Isten miért nem tekintett mindenkit egyenlőnek ? Folyton a szeretetről beszél, meg hogy nem személyválogató, mégis sokan vannak, akik eleve hátrébb indulnak a rajtvonalról.
"Amikor Jézus halálának az értéke jogilag érvénybe lép, akkor lesz a gyógyulás, feltámadás, stb."
Mert Isten jogász, vagy mi? Ez úgy hangzik, mintha Isten valami tőle függetlenül meghatározott jogszabályoknak lenne kénytelen alávetni magát.
20
Értem, és valahol igazad van. Nem is ebben az értelemben írtam a gondolataimat. Azonban sajnos, Mi vajmi keveset tehetünk értük, de amit lehet megteszünk. DE a jövőjükkel kapcsolatban írtam, hogy nem a Mi feladatunk törődni a megmentésükkel.
21
Bizonyos értelemben "jogi" az elrendezés.
Az első ember a törvényt megszegte, tehát jogilag a halál büntetés jogos volt, még sem azonnal hajtotta végre, hanem idővel megöregedtek, és meghaltak. Nem maradhattak örök életűek.
Jézus megváltó halála is megtörtént. Még sincs megszüntetve a betegség, halál, stb. Vagy is még nincs érvényben.
Talán igy érthetőbb.
"DE a jövőjükkel kapcsolatban írtam, hogy nem a Mi feladatunk törődni a megmentésükkel."
Ezzel így egyetértek.
"Talán igy érthetőbb."
Igen, értem, csak nem értek egyet ezzel a felfogással.
Isten minden embert egyformán értékesnek tart, hiszen mindenkit a saját képre teremtett.
Jézus minden emberért meghalt, nem csak egyesekért, ez is azt bizonyítja, hogy Istennek mindenki fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!