Úgy hallottam a Jehovák képesek befurakodni, erőszakosan a lakásokba és egy idő után még a " házadat " is elpaterolják?! Nagyon erőszakosak? Kinek mi a véleménye, tapasztalata?
Kérdező,hiába próbálod bizonygatni,hogy mindenki rosszindulatú és Jehova tanúi ellen van,bizony van oka,hogy ennyien nem kedvelnek titeket.éspedig nem azért mert ti vagytok Jehova tanúi és meg van írva,hogy üldözni fognak titeket,nem,ennek más oka van.
olyanról még nem hallottam,hogy elpateroljátok más házát,és nem is gondolok rólatok ilyesmit.
erőszakosak tudtok lenni,ezt gondolom.tisztelet a kivételnek mert találkoztam már pozitív példával is,igaz nem sokkal.
Itt egy érdekes régi hír:
2004.07.17., szombat
"Olvasom az Indexen: a Jehova Tanúi tízezer droidot csõdített össze a Népstadionban. Anélkül, hogy belemásznék annak boncolgatásába, hogy hazánkban, az Európai Unió tagállamában, a modern és satöbbi Magyar Köztársaságban hogy élnek és virulnak a butító, pusztító szekták, amelyeket más tagállamokban tûzzel-vassal irtanak, csak egy történetet mesélnék el. Aztán a végén belemászok úgyis.
Az általános iskolában volt egy osztálytársam. Lehoczki Ferinek hívták, és cigány volt. Annak ellenére, hogy rendes, normális kissrác volt, diszkriminálták szegényt rendesen. Nehezen tanult olvasni, és elég gyenge tanuló volt, az igaz, de ilyesmi fehérekkel is elõfordul. Feri hiába volt becsületes, rendes, tiszta gyerek, a sok bunkó rutinból kiközösítette, és nem bántak vele különbül a tanárok sem. Nekem semmi bajom sem volt a sráccal, haverkodtam vele, néha összejöttünk játszani, ugyanúgy, ahogy más gyerekekkel. Ismertem a családját is, teljesen normálisak voltak. õ is gyakran átjárt hozzám, én is átmentem párszor hozzá. Egy lepusztult bérházban laktak a Mohács utcában, kis szoba-konyhás lakásban, szegényen, de rendben és tisztaságban. Édesapja azon ritka cigányemberek közé tartozott, aki becsületesen dolgozott, és soha egy szóval sem hivatkozott arra, hogy õ cigány; sem kedvezményt nem kért, sem segélyre nem tartott igényt. Anyja egy kicsit más volt, és bár õ is a normálisabb fajtából származott, rajta azért meglátszott a cigányság. õ bizony nem szégyellt mindenféle segélyeket felvenni, és dicsekedett is vele, hogy mennyi pénze van.
Eltelt pár év, kijártuk az általánost, és sokáig nem találkoztam Ferivel. Aztán úgy nyolc-tíz évvel késõbb, egy este összefutottunk a városban. Én meg se ismertem a srácot, õ vett észre és szólított meg engem; húszéves korára jólöltözött, elegáns fiatalember lett belõle, akit inkább nézhetett az ember idetévedt olasz üzletembernek, mint cigánynak. Beültünk valahová, és elmesélte, mi történt vele, amióta utoljára láttuk egymást.
Nos, a Lehoczki család szép lassan kapaszkodott felfelé, ki abból a gödörbõl, amit a szegénység és a cigány származás ásott nekik. Feri bácsi, az apa éjjel-nappal dolgozott, hogy a családját eltartsa. El lehet képzelni, mibe telt egy cigánynak, mire a munkahelyén egyszerû betanított munkásból mûvezetõ-helyettessé dolgozta ki magát. Elköltöztek a Mohács utcából, lakótelepi lakást vettek, ott éldegéltek. Feri szakközépiskolába járt, autószerelõnek tanult, majd technikusképzõbe jelentkezett. Már úgy látszott, egyenesbe jönnek, amikor megjelentek a színen Jehova Tanúi.
A jehovisták elõször a lakásba csengettek be. Feri bácsi dolgozott, csak a felesége volt otthon. õ aztán szépen betessékelte õket, végighallgatta a marhaságaikat Jézusról, szeretetrõl, energiákról, univerzumról. Anyuka egyszerû cigányasszony volt, hitt nekik. Pár hét múlva már õ ment el hozzájuk; hallgatta áhítattal a lózungokat, érezte a felszabadulást, a béklyóktól való szabadulást, és így tovább. Persze akkor már odamentek hozzá, hogy jó lenne, ha adna valami adományt, mert hát mégiscsak kapott valamit, és hát ugye a szegény testvéreknek is élni kell valamibõl, szóval adjon jó sokat, mert akkor majd még jobban felszabadul.
