Ezek szerint nincsen igaz hívő meg a pásztorok között sem?
"Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat"
Ehhez képest ma ezt ki tudná felmutatni?
És benned nem merült-e fel, hogy vajon elég mély-e a hited (hiszen a fentebb említett ismertetőjele az igaz hitnek nincsen meg életedben)?
Ezt mondjuk szerintem sokan megteszik, csak nem a nyilvánosság előtt.
Jézus sem nyilváníthatta ki a hatalmát a katonák -és a halálát akaró nép felett, mert az az emberek szabad akaratának a durva megsértése lenne, ami belegázolna a hitükbe/tagadásukba a közvetlen megtapasztalás által...tiszteletben kell tartani, hogy valaki akarja érteni a teremtést, és hinni a Teremtőben, vagy kizárólag ennek a világnak él.
Ez minden pozitív szereplő számára kerülendő.
Jézus is csak a tanítványainak mutathatta be ezeket, hiszen őket már nem meggyőzni kellett, ők hittek Benne, hiszen ezért voltak tanítványok. A gyógyítások egy köztes rész.
Nem a tettei látványosságára gondolt Jézus, hanem egy élet hatására. Legtöbb embernek pl. jóval több idő áll rendekezésére, mint Jézusnak (3 év). És aki hisz Jézusban és megkeresztelkedik, az megkapja a Szentlelket, aki Isten lévén képes akkora hatást kiváltani, mint Jézus, ha engedjük neki. Pál apostol pl. valószínűleg több embert térített meg, mint Jézus. De Jézus aligha a vele (Jézussal) való versengésre akarta felhívni a fenti mondatában a figyelmet, mindössze a lehetőségre, hogy leszenk olyan emberek, akiknek több lehetősége lesz többet elérni, mint neki volt (pl. egy jobb korban fog élni, technikailag fejlettebb civilizációban, v. hosszabb ideig fog élni, mint Ő stb).
A 'csoda' szó nem is szerepel Jézus fenti mondatában, nem erről van szó. Az is egy jó kérdés, hogy mi a nagyobb csoda? Ha pl. kinő egy amputált végtag, vagy ha pl. egy pénsóvár és önző emberből nagyvonalúan adakozó és másokat odaadóan szerető, másokról gondoskodó ember lesz? Ha egy vak látni kezd, vagy ha egy bujaságban és parázna vágyak kiélésében titokban tobzódó emberből egy nyílt tekintetű, önmegtartóztató, szellemi dolgokat átlátó, azokra fogékony ember lesz? Stb. stb.
Nem úgy értem a 'nagyobb csoda' kifejezést, hogy melyik nehezebben megtehető. Emberi erővel mindkettő lehetetlen, Istennek mindkettő könnyű. Hanem a "melyik a nagyobb csodá"-t úgy értem, hogy a testi gyógyulásoknak vagy a természeti csodák élvezetének, bármilyen látványosak is, az öregedés, és a halál véget vet. A lelki csodákban megvan a potenciál, hogy örökké élvezhetők legyenek a mennyben, ha valaki megtartja a hitét.
Egyébként minden jó ajándék Istentől jön Jézuson keresztül, tehát Pál apostol is Jézusnak tulajdonította azt az óriási hatást, amit az élete kiváltott, ezt mondja a Róm 15:18-ban: "mert semmi olyanról nem mernék beszélni, amit ne Krisztus tett volna általam a népek megtéréséért szóval és tettel,..."
üdv Stefán
7:
Mivel tettekről van szó és nem több lehetőségről és hatásról így attól tartok az egész okfejtésed hibás.
Azt meg senki sem sugallta, hogy versenyezni kellene Krisztussal.
Azért köszi...
Nos, természetesen tévedhetek, de abban biztos vagyok, hogy Jézus nem csodákra gondolt, azok tekintetében senki sem tudja őt elérni. Manapság főleg nem, amikor már nem ad csodatevő erőt Isten az embereknek. Meg remélem, nem az jött le abból, mit írtam, hogy Pál apostol előrébbvaló, mint Jézus. Sem Pálnak, sem másnak nem lett volna semmi örömhíre, aminek hatására sokan megtérnek, ha előbb Jézus nem jön el a világba, és nem hajtja végre hibátlanul Isten megváltó tervét. Jézus az első mindenben.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!