azokra bízom, akik ennél több részletet szeretnének megismerni.

Nincs semmi baj, a #16-os hozzászóló nem hiszem, hogy vitázna, igaza van és teljesen jogosan kérdezte meg, honnan származik az információm.

Ha nem hiszel, nem érdemes belevágnod, mert ez nagy felelősséggel járó hivatás és a végén te fogod magad rosszul érezni. Ha hívő vagy, számíts arra, hogy olyanokkal is együtt kell majd dolgoznod, akik a templomon belül "hisznek" csak. Sok szerencsét a karrieredhez, biztosan jól döntesz végül!

2020. dec. 15. 19:04
 19/24 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, még nem kérdeztem meg az összeset, hogy erre a kérdésre értelmes választ lehessen adni. Aki légből kapott elképzelések alapján válaszol, az sem jobb.
2020. dec. 16. 06:10
 20/24 anonim ***** válasza:
91%

#18, köszönöm a választ! Ezek irdatlan nagy számok. Soha nem gondoltam volna, hogy csak katolikus papból világszerte több, mint 400.000 van. Nyilván a különböző felekezetekhez tartozó lelkészek is több százezren vannak.

A sok százezer pap között biztos el tudsz lavírozni Kérdező. Aztán akár még meg is térhetsz! Isten áldjon!

2020. dec. 16. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!