Miert van ennyi fanatikus, mindent elhivo vallasos ember?
Van ugye egy ismert lelkesz, aki kitalalta, jogazni bun.
En sokat olvasok, most elkezdtem a bibliat is kivancsisagbol, mert rajottem, hogy ez eddig kimaradt az eletembol. Meg vagyok keresztelve, de nem nottem fel vallasosan, szoval nem szeretnek senkit megbantani, de rengeteg furcsasagot vettem eszre, miota elkezdtem a temaval foglalkozni.
Az emberek gondolkodas nelkul bekajaltak, oo a joga az nagyon rossz. Sose jogaztam, de alig varom, hogy olvassam a bibliaba ezt a reszt, hogy jogazni vallasos embernek tilos.😂
Vagy van egy ferfi, ha jol ertelmeem szinten lelkesz, facebookon szoktam latni olyan boduletes hulyesegeket oszt meg, az emberek meg tovabbosztjak, es keszpenznek, megkerdojelezhetetlennek veszik, amiket egy ugyanolyan mezei ember irogat, mint te vagy en.
Az emberek olyan kerdeseket tesznek fel ennek az embernek, hogy
‘Bun reszegnek lenni?’
‘Bun hust enni?’
ne mar.... ha maga a jo Isten lenen, termeszetesen relevans, fontos lenne a valasza, de nem is ertem, hogy egy sima ember, hogy ‘dontheti’ el, hogy reszegnek lenni bun e.😂 oke, idez a bibliabol nyilvan, de ha nagyon kukacoskodo akarok lenni, nyilvan nem lehet egyfelekeppen ertelmezni a Szentirast sem, hisz ahany ember...
Engem az idegesit fel, hogy ezek az onjelolt emberek, olyan hatasr gyakorolnak az emberekre, hogy neztem a jogas videot, es senki nem neveti el magat, hogy mi ez a hulyeseg, hanem mintha maga a csoda beszelnek, egyetertoen nezik/hallgatjak tovabb..😂
Ugyanez az ember megosztja facebookon, hogy az abortusz gyilkossag. Kerdeem en, valaki akit rengetegen kovetnek, hogy mer ferfi letere ilyet allitani?
A leghulyebb peldat hozom fel, de ha valaki nem akarja a babat, (mert hiaba vedekezel, nincs 100%-os vedekezi modszer, tehat barmikor tortenhet egy ‘baleset’) szoval ha valaki nem akarja, ne menjen el abortuszra, mert oo az gyilkossag? Hanem majd esetleg bantsa mikor megszuletik? Wtf
"Pontosan az olyanokrol szol a kerdesem mint te!"
Mint én? Milyen vagyok én? Feltettél kérdéseket a Bibliával illetve a katolikus állásponttal kapcsolatosan. Válaszoltam rá. Arról, hogy te olyan dologról állsz le vitatkozni, amit nem ismersz, nem én tehetek.
" Tehat spermat akkor nem lehet elvetetni"
Hogy jön ide a sperma?
"Magyartanar vagy amugy?" Te kezdted. "lehet kene hasznalni a vesszoket, mondatvegi irasjeleket". Te írtad. Aztán nem használsz mondatvégi írásjelet, kisbetűvel írod a Bibliát, rosszul használod a helyhatározóragot.
Tudod, az is benne van a Bibliában: más szemében a szálkát...
Nem a helyesirasba kotottem bele, hanem, hogy nem ertem mit irt. Fel tudod ezt fogni?😅
Hogy jon ide a sperma? Hat ugy, hogy a fogantatas pillanataban nem tobb mint egy sperma.
A fogantatás után pedig az lesz, ami te is vagy: ember.
Egyelőre Andizsuzsi magasan értelmesebb, mint te, a helyedben most inkább csendben maradnék és nem hirdetném a butaságod. Nem tudom ennyi ostobaság után, ami kijött belőled ilyen higgadt maradni, de emelem előtte a kalapom. Ha harminc éves vagy valóban, akkor az nem látszik a gondolkodásodon, én nyolcnak tippelnélek.
" a fogantatas pillanataban nem tobb mint egy sperma
Nem, a fogantatas utan meg semmi koze az ‘igazi’ emberhez. Mivel ez kb 7. osztalyos tananyag"
Nyolcadikas, és nem figyeltél eléggé. Segítek. Fogantatás: Sperma + petesejt egyesül. Létrenön a zigóta.
Zigóta: Megtermékenyült petesejt. A keresztény hit szerint emberi élet, ami ugyan olyan elbírálás alá esik, mint a már megszületett ember. Egyetlen kivétel van minden keresztény egyházban, ha az anya élete veszélyben van, és mindenképpen választani kell az anya vagy a magzat élete között, akkor az anya élete az első.
Kérdező kíváncsi vagyok a te álláspontodra is. Szerinted mikortól "igazi" egy ember?
Orvosilag 8. hettol hivjak magzatnak.
Az abortusz meg ugye 12. hetig megengedett hazankban, nyilvan nem veletlen😌
"Orvosilag 8. hettol hivjak magzatnak. Az abortusz meg ugye 12. hetig megengedett hazankban, nyilvan nem veletlen"
És ez most hogy jön ide? Te nem orvosilag kérdezted, hanem vallásilag. Teszem hozzá, hogy 8. hét előtt sem hívják orvosilag sem spermának az embriót, illetve bizonyos feltételek fennállása esetén akár 24. héten is meg lehet szakítani a terhességet itthon is.
Arra nem válaszoltál: Szerinted mikortól "igazi" egy ember?
"Miert van ennyi fanatikus, mindent elhivo vallasos ember?"
A legtöbb ember ilyen, ennek nincs köze a vallásokhoz, inkább a világnézetekhez. Fogadok, kérdező, hogy te is szó nélkül bekajálod az evolúciót, és a többi materialista paradox őrületet
Mikortol igazi ember?
Hat, talan mikor mar dobog a szive. Vagy mar van egy kifejlett agya.
Nincs pontos otletem, hogy hogy lett az ember (ahogy senkinek nincs 100%osan bizonyithato allaspontja)
Az evolucio erdekes tema. Semmibol valamit nem tudok elkepzelni, hogy lett, ha nagyon messzire megyunk vissza, mert a semmi az semmi.
De ha te pontosan tudod, hogy lett az ember, jelentkezz Nobel-dijra, mert akkor te vagy az elso, es egyetlen ember, aki ezt biztosra megfejtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!