Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy angyal (Jézus) váltotta...

Egy angyal (Jézus) váltotta meg az emberiséget?

Figyelt kérdés
2020. nov. 2. 23:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az emberiséget Ádám miatt, egy hozzá hasonló értékű, tökéletes ember válthatta meg."

Amúgy inkább logikus, hogy egy nála értékesebb ember válthatta meg. És ki lenne a legértékesebb, a megtestesült Isten. Ráadásul Jézusról a Biblia úgy beszél, hogy sokkal értékesebb Ádámnál. Minden Jézusra nézve áll fent. Az én életem, szeretetem, minden Jézusra mutat, belőle indul ki és hozzá érkezik vissza. Minden egyes lélegzetem Jézusra mutat, mint minden emberé. Jézus az alfa és az omega.

2020. nov. 3. 16:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Te tudod...
2020. nov. 3. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Jézus azért több egy teremtett Angyalnál! Ő nem teremtmény, hanem Isten része és lénye, és kivetülése és kinyilatkoztatás a teremtett világ számára!!!

Az Ó szövetségben máshogy még nem tudták megnevezni (ill. nevén nevezni) csak úgy, hogy az "Úr Angyala" vagy az "Úrnak Angyala"!!! Azért is volt a megkülönböztetés, mert más volt, több volt, dicsőségesebb volt mint a teremtett Angyalok bármelyike!

Ám Jézus több egy teremtett Angyalnál, már csak azért is, mert Isten mindent Jézus által teremtett így az Angyalokat is és az embereket is!

2020. nov. 9. 21:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Egy ember a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 1 másik embert válthatna meg (persze ez nincs így, de ez a maximum, ami még logikus lehetne), nem az egész emberiséget.

Csak Isten képes erre, emberi formában, emberként.

2020. nov. 10. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!