És Lehoczkiné adott. Adott elõször keveset, aztán többet, aztán kiénekeltek belõle még többet. Pár hét sem telt bele, már odaadta az ékszereit, a ruháit, mindenét. Végül Feri bácsi egyszer arra ért haza, hogy a lakásuk ajtajában két szekuritis áll, és közölték vele, hogy menjen innen, ahová akar, de ez a lakás most már az egyházé, mert a kedves felesége nekik ajándékozta! Ott állt idõsebb Lehoczki Ferenc a lépcsõházban, és egy élet munkája után nem volt neki egyebe, mint a ruha, amit viselt...
Feri késõbb érkezett haza az iskolából, és nagy csõdületet talált a ház elõtt. Mentõk, rendõrautó, mindenféle egyenruhás emberek. Kérdezte, mi történt?
- Valaki leugrott a tetõrõl - mondta unottan egy bámészkodó.
Csak akkor tudta meg, ki volt az, amikor õ is felment oda, ahol addig az otthona volt. A jehovisták csak vonogatták a vállukat, és azt mondták, az apja biztos bûnös volt, és erre ráébredve tette, amit tett.
Nos, azóta kinyílik a bicska a zsebemben, ha azt látom, hogy tízezer meg húszezer embert szednek össze ezek a jehovisták egy-egy ilyen sportcsarnokos murira, és az újságok lelkendezve számolnak be a fantasztikus hangulatról. Minden egyes ember mögött egy ilyen tönkretett család története áll. Azt is ki lehet számolni, mekkora bõdületes pénzeket csaltak ki ezek a hazug álpapok a szerencsétlen híveikbõl - persze adómentesen. Ha érdekel valakit, miért nem hallunk errõl, miért nem beszél errõl a sajtó, a válasz az összes magyar politikai párt neve. E pártok vezetõi közt ugyanis elég sok jehovista van, s ugyanígy a másik hasonszõrû társaság, a Szcientológia Egyház is elég rendesen beépült köreikbe. Országunkat gyakorlatilag szektások irányítják. És ha épp kíváncsiak vagytok egy kis szélsõjobboldali siránkozásra: ez már bõven elég egy nemzet halálához."
Hát én meg nem hiszem el. Nem hiszem el, hogy egy vallás, amelynek a tagjai a szeretetre és a jóhiszeműségre buzdítanak, ilyenre képesek lennének, hogy egy ember megöli magát miattuk. Lehet, hogy volt más is a háttérben, csak szét kellene nézni.
Megismertem Jehova Tanúi tanítását. Vannak közöttük sokan, akik műveletlenek, emberi mivoltjukból kifolyólag nehéz felfogásúak, stb., de maga a vallás, nem tanítja őket rosszra.
Látom, a rossz példa mindenkit megragadott.
De kérdem én: amikor a börtönből kiszabadult rabokat egy egészséges társadalom várja és nem esnek vissza a bűnözésbe - ezt senki nem említi? Vagy amikor felépítik mások házát, segítenek a beteg embereknek? - ez senkit nem érdekel?!!!!
Felháborító, hogy mennyi sületlenséget hordanak össze egyes emberek!!!!! Nekem is volt már Jehova Tanújával rossz tapasztalatom, nagyon is rossz, mégsem ítélem el az egész bandát csupán egy tapasztalat vagy egy ember cselekedete alapján.
Jehova Tanúi mint csoport nem kérnek, hanem adnak az embereknek - fizikai és lelki segítséget. De persze ez a tapasztalat senkit nem érdekel, mert ez nem szaftos pletyka, nem lehet róla jókat dumálgatni ugye?!
Aki nem meggyőződés alapján hisz valaminek, csak szóbeszéd alapján, az szégyellje magát!!!!
Ja! nem mindenki utálja ám őket, nehogy azt higgyétek!
"Aki nem meggyőződés alapján hisz valaminek, csak szóbeszéd alapján, az szégyellje magát!!!!"
aki más kárából nem tanul,az kénytelen a sajátjából.ha ennyire odavagy értük,csatlakozz hozzájuk,és meglátod igaz-e amit mások mondanak róluk.lehet,hogy hazudnak,hiszen nem tudhatod nem?
Nekem az ilyen szektásokról lesüt,hogy simlisek,személyesen is találkoztam velük,nincs szükségem szektatagként való meggyőződésre.
Az emberi oktalanság határtalan! :
"Nyugi, anyum ilyenkor szépen közli, hogy köszönjük, de nem veszünk semmit (mindig rád akarnak sózni vmi könyvet...) ahogy ezt kimondtad, máris nem vagy olyan érdekes nekik. "
Jehova tanúi nem kérnek pénzt látogatásaik során!
Bármilyen könyvet is adjanak ingyen adják azt!
"egy idő után még a " házadat " is elpaterolják"
Igen ellopják sőt még ki is semmiznek és a lelked is ellopják! Egyszerűen ez már csúcs! Ember, ha oktalan vagy akkor ne beszélj már tudom, hogy Sátán hatalma erősen uralkodik rajtad de ennyire azért ne add át neki magad!
Nem vesznek el semmidet sem. Ingyen kapod a könyveket is a Bibliát is.
A házadat bármilyen nehéz is elhinni nem fogják elvenni meg nem is fognak tőled lopni!
