Papok és lelkészek mind hisznek Istenben és főleg abban ami a Bibliában le van írva?
El tudom képzelni hogy valaki bizonyos intelligencia szint felett kételkedik benne, csak a jó "állás" vonzó számára és azért megy arra a pályára.
Végülis anyagilag jól el vannak, a munka nem nehéz. Ez lehet vonzó olyanok számára is akik nem hívők csak megjátszák.
Vannak, létezhetnek ilyenek?
Lehet, nem tudom.
A kérdésem komoly. Én elmennék lelkésznek de nem hiszek a Bibliában. Azért szívesen elolvasom és mesélek a híveknek belőle.
Milyen kedves, hogy burkoltan lehülyézel mindenkit, aki hisz... :D
Ugye az megvan, hogy a Bibliában olyan történetek vannak, amik a 2000 évvel ezelőtt élő embereknek íródtak? Tehát nekik kellett ezt megérteni és felfogni.
Nem szeretem, amikor szó szerint akarják értelmezni a Bibliát, majd jönnek a szöveggel, hogy “ez mesekönyv, Aki hisz benne, idióta.”
Mondom ezt hívőként.
Hogy a kérdésre válaszoljak: képmutató emberek minden szakmában és hivatásban vannak. Miért ne lennének a papok között is?
3: azt írtam kételkedik benne :) attól még hihet a túlvilági létben vagy valamiféle természetfeletti intelligenciában stb
csak mert felmerült bennem hogy biztos vannak akik az kényelmes hivatást látják benne, magam is ezért elgondolkodtam most ezen
köszönöm a választ!
A katolikus teológiában használják a műfaji elemzést, így a papok pl. Eszter könyvét nem veszik szó szerint, mert novellának tartják.
A lelkészek (protestánsok) esetében azoknál, akik a katolikusokhoz hasonlóan gondolkodnak, ugyanez a helyzet. De pl. a neoprotestánsok már szinte mindent szó szerint vesznek belőle.
Ha az ember egyházi pályára megy, és abból akar pénzt csinálni, akkor a bíborosi rangig érdemes magát felküzdenie. Azok ugyanis netto 5000 eurót keresnek:
Nem.
Én magam sok ilyen személlyel beszélgettem, akik nyíltan elmondták, hogy egyáltalán nem hiszik el ezt, de ezt tették meg hivatásuknak.
Pedig ez nem hivatás, hanem életforma, mindenkinek az élete alapjának kellene lennie.
Olvastam valahol, hogy volt egy kommunista ügynök, aki beakart épülni és elment papi szemináriumba külföldön, az volt a feladata, hogy belülről bomlassza szét és zavarja meg a papságot a nézeteivel burkoltan és fokozatosan a kommunista pártnak, amennyire lehet.
Erre úgy derült fény, hogy egyszer hirtelen balesetet szenvedett és meg is halt és a táskájában lévő iratokból kiderült, hogy kicsoda volt és mit csinált, amikor a kórházban megnézték...
Ezt mint hívő írom, egyébként tényleg nem a legjobb ötlet úgy elmenni erre, hogy nem hiszel, először legyen hited és utána menj el, mert máskülönben lelkiismeretileg nagyon nem helyes, olyat tanítani, amiben nem hisz teljesen valaki, még ha jó szándékú is. Meg aztán az isteni gondviselés sem nézi jó szemmel ha ez volna a helyzet..
Amúgy mint máshol, itt is vannak vizsgák és akár több éves képzések, amiket el kell végezni. A papi szeminárium 7 év, ez idő alatt egy orvosi diploma vagy más is meg volna már, nem mindenki tudja végig csinálni. Meg a többi tanulónak is szemet szúrna miért van ott valaki, akinek nincsen tiszta motiváltsága..
Nyilván a papok is emberek, van aki hűen és szigorúan éli meg a hivatást, van aki kevésbé, az utóbbi sok imára és segítségre szorul, mert nagy felelősségük van úgymond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!