Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert van ennyi fanatikus,...

Miert van ennyi fanatikus, mindent elhivo vallasos ember?

Figyelt kérdés

Van ugye egy ismert lelkesz, aki kitalalta, jogazni bun.

En sokat olvasok, most elkezdtem a bibliat is kivancsisagbol, mert rajottem, hogy ez eddig kimaradt az eletembol. Meg vagyok keresztelve, de nem nottem fel vallasosan, szoval nem szeretnek senkit megbantani, de rengeteg furcsasagot vettem eszre, miota elkezdtem a temaval foglalkozni.

Az emberek gondolkodas nelkul bekajaltak, oo a joga az nagyon rossz. Sose jogaztam, de alig varom, hogy olvassam a bibliaba ezt a reszt, hogy jogazni vallasos embernek tilos.😂

Vagy van egy ferfi, ha jol ertelmeem szinten lelkesz, facebookon szoktam latni olyan boduletes hulyesegeket oszt meg, az emberek meg tovabbosztjak, es keszpenznek, megkerdojelezhetetlennek veszik, amiket egy ugyanolyan mezei ember irogat, mint te vagy en.

Az emberek olyan kerdeseket tesznek fel ennek az embernek, hogy

‘Bun reszegnek lenni?’

‘Bun hust enni?’

ne mar.... ha maga a jo Isten lenen, termeszetesen relevans, fontos lenne a valasza, de nem is ertem, hogy egy sima ember, hogy ‘dontheti’ el, hogy reszegnek lenni bun e.😂 oke, idez a bibliabol nyilvan, de ha nagyon kukacoskodo akarok lenni, nyilvan nem lehet egyfelekeppen ertelmezni a Szentirast sem, hisz ahany ember...

Engem az idegesit fel, hogy ezek az onjelolt emberek, olyan hatasr gyakorolnak az emberekre, hogy neztem a jogas videot, es senki nem neveti el magat, hogy mi ez a hulyeseg, hanem mintha maga a csoda beszelnek, egyetertoen nezik/hallgatjak tovabb..😂

Ugyanez az ember megosztja facebookon, hogy az abortusz gyilkossag. Kerdeem en, valaki akit rengetegen kovetnek, hogy mer ferfi letere ilyet allitani?

A leghulyebb peldat hozom fel, de ha valaki nem akarja a babat, (mert hiaba vedekezel, nincs 100%-os vedekezi modszer, tehat barmikor tortenhet egy ‘baleset’) szoval ha valaki nem akarja, ne menjen el abortuszra, mert oo az gyilkossag? Hanem majd esetleg bantsa mikor megszuletik? Wtf

2020. nov. 1. 13:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
61%

Hús: állatot kell ölni hozzá. Tudom, hogy van akinek ez jó móka, de van aki szerint barbárság vagy a szükséges rossz. A Biblia szerint mindig voltak ehető húsok...

Részegség: sokan részegen nem önmaguk és nem csak magukra, hanem másokra is veszélyesek lesznek. Nem beszélve arról, hogy az önpusztítás jelentősen növeli az egészségügyi kockázatokat.

A Biblia nem tiltja a mértékletes alkohol fogyasztását.

Jóga: jó esetben ez egy sima torna. Mivel az ezotéria baromság, ezért az ilyen köntösbe öltöztetett torna sem veszélyes. Viszont egy keresztény csak egy Istent "tisztel" és nem dönt fejet más "energiáknak".

Abortusz: a te tested tényleg a tiéd, de a női test természetes állapotában alapból fel van készítve a megtermékenyülésre.

Ezért bár jó érzés lehet a szex, következménye van ha nem mérgezed magadat elég jól.

Több oka lehet, hogy egy nő nem akar gyereket, de az sem normális hogy hetente abortál.

A Biblia nem ír semmit az abortuszról szerintem.

2020. nov. 1. 14:37
 12/32 A kérdező kommentje:

Utolso!

Pontosan errol a fanatikussagrol beszelek.

De jo, hogy irtal.

Megis ki talalta ki, ezt a nagy baromsagot? Hogy a lombikprogram bun?

Biztos nem az 1000+ eves bibliaban irtak meg. Pontosan az ilyen hulyesegekrol beszeltem a kerdesemben.

Az embriokat egyebkent lefagyasztjak, nem elpusztitjak, nem tudom ezt honnan vetted.😂

2020. nov. 1. 15:07
 13/32 A kérdező kommentje:
Bocsi nem utolso, hanem utolso elotti
2020. nov. 1. 15:07
 14/32 A kérdező kommentje:

11

Ez csak ket pelda volt, hogy ilyen alapveto kerdesekben is, kikerik egy ugyanolyan mezei senki velemenyet mint te, vagy en.

