Miért mondják egyes emberek hogy a biblia és a vallás lelki roncshoz vezet?
Magam is sok ilyet láttam. Egyes embereknek teljesen beszűkül a tudatuk a vallástól, és nem képesek reálisan gondolkodni. Elég elolvasni pár kérdést a Kultúra kategóriában.
" Láttam egy meztelen nőt, pokolra kerülök? Megfogtam a saját péniszem, bűnös vagyok? Leejtettem a Bibliát, Jézus most utál?" És efféle agybeteg dolgok.
Az ilyeneket főleg az ateisták mondják, akik eleve kizárják, hogy egy vallásos ember lehet "normális" is. Általában úgy gondolják, hogy aki vallásos, az szó szerint veszi, ami a Bibliában van és amit az egyház tanít, pedig persze, hogy nem.
Igaz, sok a rossz példa (lásd 1-es válaszoló példáit), de id*óták ateisták között is vannak.
Mert ahogy minden mást is, a vallásosságot is túlzásba lehet vinni.
Ha pedig valakinek csak ez a témája, akkor elszigeteli magát azoktól, akiket ez nem érdekel annyira és csak azokkal érintkezik igazán, akiket ugyanúgy érdekel a vallás. Ez torz és egyoldalú világképhez vezet.
Ha valaki simán csak vallásos, azt észre se szokták venni, hiszen az általában nem is beszél róla, hacsak nem kifejezetten a vallás a téma. Akkor is max annyit, hogy hisz -e és szokott -e templomba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!