Főként mivel tanításaik alapvető és nagyon erős alapja a világi törvények betartása is nemhogy a Bibliai tanításoké.
"éhező afrikai gyerekekkel, akikhez nem jut el a Biblia, mert jó, hogy aput most térítik éppen, de ezek a gyerekek gonoszak, el kell hogy pusztuljanak a pokol kénköves lángjaiban"
Elárulom akihez nem jut el nem tud eljutni az örömhír (Evangélium) az ingyen jegyet kap. Ne ilyenek nagyon kevesen vannak mivel, ha megnéznéd akkor a világméretű a kerszténység munkálkodása legyen az bármely felekezet. Jehova Tanúi is már 245 országban jelen vannak és mindenféle Afrikai bálványimádót is kihoztak már a gonosz szolgálatából a szellemidézőkről nem is beszélve.
Gondolkozz erről mit ír a Biblia.
Egyébként meg ez a válasz a leggyengébb amit édesapád mondott éppen hozzá ment el az Evangélium és ő ennek ellenállt pedig eljutott hozzá.
Bibliai idézet az ateizmusról:
Csak oktalan mondja szívében, hogy nincs Isten.
--
"hogy köszönöm de nem érdekel a dolog, de jön utánam és csak mondja meg mondja a hülyeségét. nah ettől kiakadok."
Sajnos valóban erőszakosak ez valóban baj! Meg kellene sokuknak tanulni a megfelelő viselkedésformát de egy valamit ne feledj el, hogy ők nem magukért mennek oda hozzád, hanem érted és azért, hogy jobban közeledj Istenhez.
-----
"Az általános iskolában volt egy osztálytársam. Lehoczki Ferinek hívták, és cigány volt. Annak ellenére, hogy rendes, normális kissrác volt, diszkriminálták szegényt rendesen. Nehezen tanult olvasni, és elég gyenge tanuló volt, az igaz, de ilyesmi fehérekkel is elõfordul."
Gyermekem már a kezdés is és a stílus is azt mutatja be, hogy maga is rasszista és maga alá rendeli a másikat.
Ezt bírom azt mondják Cigány de nagyon rendes ám meg...
Mit kell bizonygatni valaki Cigány akkor Cigány és kész oktalan rasszistának hiába bizonygatják, hogy valaki rendes. Egy biztos aki IGAZ keresztény (Cselekedeteiből derül ki és ezt csak Isten tudja igazán.)
"A jehovisták elõször a lakásba csengettek be. Feri bácsi dolgozott, csak a felesége volt otthon. õ aztán szépen betessékelte õket, végighallgatta a marhaságaikat Jézusról, szeretetrõl, energiákról, univerzumról. Anyuka egyszerû cigányasszony volt, hitt nekik. Pár hét múlva már õ ment el hozzájuk; hallgatta áhítattal a lózungokat, érezte a felszabadulást, a béklyóktól való szabadulást, és így tovább. Persze akkor már odamentek hozzá, hogy jó lenne, ha adna valami adományt, mert hát mégiscsak kapott valamit, és hát ugye a szegény testvéreknek is élni kell valamibõl, szóval adjon jó sokat, mert akkor majd még jobban felszabadul."
Gyermekem te még a vaknál is kevesebbet látsz és a süketnél is kevesebbet hallasz! :) Sajnos amit a történetedből kiveszek az vagy úgy ahogy van hazugság vagy
félrevezettek téged, mert Jehova Tanúi ilyet nem kérnek. XD Ez egy vicc.
"Ha érdekel valakit, miért nem hallunk errõl, miért nem beszél errõl a sajtó, a válasz az összes magyar politikai párt neve. E pártok vezetõi közt ugyanis elég sok jehovista van, s ugyanígy a másik hasonszõrû társaság, a Szcientológia Egyház is elég rendesen beépült köreikbe. Országunkat gyakorlatilag szektások irányítják. És ha épp kíváncsiak vagytok egy kis szélsõjobboldali siránkozásra: ez már bõven elég egy nemzet halálához"
Sajnos hályog van a szemeden de erősen! X-D
Te beszélsz Jehova Tanúiról mikor még csak nem is szavaznak és nemhogy benne vannak a Pártokban de teljesen pártfüggetlenek mivel a politikával nem foglalkoznak sőt egy erős tétel, hogy ne foglalkozzanak vele mivel a földi kormányok nem segíthetnek eddig sem tették csak Isten és Jézus akitől a megoldást várják!
Egyébként -és nem azért hogy a jehovákat védjem-de eszembe jutott valami...
Ezek a JT tényleg nem politizálnak, nem vállalhatnak semmiféle olyan pozíciót, ami nem semleges, magyarán szinte semmilyen politikusi irányban nincs képviselőjük. Erőszakosnak erőszakosak....De ez a történet könnyen kicserélhető egy másik kisegyház nevével, és úgy sokkal hitelesebb a dolog. Jehova tanúinál azért nem kell eladni az ékszereket, a házat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!