Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus nélkül tényleg a pokolba...

Jézus nélkül tényleg a pokolba kerül az ember lelke halál után?

Figyelt kérdés
Szerintem nem! Ha valaki jó ember nem jut oda! Mindenki bűnös. Ez csak az egyházak találtak ki hogy félelemben tartsak az embereket és hogy a pénzt fizessék a felekezeteknek
2020. okt. 30. 06:49
1 2 3
 11/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#11 csakhogy Jezussal lehet egy szentember attol meg hogy nem ismeri a Bibliat, Evangeliumot

Mivel Isten vele van ezert Jezussal van, "tudtan kivul"

de ennek tudataban egy keresztenynek sem kell lennie, mivel az Ur vezeti utjait, nem pedig ononmaga

2020. okt. 30. 09:18
 12/24 anonim ***** válasza:
55%

Azt ugye tudnatok, hogy mar Jezus elott is kerestek vallasok. Hogyan magyaraztatok volna meg anno. az egyiptomiaknak vagy az azsiai teruleten eloknek, hogy nem az o kopzeletbeli baratuk az igaz "isten", hanem az, akinek a messiasa majd jo 2500+ ev mulva fog eljonni? Mivel hitelesitetek egy fiatalabb vallast, hitet egy joval messzebbre visszanyuloval szemben?

Ilyen alapon en is irhatnek konyvet es meggyozhetnek kevesbe intelligens embereket arrol, hogy ez isten szava, en csak leirtam, aztan ha eleg sok embert sikerul atvernem vele, illetve a ra epitett egyhazzal, akkor az hiteles lesz szerintetek?

2020. okt. 30. 09:55
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
#9-es, nem. Arra gondoltam, hogy csak egy dolog biztos, az pedig a halal.
2020. okt. 30. 10:05
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

"Hogyan magyaraztatok volna meg anno. az egyiptomiaknak vagy az azsiai teruleten eloknek, hogy nem az o kopzeletbeli baratuk az igaz "isten", hanem az, akinek a messiasa majd jo 2500+ ev mulva fog eljonni? Mivel hitelesitetek egy fiatalabb vallast, hitet egy joval messzebbre visszanyuloval szemben?"

Valahogy így:

"Pál ekkor kiállt az Areopágosz közepére, és így szólt: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon vallásos embereknek látlak titeket, mert amikor bejártam és megtekintettem szentélyeiteket, találtam olyan oltárt is, amelyre ez volt felírva: AZ ISMERETLEN ISTENNEK. Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek. Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjon az egész föld színén, meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs messzire egyikünktől sem, mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül is mondták némelyek: „Bizony, az ő nemzetsége vagyunk.” Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség."

[...]

"Amikor a halottak feltámadásáról hallottak, egyesek gúnyolódtak, mások pedig azt mondták: Majd meghallgatunk erről máskor is"

(ApCsel., 17, 22-32)

2020. okt. 30. 10:13
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Akkor az új vallásalapító minden más vallást ódivatú babonává silányító új könyvem első fejetènek címe:Pál "apostol elmebeteg kèpzelgèsei" lesz.

A bibliából idèzès nem válasz ès attól nem lesz igaz,hogy saját magáról azt írja,hogy igaz.

2020. okt. 30. 10:24
 16/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#16 miert nem?

tobbszor leirja Pal olyasmit aminek az ertelme az:

"ha amit allitok hamis akkor ertelmetlen az allitasom es ennek hirdetese, de mivel igaz ezert nem ertelmetlen"

Igaz megmondta, akkor igaz ennyi, le van zarva ha nem hiszed igyjartal

De a meggyozodest nem is ebben kell keresned ha ebben nem talalod meg, hiszen ebben nem sokan talalhatnak Vilagossagot ugy mint Jezusban, vagy Pal mas igen bolcs elmelkedeseiben tanitasaiban, de hat rossz napja vannak Istennek is amikor megbicsaklik keze es hibazik

2020. okt. 30. 10:34
 17/24 anonim ***** válasza:
66%

Tehát attól igaz,hogy a bibliában le van írva?

Attól igaz,hogy a biblia Pál apostol nevű szereplője állítja a !bibliában?

Megkèrdeznèm mièrt hiszed azt,hogy pál szavai igazak,de azt válaszolnád rá,hogy azèrt igaz mert pál mondja....vagyis ez van leírva.

2020. okt. 30. 11:41
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#18-as, hagyjad ra, olyan mintha galambbal sakkoznal.
2020. okt. 30. 11:51
 19/24 anonim ***** válasza:
18%

"Megkèrdeznèm mièrt hiszed azt,hogy pál szavai igazak,de azt válaszolnád rá,hogy azèrt igaz mert pál mondja....vagyis ez van leírva."

Azért mert neki megjelent Jézus.

2020. okt. 30. 18:15
 20/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

Igen Pál nem hasbol beszelt hanem Jezustol

Biblia Igazsagat sok mas iras (szemely) bizonyitja, bizonysagot tesznek felole

hiteltelennek veheted oket, ahogy peldaul egy tudos tanulmanyat is amit kiserletekkel igazol, es ha ezt mas is igazolja annak a tanusagat is veheted hiteltelenek

ettol meg ami igaz igaz marad

mi hamis a Bibliaban? Semmi. De vegnelkul soroljak az ateistak hogy ez is, ez is, ez is

2020. okt. 30. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!