Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a megteresrol?

Mi a véleményed a megteresrol?

Figyelt kérdés
Nekem az hogy ha valaki rossz ember a jó fele kezd el indulni! Ki dobja a gyűlölet, bosszút! Helyette szeretet , bekessegre igyekszik. De amit a vallások csinálnak az meg szerintem agymosas! Neked mi a velemenyed
2020. nov. 13. 07:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Az, hogy nem ez a kategória...
2020. nov. 13. 07:36
 2/15 anonim ***** válasza:
65%

Mindenki bármely pillanattól kezdve dönthet úgy, hogy innentől kezdve jó ember lesz

A vallásokat meg be kéne tiltani, csak gyűlölködésre adnak alapot

Ezeket gondolom

2020. nov. 13. 07:40
 3/15 ChildOfGod ***** válasza:
28%

A megtérés mint olyan egy gondolkodásmódbeli változást jelent, ami során elfogadod, hogy Jézus eljött, meghalt és feltámadt, azért, hogy neked egy személyes kapcsolatod lehessen az Atyával.

A vallások tényleg el tudják ferdíteni a dolgot, vagy úgy képviselni, hogy az valóban ne legyen túl vonzó, de fontos, hogy ez, mármint a megtérés és Jézus követése nem vallás, hanem egy élő és ható dolog, ami szabadságot és békességet ad.

2020. nov. 13. 08:03
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Ne szennyezd az Emberi tulajdonságok kategóriát vallásos hülyeségekkel...
2020. nov. 13. 08:18
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Téveszme.

Vallás nélkül is be lehet látni, hogy a gyűlölködés nem jó. A megtért ember egy vallási felekezet tagja lesz, és onnantól fogva a lelkészek utasításai szerint éli majd az életét.

Nem kell vallás, mert vannak jó pszichológusok, akik segítenek az embereknek szakmai tudással jobb életet kialakítani.

2020. nov. 13. 09:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Én egyetértek.
2020. nov. 13. 09:52
 7/15 anonim ***** válasza:
24%

Azt kell a Biblia alapján megérteni, mit jelent a "megtérés".

Az általad leirtak is benne foglaltatnak, de többet jelent, szimplán elhagyni rossz szokásokat.

A keresztény élet nem passziv, hanem aktiv. Ezért aki "megtér", vagy is átadja Istennek az életét, az nem csak lemond bizonyos rossz szokásokról, hanem munkatársa is lesz Istennek, és elvégzi azokat a feladatokat, amiket kiosztott mindenkinek, aki hozzá tartozik.

Krisztus első követői sem tétlenül voltak "jó" emberek. A keresztény már nem magának él, Hanem annak, aki elhivta Őt.

(Róma 14:7) 7 Valójában egyikünk sem él csak önmagának, . . .

(2Korintusz 5:15) . . ., hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt.

2020. nov. 13. 09:55
 8/15 anonim ***** válasza:
40%
"Nekem az hogy ha valaki rossz ember a jó fele kezd el indulni! Ki dobja a gyűlölet, bosszút! Helyette szeretet , bekessegre igyekszik." Kb. ez a kereszténység egyik lényege
2020. nov. 13. 10:50
 9/15 anonim ***** válasza:
91%

"Ezért aki "megtér", vagy is átadja Istennek az életét, az nem csak lemond bizonyos rossz szokásokról, hanem munkatársa is lesz Istennek, és elvégzi azokat a feladatokat, amiket kiosztott mindenkinek, aki hozzá tartozik."

Iskolapéldája ez annak, hogy a szekták miként fűzik be a naiv embereket, én is hasonlóan lettem megtévesztve. Szóval tessék megfigyelni a fenti kommentet alaposan.

Living Witness ugyanis arról beszél, hogy a megtért ember Istenhez tér, az ő munkatársa lesz. A sorok mögött azonban ez azt jelenti a kifejtés, hogy "te megtért ember, mostantól fogva ennek a vallási szervezetnek vagy a tagja, és amit a vezetők rád bíznak, neked azt kötelességed megtenni, ugyanis a szervezet Isten irányítása alatt áll".

Vagyis Isten nevében kötnek egy szervezethez, ahol EMBEREK fognak neked diktálni, Istenre hivatkozva. Ez a megtévesztés, ez a csalás.

2020. nov. 13. 12:14
 10/15 anonim ***** válasza:
42%

9

Sajnos érthetetlenül nincs fogalmad egy valamiről.Akik Isten népéhez szerettek volna tartozni, ugyan azt a feladatot, imádatot kellett megtartaniuk, mint akik régebb óta tagjai Isten népének. Ez nem emberek parancsa:

Máté 28:19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

Amint láthatod, Jézus azt mondta az ott álló sokaságnak, hogy amellett, hogy elmennek a királyság jóhirét hirdetni, tanitványokat kell képezniük, amelyben meg kell tanitaniuk Jézus parancsát megtartani.

TE hogyan tanitod meg az ember társadnak Jézus parancsát megtartania?

Ezért itt nem emberek "parancsainak kell eleget tenni, hanem annak Aki ezt a feladatot kiadta, hogy később Ő is segitsen másoknak Jézus parancsát megtartania.

Ez jelenti az egységet KRisztusban.

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.

(1Korintusz 3:9) 9 Mert Isten munkatársai vagyunk.. . .

A Biblia mindenkinek szól, ezért mindenkire vonatkozik Jézus parancsa.

Nyilván való, hogy akik Isten népéhez tartoznak, nem kérdés, hogy ugyan azt a feladatot végzik, akár új, akár régebb óta szolgálnak.

Ez pedig nem a szervezet kérése, vagy nem a szervezet kötelez, hanem a Biblia irója.

Sajnos nem látsz az orrodnál tovább. És nem látod, hogy az emberek mögött Isteni parancs áll.

2020. nov. 13. 17:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!