Utana pedig talan ehhez igazitjak az eletuket. Ezt hivom en fanatikussagnak.

‘A biblia nem tiltja a mertekletes alkoholfogyasztast’

Kinek mi az, hogy mertekletes? Jozsi bacsinak napi 1L palinka az tok rendben van, XY gyulekezeti vezeto szerint 0,5dl palinka mar tulzas, erted... Valami vagy legyen mar karos, vagy ne, mert ez igy hulyeseg.

En teljesen hiszek a vonzas torvenyeben, hisz tobbszor segitett, mint barmi mas, az ezoteria nem baromsag. Nyilvan ugye ez sincs a bibliaba, hogy nem lehet szeretni a pozitiv energiakat ado dolgokat.

Meg nem ironikus, hogy pont tegnap olvastam, Egyiptomban az Isten megolt minden egyiptomi elsoszulottez. Milyen Isten ez? Jogazni tilos, de artatlan embereket gyilkolaszni nem? Hahahahah

‘Ha nem mergezed magad eleg jol?’ Mi van?😂

Ovszer=mereg peldaul akkor?

Illetve azt mondod ne vedekezzenek az emberek, szulnon mindenki huszat, legyen nyomor, ehinsg, tulszaporulat vagy mi?

Persze, hogy nem ir semmit az abortuszrol, csak valami barom kitalalta, a sok buta iskolazatlan meg mint a birka, koveti az ilyen hulyesegeket.

2020. nov. 1. 15:16
 15/32 Andizsuzsi ***** válasza:
51%

„Persze, hogy nem ir semmit az abortuszrol, csak valami barom kitalalta, a sok buta iskolazatlan meg mint a birka, koveti az ilyen hulyesegeket.”

Világosan ír a méhen belüli élet védelméről.

„Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. 16Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.” /Zsoltárok könyve/

„Ha férfiak veszekednek és meglöknek valamely terhes asszonyt, úgy hogy idő előtt szül, de egyéb veszedelem nem történik: bírságot fizessen a szerint, a mint az asszony férje azt reá kiveti, de bírák előtt fizessen.

De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj.” /Mózes második könyve/

"Az embriokat egyebkent lefagyasztjak, nem elpusztitjak, nem tudom ezt honnan vetted"

És szerinted mi történik a lefagyasztott embriókkal? 5 évig tárolják térítésmentesen, aztán vagy fizet a szülő a további tárolásért, vagy nem. 10 év után pedig vagy eladományozzák (Magyarországon ez rendkívül ritka), vagy megsemmisítik őket.

„En teljesen hiszek a vonzas torvenyeben… Nyilvan ugye ez sincs a bibliaba”

Megleplek, benne van. „Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” / Máté 7:7-8/

„lehet kene hasznalni a vesszoket, mondatvegi irasjeleket, es akkor lehet, hogy meg ertelme is lenne amit irnal”

Az ilyen megjegyzésekkel nagyon csínján kell bánni, mert elég ciki utána helyesírási hibával tűzdelten írni.

2020. nov. 1. 16:49
 16/32 A kérdező kommentje:
15 Pontosan az olyanokrol szol a kerdesem mint te!😂😂😂😂😂
2020. nov. 1. 17:31
 17/32 A kérdező kommentje:
Magyartanar vagy amugy? Tehat spermat akkor nem lehet elvetetni, ellenben meggyilkolni meglehet elsoszulotteket. Logikus😂😂
2020. nov. 1. 17:33
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Van, ami mögött komoly teológiai érvelés áll, és van, ami mögött tapasztalat. Igen, vannak keresztények, akik jógáztak korábban, és beszámoltak tapasztalataiból. Más kárán tanul az okos, a buta pedig a sajátján sem.
2020. nov. 1. 17:45
 19/32 anonim ***** válasza:
66%

Kinyitom a Bibliát, és erre esik a szemem:

Mózes III, 18, 22: Férfiúval ne hálj úgy, ahogy asszonnyal szoktak: utálatosság az.

23: És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztesd, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy hogy meghágja őt; fertelmesség az.

De az Újszövetség talán megengedőbb?

Róma 1:26-27 HUNK

Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

Mózes V, 22, 5 A nők ne hordjanak férfiruhát, s a férfiak se női ruhát. Mert aki ilyet tesz, utálat tárgya az Úr, a te Istened szemében.

2020. nov. 1. 18:00
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
19, ismered ezeket a bibliaverseket eredeti nyelven is? Egészen mást jelentettek, mint amikre te gondolsz.
2020. nov. 1. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!