Kései Sirató kérdése:
Lehet egy hívő ember szülész-nőgyógyász? Hogyan egyeztethető össze a Biblia elveivel az abortusz elvégzése? Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
A gyakorló nőgyógyászok mind hitetlenek?2020. nov. 30. 11:48
11/18 anonim válasza:
Szerintem ha nem az a tipikus agyilag sérült hívő vagy, akkor ez nem probléma.
12/18 anonim válasza:
Agyilag sérült az, aki szerint minden élet számít? 😳
13/18 A kérdező kommentje:
10-es, ha megszakítja a terhességet, az a beavatkozás.
2020. dec. 1. 13:08
14/18 A kérdező kommentje:
12-es, a szabályzat szerint válaszolni nem lehet kérdéssel. Kérdésként kell kiírnod az általad feltett kérdést, azonban ne ebben a kategóriában tedd, hanem az egészség kategóriában!
Mellékesen jegyzem meg, hogy a hatályos Alaptörvény szerint mindenkinek joga van az élethez és a testi épséghez, ez az alapvető emberi jogok egyike.
2020. dec. 1. 13:11
15/18 anonim válasza:
14# én a 11-re reagáltam. Aki agyilag sérültnek nevezte azt, aki szerint az abortusz nem elfogadható dolog.
16/18 A kérdező kommentje:
OK, vágom most már, valamiért az előbb az előző válaszon átsiklottam, de így világos.
2020. dec. 1. 14:51
17/18 anonim válasza:
Termeszetesen megteheti, h megtagadja es meg csak hivonek sem kell lennie hozza. Altalaban minden korhazban meg van, kik azok, akik megcsinaljak es kik azok, akik nem.
18/18 anonim válasza:
Az abortusz sehogy sem egyeztethető össze a Bibliával, amely a meg nem született gyereket is embernek tekinti. Aki abortuszt végez, az kizárt, hogy hívő legyen. Szülész-nőgyógyász viszont lehet hívő, ha nem végez abortuszt. Magyarországon például lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatja az abortusz elvégzését egy nőgyógyász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!