Miért lesz valaki muszlim aki nem arab?
Az iszlám az araboknak való vallás, arab próféta, arab nyelvű Szentkönyv, a szenthelyeikből kettő (Mekka és Medina) az Arab-félszigeten van, arabul imádkoznak, stb.
Kb. mint a judaizmus és a zsidók.
A keresztény vallásban nem elvárás hogy héberül, arámiul vagy görögül imádkozzunk.
Tudom, hogy a muszlimok többsége nem is arab de az arabok terjesztették el az iszlámot.
"Nem kötelező ott sem arabul imádkozni." Akkor a Magyarországi Muszlimok Egyháza miért állítja ezt? Nem ismerik a saját vallásukat?
A fő kérdésre a válasz: Ezen már én is elgondolkodtam. Néztem is megtérés videókat és kb. az alábbi verziókat vagy ezek kombinációját sikerült leszűrnöm eddig:
-Tetszik nekik a kultúra, így a vallásukhoz is elkezdenek vonzódni, ami a kultúrájuk szerves része. Vagy beházasodtak, ott laknak, tanulnak, ilyesmi.
-Előtte nem volt valódi hitük, igazi Isten kapcsolatuk. Tehát pl. ateista volt és ez jött szembe. Vagy kultúrkeresztények voltak, akik pl. vallásos családban nevelkedtek, de pont a kényszer miatt, nem tudtak valódi hitet kialakítani magukban, így igazából nem volt mély kötődésük a saját vallásukoz.
-Vagy nem is igazán ismerik a saját vallásukat, a többi vallást.
-Kiüresedett a hitéletük és kiégtek. Van aki a kereszténységben általánosan jelenlévő felszínesség, képmutatás alternatívájának tekinti az iszlámot, ahol szigorú szabályok vannak és számára ez a hit nagyobb kifejeződését jelenti. Így megtetszett neki.
-Olyanok is vannak, aki a bennük felmerülő kételyekre, kérdéseikre nem kaptak választ, így elsőre logikusabbnak tűnik, alternatívaként az iszlám.
Őszintén szólva én nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan ember, aki valóban ismeri, érti és meg is éli a kereszténységet az képes átlépni az iszlámba. Szerintem, ha egy ilyen ember ki is ábrándú valami miatt, abból előbb lesz ateista, mint muszlim. Feltéve, ha nem arról van szó, hogy csak egy helyet keres magának, egy alternatívát és lényegében mindegy neki, hogy hol van, csak ne a kereszténység legyen.
Nekem több ismerősöm is áttért és több dolpgban is hasonlítanak. Először is a muszlimok sokkal jobban összetartóbbak mint a keresztények. Rengetegen hagyják ott a templomokat, mert kiközösítve érzik magukat. Sok a mérgező személyiségű keresztény. Ismerősöm idős édesanyja hívő keresztény, rendszeren jár templomba. Viszont unatkozott és elkezdett iszlám csoportokba is járni, ott barátkozni. Aztán beteg lett és a templomból pár illendőségből elküldött email itán senki nem foglalkozott vele, míg a muszlimok közül többen is tartották vele a kapcsolatot.
Kereszténykény nehéz megélni a hitet, mert ha látod, hogy a szomszéd szidja a migránsokat akik tönkreteszik a keresztény Európát, hordja a kereszt nyakláncot, stb de ha közös Biblia tanulásra hívod, akkor extrémistának fog hívni. Míg a muszlimoknál az sokkal jobban jelen van, hogy megéljék a hitüket íly módon. A templomok tele vannak idősekkel, míg a mecsetekben sok a fiatal. Szóval sokkal könnyebb barátkozni. Sokaknak ez hiányzik, hogy tartozzanak valahova.
"Őszintén szólva én nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan ember, aki valóban ismeri, érti és meg is éli a kereszténységet az képes átlépni az iszlámba."
Én meg azt nem értem hogy egy olyan ember, aki valóban ismeri a keresztény vallást, hogy maradhat keresztény. Amit ma kereszténységnek neveznek az nyomokban Jézus tanítása és sok pogány elem keveréke.
15. válaszoló. Ebbe ne menjünk bele. Ismerem az álláspontod és tudom, hogy te is az általam felsorolt csoportokba tartozol. Felszínes ismereteid vannak. Alapvető dolgokat sem értesz a kereszténységben.
