Lehet egy hívő ember szülész-nőgyógyász? Hogyan egyeztethető össze a Biblia elveivel az abortusz elvégzése? Mit gondoltok erről?
Nem biztos hogy hitetlenek, lehet csak világibban gondolkodnak.
Egyszer egy árvaházban felnőtt fiatalember megkereste a szüleit, és megköszönte nekik, hogy nem vetették el.
"Megteheti ezt egy orvos, hogy megtagadja?"
Meg.
Nagynéném nőgyógyász - igaz Németországban. Ő sem végzett abortuszt. Egyetem alatt sem kellett neki végeznie, igaz az is már kint volt és 30 éve.. Az életmentő műtét persze más, pl. egy méhen kívüli terhesség esetében.
De sajnos a mai magyar szabályozással nem vagyok tisztában: egy praktizáló orvos szerintem mondhatja, hogy nem vállal ilyen műtétet, de hogy pl. a szülészet-nőgyógyászati szakvizsga képzését el lehet-e végezni abortuszvégzés nélkül is, azt nem tudom.
Ezek jó kérdések, utolsó.
Persze, ha a magzat már nem él, akkor nyilván nincs vele etikai probléma. Talán olyan esetet vállal, akinek kell a szakvizsgához a gyakorlati teljesítés, azonban nagyon ritka az ilyen eset. Én csak egyetlen anyukát ismerek, akinek az első magzata elhalt és ultrahangon vették észre, kb 10 hetesen, hogy nem él és akkor abortuszra kellett mennie.
Várom a további hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!