Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Mohamed írástudatlan volt,...

Ha Mohamed írástudatlan volt, hogy írhatta ő a Koránt? Valójában ki írhatta? És egyáltalán abban az időbe, abban a térségben hogy írhatott valaki ilyen magas színvonalon?

Figyelt kérdés
2020. nov. 30. 18:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
62%

Mohamed magas színvonalon megparancsolta a mohamedánoknak, hogy maximum négy felesége lehet az Allahban igaz módon hívőknek. Neki volt vagy 12 felesége!

A legfiatalabb 6 éves volt.

Ennyit erről a vallásról, és a színvonaláról.

2020. dec. 3. 22:41
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem a vallás színvonaláról beszéltem. Irodalmilag, nyelvileg a Korán egy magas színvonalú alkotás abban a korban. Erről van szó.
2020. dec. 3. 23:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű.

Először is, az iszlám verzió szerint nem ő írta, hanem Isten. A Korán nem az ő műve, hanem Istené.

Az én verzióm szerint, pedig úgy, vagy tudott íni-olvasni és akkor minden meg van oldva, vagy ha tényleg nem tudott, akkor meg nem volt hülye, volt érzéke az irodalomhoz és jó volt a memóriája. A térség tele volt keresztényekkel, zsidókkal, zoroaszterekkel,stb. akiknek már volt irodalma és létező könyveik. Arab költők is voltak abban a korban, akik nyilvánosan is szavalták a verseiket. Szóval ne valami teljesen elmaradott helyet képzelj el. Mekka egy kereskedő város volt, ahol mindenféle ember megfordult és aktív kereskedelmet folytatott, a környező országokkal is. Továbbá a hádíszok szerint többen is megvádolták Mohamedet azzal, hogy plagizált és az ő szövegeiket mondta el isteni kinyilatkoztatásként. Egy nő is megvádolta azzal, hogy a halott költő apja veresinek több sora is kinyilatkoztatott Mohamed által. Olyannal is vádolták, hogy volt egy tanítója és a tőle hallott történeténeteket meséli el. Szóval szerintem egyszerűen összelopkodott mindenféle verseket, szentkönyveket, legendákat és ehhez jön még az, hogy nem volt hülye. És kész is a Korán. Vannak született költők is. Honnan veszed, hogy Mohamed nem volt az? Egyénként pedig egy kereskedő volt, aki rengeteg emberrel találkozott és utazgatott a karavánokkal. 40 éves korában kezdte el hirdetni az igét. Addigra rengeteg tudást magára szedhetett. Én azt sem hiszem, hogy analfabéta volt. Kereskedő volt, de még írni sem tudott? Ez nekem már itt sántít. Azt a legkönnyebb eljátszani. "Mohamed, te tudsz olvasni? Nem." "Mohamed ezt te tanultad valahol? Nem, ezeket a történeteket még életemben nem hallottam, csak most kaptam őket kinyilatkoztatásként." Mivel kereskedő volt, simán lehet, hogy más nyelven is beszélt bizonyos szinten. A térség közvetítő nyelve a szír volt akkoriban. Szír nyelvre pedig rengeteg minden le volt fordítva akkorra.

2020. dec. 4. 03:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!