Amit a 14-es írt szintén beleillik. A képmutatók miatt pártoknak el és alternatívát keresnek. Ebben én mindig azt sajnálom, hogy az embereket nézik, nem a tanításokat. Ha valamivel nem értenek egyet az egy dolog, de azért hagyni el bármilyen vallást, mert xy csúnyán viselkedik, szerintem hiba. Mert az, hogy az emberek gyárlók és nem gyakorolják megfelelően a hitüket, az az adott ember bűne, nem a vallásé, attól a tanítás még lehet igaz, és ha mindenki hűtlen is hozzá, te még lehetsz hozzá hű. Én mindig próbálok az emberektől elvonatkoztatni, mert ellenszenves embereknek is lehet igaza és a kedves emberek is mondhatnak sületlenségeket. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy egy állítás igaz-e vagy sem.
Jézus volt a kereszténység alapítója, hogy a búsba adhatnám fel a keresztény létemet, olyan mintha Jézust tagadnám meg. Akkor mi értelme az életünknek?
"Viszont unatkozott és elkezdett iszlám csoportokba is járni, ott barátkozni."
Hidd el itt a cigánysoron is nagyon barátkozóak a cigányok, mindig mondják, hogy tesókám, közben nem is vagyok az, mert soha nem láttam, de ilyen a vérük. Az hogy jó ember-e, nem a barátkozástól függ.
"15. válaszoló. Ebbe ne menjünk bele. Ismerem az álláspontod és tudom, hogy te is az általam felsorolt csoportokba tartozol. Felszínes ismereteid vannak. Alapvető dolgokat sem értesz a kereszténységben."
Tipikus keresztény válasz Ha valaki elhagyja a keresztény vallás akkor nem ismeri a keresztény vallást. És ha muszlim lesz akkor mit mond a keresztény? Hát hogy azért lett muszlim mert az iszlámot sem ismeri :)
Szerintem pedig pont fordítva van. Azért marad valaki keresztény mert nem ismeri a keresztény vallást és azért nem lesz muszlim mert nem ismeri az iszlám vallást. Ha megnézed Európában rohamosan vissza szorulóban van a keresztény vallás. Az emberek olvasnak és látják hogy a keresztény tanítás ezer sebből vérzik. És hol terjed a kereszténység? A harmadik világban. Az analfabéta afrikai nyomornegyedekben talán még elhiszik némi élelmiszerért cserébe hogy a kereszténység az igaz vallás. Ezzel szemben az iszlám Európában is tejed és nem azért mert muszlimok jönnek ide hanem mert a helyiek is áttérnek. Az viszont igaz hogy az ateizmus sajnos jobban terjed Európában.
"Tipikus keresztény válasz Ha valaki elhagyja a keresztény vallás akkor nem ismeri a keresztény vallást."
Azt állítod rosszul azonosítottalak és nem te vagy az, aki pl. ezt a kérdést kiírta?: "Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?"
Ha te vagy, akkor tudom kivel beszélek, elég sokat társalogtunk már.
Továbbá, én legalább adtam egyfajta választ a kérdésre az alapján, amit eddig tapasztaltam, te viszont muszlim létedre nem tettél tanúságtételt, hogy legalább értsük te miért lettél az, csupán velem száltál vitába.
Több okból is a kereszténységet emeltem ki. Egyfelől mert itt Európában a keresztény kultúrkör a jellemző, így az emberek ehhez való viszonya, jelentős szerepet tölt be az áttérésükkor. Akiknek a tanúságtételét eddig hallgattam, vagy ateisták voltak vagy keresztény kultúrkörből származtak. Másfelől az iszlám vallás is jelentősen arra épít, hogy alternatívaként mutatja be magát, a kereszténységgel és a zsidó vallással szemben és mivel én keresztény vagyok, így számomra a kereszténységgel való kapcsolata és viszonya a legrelevánsabb.
"És hol terjed a kereszténység? A harmadik világban. Az analfabéta afrikai nyomornegyedekben talán még elhiszik némi élelmiszerért cserébe hogy a kereszténység az igaz vallás." Dél-Korea például nem éppen harmadik világbeli analfabéta, éhező társadalom. De, egyébként teljesen mindegy, hogy kik és hányan hisznek egy vallásban vagy hogy milyen gyorsan terjed, nem az dönti el, hogy igaza van-e vagy sem. Épp ezt próbáltam elmagyarázni. Nem az emberektől függ, nem a követőktől függ, hogy mi igaz és mi nem. Ha valami igaz, akkor az akkor is igaz, ha senki nem hisz benne és ha valami hamis, az akkor is hamis, ha milliók vallják azt. Így saját magunknak kell keresnünk és kutatnunk az igazságot, nem pedig azt figyelnünk, hogy mások mit tesznek vagy gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!