Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pozitív dolognak tartjátok a...

Pozitív dolognak tartjátok a reményt? Hogyan határozzátok meg a fogalmát?

Figyelt kérdés

(Tanakodtam a kategórián, ha rossznak ítéled, jelentsd).

Szóval a kérdés: egyrészt, a "reményt" pozitív dolognak tartod-e, vagy esetleg negatívnak valamiért, illetve másrészt, egyáltalán hogyan határozod meg a reményt?

Ha tudsz konkrét személyes példát csatolni, szívesen várom.

Kíváncsi vagyok, mert ez nem olyan dolog, ami gyakran szóba jön a baráti társaságoknál sörözés közben :)

Köszönöm előre is!

2020. jún. 30. 19:14
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ja, nagy vonalakbani definíciót azért kérek, mert kíváncsi vagyok, hogy a válaszadó inkább vallásos/elvont, vagy kézzelfoghatóbb szemszögből közelíti meg a dolgot.
2020. jún. 30. 19:15
 2/25 anonim ***** válasza:
60%
A remény hitet ad, hogy a jelenlegi helyzeted, bármilyen rossz is, vagy bizonytalan, jobbá válhat. Emellett a remény segít, hogy szem előtt tarsd a vágyaid,illetve eröt ad a céljaid eléréséhez, de nyilván lehet pozitiv és negativ is, attol függöen ,hogy a saját v mások javára illetve kárára reménykedsz, számomra inkább pozitiv jelentéssel bir.
2020. jún. 30. 19:33
 3/25 anonim ***** válasza:
44%

Pozitív, és szorosan kapcsolódik a hittel, csak a világiaknál hiányzik a hit-pedig, az olyan mint egy indítókulcs, ha valós a hit ajándéka egy emberben.

Nem beszélve arról, hogy az egy Szellem is.

2020. jún. 30. 19:36
 4/25 anonim ***** válasza:
37%

2 *A remény hitet ad*

Nem a remény ad hitet. Borzasztó látni amikor ilyen sületlenséget írkál némelyik.

2020. jún. 30. 19:37
 5/25 anonim ***** válasza:
7%
A Hit, a remény, mind szellemi ajándék, és a lényegi része, hogy élő szellemek.
2020. jún. 30. 19:38
 6/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, és várok még! Akár az előzőektől eltérő véleményeket is!

#3,5

"Nem beszélve arról, hogy az egy Szellem is."

Úgy értve "szellem", mint ahogy a keresztény felfogásban a "Szentlélek" vagy "Szent Szellem"? Ezt kifejtenéd kérlek?

2020. jún. 30. 19:41
 7/25 anonim ***** válasza:
9%

Ha egy világi ember remél, még nem hisz, ezért van annyi csalódása az embereknek. Mert némely ember kiragad dolgokat a Bibliából, vagy más ezoterikus tanból, és aztán azt hiszi, hogy az működni fog, és várja, hogy bekövetkezzen, aztán csodálkozik, amikor nem.

A Hit Szelleme Isten ajándéka, és Isten nélkül semmi nem mozdul, ha Isten nem akarja és nem engedi.

2020. jún. 30. 19:41
 8/25 anonim ***** válasza:
10%
6 Igen, csak nem Isteni rendű, ezért ajándék.
2020. jún. 30. 19:42
 9/25 anonim ***** válasza:
57%
4-es miért is sületlenség?( nem vagyok hivő sem vallásos ne,ebben az értelmében értsd a "hit" szót), ha valamiben reménykedek, hiszek is abban,(és magamban is) hogy az adott dolog jobb lesz ,sikerül. igy értsd!! #2
2020. jún. 30. 19:48
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
9 Már leírtam,és elmagyaráztam, nem fogom újra.
2020. jún. 30. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!